Vědunka vs. Cirilla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
4.11.20 20:10
@sahrazad1 píše:
@SAJ každý máme jiný názor, jiný vkus. Ja jsem pro málo používaná jména, ale tohle je masakr. Aneb jak zavarit dítěti ještě před narozením.

A máš s takovým jménem praktickou zkušenost? Já jo.

Kdysi mi přišel dopis a bylo na něm místo adresy jen křestní jméno a PSČ. :mrgreen: Dorazil spolehlivě přes celou republiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148287
4.11.20 20:12
@SAJ píše:
Piš jak slyš. Ciri, Cirila. I Yenn se čte Jen. Teda měla by se číst.

Hmmm, tak to se mi tak nelíbí, ani Cyril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.20 20:19
@Melodie91 píše:
No tak to by mohli mit dceru Napoli…ty kone chtel v dostizich a sazkach kazdej :palec:

Přemysl, Nezamysl, Mnata, Vojen, Vnislav, Křesomysl, Neklan, Hostivít. Bájná knížata.

Staré pověsti české.

• Citovat
  • Upravit
148287
4.11.20 20:21
@SAJ píše:
A máš s takovým jménem praktickou zkušenost? Já jo.Kdysi mi přišel dopis a bylo na něm místo adresy jen křestní jméno a PSČ. :mrgreen: Dorazil spolehlivě přes celou republiku.

Tak to je super :mrgreen: já bych měla smolika. Jmeno i příjmení krutě české a časté :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.11.20 20:29

Víc se mi líbí Cirilla - ale to Ciri mi trochu evokuje [siri] od Applu?
U Vědunky… Mno nejde mi to přes pusu, ale to babičce jméno naší holčičky taky ne…
:dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.11.20 20:30
@Anonymní píše:
VŠ jsem zmínila z toho důvodu, že bylo naznačeno, že když bude hloupá nebo skladnice…Myslím si, že rodičů s vysokoškolským vzděláním je přeci jen celkem slušná pravděpodobnost, že dítě nebude úplně hloupé, a zázemí, ze kterého to dítě pochází, určitou váhu na jeho celkový náhled na svět určitě má. To ovšem neznamená, že to může být i jinak.

No zaruka, ze dite bude chytre to neni. Mam v okoli dite, co horko tezko odmaturovalo, v byvale praci byl kolega, co nosil maximalne postu a to matka je lekarka a otec ing. Ono staci problem pri porodu, nedostatek kysliku a dite zvladne max zakladku s asistentem…

Tady u rodicu bych taky na inteligenci nepoukazovala - chci pojmenovat dite prisernymi jmeny a konzultuji to s rodinou a pak se divim, ze jsou na mrtvici? :roll:

• Citovat
  • Upravit
3998
4.11.20 20:34

Za mě Vědunka. Jednak jsem fanynka Vědunky Lunardi a mám tak se jménem spojeny příjemný asociace. A celkově mi přijde fajn, takový mazlivý a milý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.20 20:38

V pohadce obe dobry. Vila Vedunka.
Normalne nee. Ale kazdeho volba.
To uz se mi vic libi Kordulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10596
4.11.20 20:45

Chudák holka Vědumka…a ani to druhé jméno ne!!!To, že rodiče mají VŠ vzdělání, je neopravňuje k tomu, aby zničili dítěti život. Můj názor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
4.11.20 20:47

To radši tu Vědunku. K českému příjmení se hodí víc a navíc Cirillu si bude víc lidí spojovat s odvozením od Cyrila než se Zaklínačem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
4.11.20 20:50

Nevím proč, ale mně Věduna/Vědunka připomíná jiné jméno na V, které nerozdýchávám.

Cirila se mně líbí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
4.11.20 20:51

Jo a tady se hroutíte nad Ciri a já dneska potkaka asi 10 letého Parise. Ještě že jsem seděla. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
4.11.20 20:53

Neklan je super jméno, do toho bych klidně šla.
Ty holčičí jsou ale fakt děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
4.11.20 20:58
@SAJ píše:
My máme divná jména všichni, vlastně ještě podstatně méně četná než Vědunka. :) Žije se nám s nimi dobře, děkuji za optání.Nechápu, kde se berou předsudky.

Já vím, že je neprozradíš, ale stejně jsem zvědavá. :-)
Miluju zajímavá jména. Taky jsem tady vždycky v opozici. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.11.20 21:02
@Anonymní píše:
Přemysl, Nezamysl, Mnata, Vojen, Vnislav, Křesomysl, Neklan, Hostivít. Bájná knížata.Staré pověsti české.

Neklan, Portancl, Japan, Melak, Narcius, Napoli, Gavora, Kostrava… ruzni kone,…dostihy a sazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze