Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kolik z vás je tu co jsou vegetariáni?
Co vaříte nejčastěji? Hodíte mi sem naky zajimavý recepty prosim? ![]()
Přečtěte si článek: Ukázkový vegetariánský jídelníček pro těhotné
Přečtěte si recept na Zapečené brambory s brokolicí a sýrem - vegetariánský recept
Je toho strasne moc jsem vegetarian uz 11 let
takze receptu je bambilion. V poslednich dnech treba : cizrna na paprice, zelenina s ryzi a tofu, cocka s tempehem, polevky,…
Vegetarián nejsem, před lety jsem byla. Teď uvažuji, že bych se k tomu znovu vrátila. Nevím, co za recepty si představuješ, co vaříš, z jakých surovin…
Naposledy jsem jako vegetariánské jídlo dělala pomazánku z tofu a mrkve - ale to je vesměs takový hodně profláklý recept. Pak se mi vybavují čočkové karbanátky - miluje je i můj striktně masožravý manžel. Ale žádná inovace to také není. ![]()
Naposledy jsme s dcerou varily ratatouli nebo jak se to píše a bylo to luxusni:-) osmahnes jakoukoli zeleninu - zaklad je rajčata lilek cuketa - zalijes drcenymi rajcaty. Treba Valfruta a na talíři posypat syrem.
Ahoj, ja nejsem vegetarián, ale v práci vařím vegetariánská jídla a vařila jsem i ve veganském bistru.
Tak třeba čočkový dhal, pohankové rizoto, zapečená Polenta se zeleninou a kozím sýrem, atd..
Já vegetarián nejsem, ale často vařím jídla bez masa, např. zelené fazolky v pikantní omáčce zapečené v tortile.
Pečenou zeleninu v troubě dýni, mrkev, celer, petržel k tomu dip z tvarohu.
Kroupy s listovým špenátem, česnek, parmezán.
Cizrna s kysaným zelím s posmaženou cibulkou, tofu.
Cizrna s brynzou, posmaženou cibulkou.
Pečená cuketa v troubě plněná pikantní zeleninovou směsí. špagety na milion způsobů alio olio, zeleninová směs v rajčatové omáčce, apod.
Takže za posledních pár dní - špenát a chlupaté knedlíky, cizrna na paprice, zapečená červená řepa s balkánským sýrem a bramborovou kaší, lasagne s cuketou a lilkem, burgery s portobellem, zelenina s tofu a rýží, svíčková jenom zeleninová, halušky s bryndzou a cibulkou, nepřeberné množství polévek, pečená dýně, dušená mrkev s hráškem a bramborem, bramboráky…
V poslední době - bramborový guláš s fazolemi, žampiony portobello zapékané s rýží a sýrem, pohanková sekaná s rajskou omáčkou, noky s listovým špenátem a sýrem, fazolové karbanátky, květáko-sýrové placičky, tofu řízky v těstíčku s bramborovou kaší. ![]()