Nedostatek vajec v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1aktak1
1.3.12 12:36

U nás v Kauflndu ted meli akci 10ks za 24,90 nebo 25,90 Kč :-)

• Citovat
  • Upravit
mmonica
1.3.12 12:37
jesenka33 píše:
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!

tak co ja vim,EU pouze zmenila velikost kleci a urcite v predstihu

Je neuveritelne jak v CR cokoliv se svede na EU,jakmile se cokoli zdrazi ,muze za to EU,uz me to vazne bavi

Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem,ono slepice,ktera nevidela travu a slunce,tak jeji vajicka zrovna moc vitaminu D mit nebudou

Tak jim proboha doprejte alespon takovou klec ,at se muzou hnout,zrejme jste nikdy nevideli v cem jsou zavrene

Příspěvek upraven 01.03.12 v 12:40

• Citovat
  • Upravit
31278
1.3.12 12:37
alsem píše:
lucie.t píše:
Státní veterinární správa nelenila a v minulých dnech poslala zpátky do Polska statisíce vajec. Mluvčí Evropské komise Fréderic Vincent přitom uvedl, že Češi jsou patrně jediní, kdo takto postupuje.
http://www.denik.cz/…0120126.html
my musíme byt vzdycky neco extra :lol:

nojo, zase sme papežštější než papež… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
1.3.12 12:40
Souhlasím s jesenkou… EU není nic dobrého, jedině dobře, že nemáme to slavný EURO :-D
mmonica píše:
jesenka33 píše:
Nu protože všemi milovaná,mnou nenáviděná EU si nakázala že se nesmí prodávat vejce z klecových chovů..protože slépky tam mají málo místa a jsou vystresované!!Vystresovaná a hlavně nasraná jsem já při tej ceně!!Za chvilku nám bude EU diktovat i kdy se máme dojít vytenkončkovat!!!

Je neuveritelne jak v CR cokoliv se svede na EU,jakmile se cokoli zdrazi ,muze za to EU,uz me to vazne bavi

Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem
  • Citovat
  • Upravit
mmonica
1.3.12 12:42
1miss1 píše:
Souhlasím s jesenkou… EU není nic dobrého, jedině dobře, že nemáme to slavný EURO :-D
mmonica píše:
jesenka33 píše:

Jinak to narizeni je spravne,my beztak klecova vajicka nekupujeme a priplacime si za stodolova a nebo s volnym vybehem

to je kazdeho nazor,ale za to,ze v CR nejsou vejce nemuze :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
538
1.3.12 12:44
Mar__tanka1983 píše:nojo, zase sme papežštější než papež… :roll:

Ale ne.
Pokud naši drůbežáři musí zvětšit klece a tím mají vyšší náklady, bylo by přece sprosté, abychom vozili vejce od sousedů, kteří ty vyšší náklady nemají.
To je stejný nesmysl, jako vozit sem hračky s ftaláty z Číny, když domácí výrobky kontrolujeme.

Jo a kdyby bylo po mým, tak hlasuju pro vystoupení z EU všema deseti. ;)

Příspěvek upraven 01.03.12 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
1.3.12 12:44
Na jednu stranu může, na druhou ti co se na úpravu bydlišť pro slípky vykašlali za to mohou nejvíc :-D
mmonica píše:
1miss1 píše:
mmonica píše:
jesenka33 píše:

to je kazdeho nazor,ale za to,ze v CR nejsou vejce nemuze :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
4989
1.3.12 12:45
Mar__tanka1983 píše:
já se na to ptala prodavačky v lídlu a ta mi vysvětlovala, že českých vajec je málo, a ty, co se dovážely z polska (a maďarska myslím), tak ty přestaly splňovat nějaké dementní EU předpisy, takže se tu prodávat nesmí.
Takže kdyř už vejce seženeš, ale jsou drahý jak prase… :roll:

tak tak, to jsem ted cetla, cesi se podridili podminkam EU, ale vejce museli samozrejme zdrazit a navic jich je malo. ty co se dovazeli z Polska, nesplnuji kriteria a vraci se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
1.3.12 12:51

Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ???? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27259
1.3.12 12:52

Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
1.3.12 12:54
lleennttiillkkaa píše:
Upřímně já teda nechápu, proč se k nám mají vozit vejce z Polska. Vždyky si raději připlatím za česká už jenom pro svůj dobrý pocit. Kupuju v lidlu česká vajíčka. Mají 10 vajec velikosti M za 29 a velikost L za 33, takže u mě to jistí lidl. V pondělí jsem odmítla plato za 100 a uvažuju o tom, že si pořídím pár slepiček, ačkoli je vyloženě nesnáším.

naprosto souhlasim,to je sila.kdyz uz i vejce dovazime

• Citovat
  • Upravit
mmonica
1.3.12 12:55
neanonymní píše:
Možná za to více, než EU můžou drůbežáři, protože tohle nařízení platí už několik let, ale doteď platilo přechodné období. To na konci loňského roku skončilo a najednou nejsou vejce. Času se přizpůsobit bylo dost. Další věc je, že ať se nám to líbí nebo ne, slepice není fabrika na vejce, ale my se k ní tak chováme. Krmíme jí masokostní moučkou jejich předků, zavíráme do klece, ve které se ani neotočí a nakonec se v krámě rozčilujeme, že nejsou vejce.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
11522
1.3.12 12:55
mmonica píše:
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ???? :mrgreen:

pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
1.3.12 12:56
Ale Češi to mají v pořádku,Poláci zaspali…
alsem píše:
mmonica píše:
Jeste pro zajimavost toto narizeni bylo rozhodnuto v roce 1999,pripada vam to malo casu ???? :mrgreen:
pro cecha i kdyby to bylo pred 30 lety :zed:
  • Citovat
  • Upravit
50725
1.3.12 12:57

To jsem nevěděla, že v Lidlu mají česká vejce. Mrknu se tam. Já jsem teď koupila německá, z klece. Teda nestudovala jsem to, byly to jediné, co jsem kde viděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová