Nedostatek vajec v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11522
1.3.12 12:57
1miss1 píše:
Ale Češi to mají v pořádku,Poláci zaspali…
alsem píše:
mmonica píše:
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ???? :mrgreen:
pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety :zed:

tak v tom uz se fakt nevyznam, vzdavam to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
1.3.12 13:02

asi si mysleli,ze to ocuraji :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
126
1.3.12 13:04
mmonica píše:
lleennttiillkkaa píše:
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime

Přesně tak. Co jde, to kupuju radši české a i když na tom nejsme finančně nějak na vyskakování, za dobrý český produkt jsem ochotná si připlatit.
A pár slepiček bych taky brala, ale nejsem schopná zabít ani komára, tak nevím, co bych pak dělala s přestárlou nenesoucí slípkou, asi bych ji musela nechat zemřít stářím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
1.3.12 13:04

Ja nevim proc jsem si vzpomnela na tu bezvadnou vanocni pohadku s Tomasem Klusem,jak tam porad jedli vejce
ted by mohli natocit dalsi dil :mrgreen: jak uz ani ty vejce nejsou

• Citovat
  • Upravit
27259
1.3.12 13:24
fletnicka píše:
mmonica píše:
lleennttiillkkaa píše:
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime
Přesně tak. Co jde, to kupuju radši české a i když na tom nejsme finančně nějak na vyskakování, za dobrý český produkt jsem ochotná si připlatit.
A pár slepiček bych taky brala, ale nejsem schopná zabít ani komára, tak nevím, co bych pak dělala s přestárlou nenesoucí slípkou, asi bych ji musela nechat zemřít stářím :mrgreen:

Tak pak založíme senior dům pro vysloužilé slepice, protože u nás by taky pošli stářím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.3.12 13:30

Nevím, kolika let se dožije slepice. Moje babička takhle k jedné přilnula, takže ji nedokázala zabít. Pojmenovala ji Starka a nechala ji užívat si radostí slepičího života. Starka zemřela v požehnaném věku 9 let :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.3.12 13:47

No když jsem se o tom bavila s mým tátou, tak řekl, že tak 3 roky mi budou snášet a další minimálně 3 roky je budu živit jen tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
1.3.12 13:49

No, tak to bude velký seniorhaus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
1.3.12 14:17

tak potom na peri a nebo do polivky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
5.3.12 14:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
5.3.12 14:59
alsem píše:

Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
5.3.12 17:34
lleennttiillkkaa píše:
alsem píše:
Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny :D

no to bys to maso pak nemohla obrat, to by bylo jak guma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
5.3.12 21:22

Pipkám se nedivim, ze nechtej snaset :-) a Polakum dobre jim tak, ze nechtem pipkam trochu doprat pohodli.

My mame domaci, ale v zime se jim taky nechtelo a ted budu kazdy vajcko skudlit na velikonoce

• Citovat
  • Upravit
50725
5.3.12 22:30
lleennttiillkkaa píše:
alsem píše:
Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny :D

Já vařím vývar 4 hodiny běžně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
5.3.12 22:36

Tak jak jsem kvůli naší slepičí smečce vřískala, tak teď je málem na rukách nosím :-D Holky snáší celou zimu, vajíčka mám jak pro svou potřebu,tak pro případné kupce. Mám už pár kámošek, co si k nám pro ně chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová