Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
alsem píše:katyca píše:
Heč a já mám domácíkaždý den
![]()
![]()
pošli, dám adresu
Sám mám málo
No je to hrozný živim příbuzný, aby věděli co to vlastně je vajíčko
V lednici mi zůstali 3
, ale holky snad něco snesou. ![]()
holky to je hnus ty ceny ![]()
tady v Anglii se da sehnat 1ks v prepoctu pod 3 Kc
alsem píše:katyca píše:
Heč a já mám domácíkaždý den
![]()
![]()
pošli, dám adresu
taky dám adresu ![]()
v pondeli jsem byla v Globusu a kupovala 6 vajec za normalni cenu, vcera jsem byla v Lidlu a vejce tam taky meli…
No holky dopadneme jako v rusku, budete mít doma na balkoně slípky a jinou havět. ![]()
katyca píše:
No holky dopadneme jako v rusku, budete mít doma na balkoně slípky a jinou havět.
tak to jsme v kelu, nemáme balkon ![]()
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!
jesenka33 píše:
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!
ahoj, u nás globus dneska má prej 30 vajec za 120kč, jako strašný ![]()
Možná za to více, než EU můžou drůbežáři, protože tohle nařízení platí už několik let, ale doteď platilo přechodné období. To na konci loňského roku skončilo a najednou nejsou vejce. Času se přizpůsobit bylo dost. Další věc je, že ať se nám to líbí nebo ne, slepice není fabrika na vejce, ale my se k ní tak chováme. Krmíme jí masokostní moučkou jejich předků, zavíráme do klece, ve které se ani neotočí a nakonec se v krámě rozčilujeme, že nejsou vejce.
U našich v Hrušce 10 ks za 55,– Já bydlím na vesnici,chodím tu k jedné paní pro domácí.Tak jsem tam včera rychle naběhla než mi je zdraží.Kupuju za 3,– jedno.Tak jsem si jich hned vzala 30 a ještě 20 pro mamku. ![]()
Já bych jim nechala výběh jako fotbalový hřiště..klidně…jen když nebudu muset kupovat vejce víc jak 5 korun za kus… ![]()
neanonymní píše:
Možná za to více, než EU můžou drůbežáři, protože tohle nařízení platí už několik let, ale doteď platilo přechodné období. To na konci loňského roku skončilo a najednou nejsou vejce. Času se přizpůsobit bylo dost. Další věc je, že ať se nám to líbí nebo ne, slepice není fabrika na vejce, ale my se k ní tak chováme. Krmíme jí masokostní moučkou jejich předků, zavíráme do klece, ve které se ani neotočí a nakonec se v krámě rozčilujeme, že nejsou vejce.
neanonymní píše:
Díky, já jsem furt přemýšlela, jak se to mohlo takto ze dne na den stát. A oni si prostě drůbežáři mysleli, že se jim nic nestane
Akorát škoda těch vajec, jestli někde přijdou vniveč.
já se na to ptala prodavačky v lídlu a ta mi vysvětlovala, že českých vajec je málo, a ty, co se dovážely z polska (a maďarska myslím), tak ty přestaly splňovat nějaké dementní EU předpisy, takže se tu prodávat nesmí.
Takže kdyř už vejce seženeš, ale jsou drahý jak prase… ![]()