Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
1miss1 píše:
Ale Češi to mají v pořádku,Poláci zaspali…alsem píše:mmonica píše:pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ????
tak v tom uz se fakt nevyznam, vzdavam to ![]()
mmonica píše:lleennttiillkkaa píše:naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
Přesně tak. Co jde, to kupuju radši české a i když na tom nejsme finančně nějak na vyskakování, za dobrý český produkt jsem ochotná si připlatit.
A pár slepiček bych taky brala, ale nejsem schopná zabít ani komára, tak nevím, co bych pak dělala s přestárlou nenesoucí slípkou, asi bych ji musela nechat zemřít stářím ![]()
Ja nevim proc jsem si vzpomnela na tu bezvadnou vanocni pohadku s Tomasem Klusem,jak tam porad jedli vejce
ted by mohli natocit dalsi dil
jak uz ani ty vejce nejsou
fletnicka píše:mmonica píše:Přesně tak. Co jde, to kupuju radši české a i když na tom nejsme finančně nějak na vyskakování, za dobrý český produkt jsem ochotná si připlatit.lleennttiillkkaa píše:naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
A pár slepiček bych taky brala, ale nejsem schopná zabít ani komára, tak nevím, co bych pak dělala s přestárlou nenesoucí slípkou, asi bych ji musela nechat zemřít stářím
Tak pak založíme senior dům pro vysloužilé slepice, protože u nás by taky pošli stářím.
Nevím, kolika let se dožije slepice. Moje babička takhle k jedné přilnula, takže ji nedokázala zabít. Pojmenovala ji Starka a nechala ji užívat si radostí slepičího života. Starka zemřela v požehnaném věku 9 let
.
No když jsem se o tom bavila s mým tátou, tak řekl, že tak 3 roky mi budou snášet a další minimálně 3 roky je budu živit jen tak ![]()
alsem píše:
tak potom na peri a nebo do polivky
Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny ![]()
lleennttiillkkaa píše:alsem píše:Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny
no to bys to maso pak nemohla obrat, to by bylo jak guma ![]()
Pipkám se nedivim, ze nechtej snaset
a Polakum dobre jim tak, ze nechtem pipkam trochu doprat pohodli.
My mame domaci, ale v zime se jim taky nechtelo a ted budu kazdy vajcko skudlit na velikonoce
lleennttiillkkaa píše:alsem píše:Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny
Já vařím vývar 4 hodiny běžně ![]()
Tak jak jsem kvůli naší slepičí smečce vřískala, tak teď je málem na rukách nosím
Holky snáší celou zimu, vajíčka mám jak pro svou potřebu,tak pro případné kupce. Mám už pár kámošek, co si k nám pro ně chodí.