Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jesenka33 píše:
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!
tak co ja vim,EU pouze zmenila velikost kleci a urcite v predstihu
Je neuveritelne jak v CR cokoliv se svede na EU,jakmile se cokoli zdrazi ,muze za to EU,uz me to vazne bavi
Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem,ono slepice,ktera nevidela travu a slunce,tak jeji vajicka zrovna moc vitaminu D mit nebudou
Tak jim proboha doprejte alespon takovou klec ,at se muzou hnout,zrejme jste nikdy nevideli v cem jsou zavrene
Příspěvek upraven 01.03.12 v 12:40
alsem píše:lucie.t píše:my musíme byt vzdycky neco extra
Státní veterinární správa nelenila a v minulých dnech poslala zpátky do Polska statisíce vajec. Mluvčí Evropské komise Fréderic Vincent přitom uvedl, že Češi jsou patrně jediní, kdo takto postupuje.
http://www.denik.cz/…0120126.html
nojo, zase sme papežštější než papež… ![]()
mmonica píše:jesenka33 píše:
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!tak co ja vim,EU pouze zmenila velikost kleci a urcite v predstihu
Je neuveritelne jak v CR cokoliv se svede na EU,jakmile se cokoli zdrazi ,muze za to EU,uz me to vazne bavi
Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem
1miss1 píše:
Souhlasím s jesenkou… EU není nic dobrého, jedině dobře, že nemáme to slavný EURO
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!tak co ja vim,EU pouze zmenila velikost kleci a urcite v predstihu
Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem
to je kazdeho nazor,ale za to,ze v CR nejsou vejce nemuze ![]()
Mar__tanka1983 píše:nojo, zase sme papežštější než papež…
Ale ne.
Pokud naši drůbežáři musí zvětšit klece a tím mají vyšší náklady, bylo by přece sprosté, abychom vozili vejce od sousedů, kteří ty vyšší náklady nemají.
To je stejný nesmysl, jako vozit sem hračky s ftaláty z Číny, když domácí výrobky kontrolujeme.
Jo a kdyby bylo po mým, tak hlasuju pro vystoupení z EU všema deseti. ![]()
Příspěvek upraven 01.03.12 v 12:44
mmonica píše:1miss1 píše:to je kazdeho nazor,ale za to,ze v CR nejsou vejce nemuze
Souhlasím s jesenkou… EU není nic dobrého, jedině dobře, že nemáme to slavný EURO
Mar__tanka1983 píše:
já se na to ptala prodavačky v lídlu a ta mi vysvětlovala, že českých vajec je málo, a ty, co se dovážely z polska (a maďarska myslím), tak ty přestaly splňovat nějaké dementní EU předpisy, takže se tu prodávat nesmí.
Takže kdyř už vejce seženeš, ale jsou drahý jak prase…
tak tak, to jsem ted cetla, cesi se podridili podminkam EU, ale vejce museli samozrejme zdrazit a navic jich je malo. ty co se dovazeli z Polska, nesplnuji kriteria a vraci se
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ???? ![]()
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
lleennttiillkkaa píše:
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.
naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime
neanonymní píše:
Možná za to více, než EU můžou drůbežáři, protože tohle nařízení platí už několik let, ale doteď platilo přechodné období. To na konci loňského roku skončilo a najednou nejsou vejce. Času se přizpůsobit bylo dost. Další věc je, že ať se nám to líbí nebo ne, slepice není fabrika na vejce, ale my se k ní tak chováme. Krmíme jí masokostní moučkou jejich předků, zavíráme do klece, ve které se ani neotočí a nakonec se v krámě rozčilujeme, že nejsou vejce.
mmonica píše:
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ????
pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety ![]()
alsem píše:mmonica píše:pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ????
To jsem nevěděla, že v Lidlu mají česká vejce. Mrknu se tam. Já jsem teď koupila německá, z klece. Teda nestudovala jsem to, byly to jediné, co jsem kde viděla ![]()
U nás v Kauflndu ted meli akci 10ks za 24,90 nebo 25,90 Kč