Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sahrazad1 píše:
@SAJ každý máme jiný názor, jiný vkus. Ja jsem pro málo používaná jména, ale tohle je masakr. Aneb jak zavarit dítěti ještě před narozením.
A máš s takovým jménem praktickou zkušenost? Já jo.
Kdysi mi přišel dopis a bylo na něm místo adresy jen křestní jméno a PSČ.
Dorazil spolehlivě přes celou republiku.
@SAJ píše:
Piš jak slyš. Ciri, Cirila. I Yenn se čte Jen. Teda měla by se číst.
Hmmm, tak to se mi tak nelíbí, ani Cyril.
@Melodie91 píše:
No tak to by mohli mit dceru Napoli…ty kone chtel v dostizich a sazkach kazdej
Přemysl, Nezamysl, Mnata, Vojen, Vnislav, Křesomysl, Neklan, Hostivít. Bájná knížata.
Staré pověsti české.
@SAJ píše:
A máš s takovým jménem praktickou zkušenost? Já jo.Kdysi mi přišel dopis a bylo na něm místo adresy jen křestní jméno a PSČ.Dorazil spolehlivě přes celou republiku.
Tak to je super
já bych měla smolika. Jmeno i příjmení krutě české a časté ![]()
Víc se mi líbí Cirilla - ale to Ciri mi trochu evokuje [siri] od Applu?
U Vědunky… Mno nejde mi to přes pusu, ale to babičce jméno naší holčičky taky ne…
![]()
@Anonymní píše:
VŠ jsem zmínila z toho důvodu, že bylo naznačeno, že když bude hloupá nebo skladnice…Myslím si, že rodičů s vysokoškolským vzděláním je přeci jen celkem slušná pravděpodobnost, že dítě nebude úplně hloupé, a zázemí, ze kterého to dítě pochází, určitou váhu na jeho celkový náhled na svět určitě má. To ovšem neznamená, že to může být i jinak.
No zaruka, ze dite bude chytre to neni. Mam v okoli dite, co horko tezko odmaturovalo, v byvale praci byl kolega, co nosil maximalne postu a to matka je lekarka a otec ing. Ono staci problem pri porodu, nedostatek kysliku a dite zvladne max zakladku s asistentem…
Tady u rodicu bych taky na inteligenci nepoukazovala - chci pojmenovat dite prisernymi jmeny a konzultuji to s rodinou a pak se divim, ze jsou na mrtvici? ![]()
Za mě Vědunka. Jednak jsem fanynka Vědunky Lunardi a mám tak se jménem spojeny příjemný asociace. A celkově mi přijde fajn, takový mazlivý a milý.
V pohadce obe dobry. Vila Vedunka.
Normalne nee. Ale kazdeho volba.
To uz se mi vic libi Kordulka.
Chudák holka Vědumka…a ani to druhé jméno ne!!!To, že rodiče mají VŠ vzdělání, je neopravňuje k tomu, aby zničili dítěti život. Můj názor ![]()
To radši tu Vědunku. K českému příjmení se hodí víc a navíc Cirillu si bude víc lidí spojovat s odvozením od Cyrila než se Zaklínačem ![]()
Nevím proč, ale mně Věduna/Vědunka připomíná jiné jméno na V, které nerozdýchávám.
Cirila se mně líbí. ![]()
Jo a tady se hroutíte nad Ciri a já dneska potkaka asi 10 letého Parise. Ještě že jsem seděla. ![]()
Neklan je super jméno, do toho bych klidně šla.
Ty holčičí jsou ale fakt děsný.
@SAJ píše:
My máme divná jména všichni, vlastně ještě podstatně méně četná než Vědunka.Žije se nám s nimi dobře, děkuji za optání.Nechápu, kde se berou předsudky.
Já vím, že je neprozradíš, ale stejně jsem zvědavá. ![]()
Miluju zajímavá jména. Taky jsem tady vždycky v opozici. ![]()
@Anonymní píše:
Přemysl, Nezamysl, Mnata, Vojen, Vnislav, Křesomysl, Neklan, Hostivít. Bájná knížata.Staré pověsti české.
Neklan, Portancl, Japan, Melak, Narcius, Napoli, Gavora, Kostrava… ruzni kone,…dostihy a sazky