Nedostatek vajec v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
617
6.3.12 17:48

já sem to neměla číst,akorát se naštvu=)
je to asi tak,v minulosti třeba jedna drůbežárna musela vejce prodávat 1K za kus,přitom výroba jí stála o 50h víc..to se všem líbilo…jenže kdo má ty vejce produkovat v mínusu?
a to nařízení z EU je o tom,že se tu nesmí prodávat vejce z klecových chovů, ale zároveň tu hraje roli zákon na ochranu zvířat proti týrání…asi tak,v královehradeckým kraji chodila veterinární správa a všechny slepice v halách,které se nestihly předělat se musely utratit..v čr se musel zlikvidvat asi milion slepic…docela ztráty ne?
ale proč to všechno..aby se sem nedostával ten hnusnej nikým nekontrolovanej šmejd z polska!čeští producenti vajec musí splňovat náročné podmínky z hediska hygieny..to co šlo z polska ne..mě to teda přijde nespravedlivý vůči našim českým drůbežárnám. teď by to mělo být tak,že vejce z klecových chovů na náš trh nesmí.
moje máma je ekonom v podniku produkující vejce a nechápu,jak si můžete myslet,že by někdo,kdo pracuje v českým zemědělství na něčem vydělával! když někdo na mlíku a vejcích prodělává,to je přece v pořádku..
asi tak,teď se u nich vajíčko prodává za 3,50..a v obchodech je za kolik???takže kdo si na vajíčkách mastí kapsy??a každá firma,která chce dál ty vejde mít má mnohamilionový ztráty ze zabitých slepic a z rekonstrukcí hal. i kdyby všichni ty klece předělali včas,vejce stejně zdraží!!dyt je to jednoduchá matika,když na něčem prodělávám,pak si hodně pučím,abych něco předělal,tak pak už ani nemůžu pořád jen prodělávat..ale ten největší bakšiš na tom mají obchodnící!!!probudte se,zemědělec na ničem nikdy nevydělá v týhle zemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
6.3.12 18:46
Angua píše:
lleennttiillkkaa píše:
alsem píše:
tak potom na peri a nebo do polivky :mrgreen:
Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny :D
Já vařím vývar 4 hodiny běžně :mrgreen:

fakt? ja tedy jen 2, musim se polepsit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
6.3.12 18:49
alsem píše:
Angua píše:
lleennttiillkkaa píše:
alsem píše:
tak potom na peri a nebo do polivky :mrgreen:
Jenže stará slepice není dobrá, kdo by to vařil ty 4 hodiny :D
Já vařím vývar 4 hodiny běžně :mrgreen:
fakt? ja tedy jen 2, musim se polepsit :mrgreen:

Tak hovězí vařím taky dlouho, na tom si dávám záležet, ale kuřecí dělám spíš rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.12 08:37

Včera jsem zrovna objevila akci na vajíčka v Marienbergu 10ks/25kč

http://www.kaufland.de/…te/index.jsp#top

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BABČA JARUŠ
7.3.12 16:02

vajíčka a pravda

Tak milé maminky. Mám pro vás pár informací o vajíčkách. Ze soukromého výzkumu nejmenovaných lékařů a vědátorů (neuvádím, je zde reálná možnost strachu o rodinu). Neustále hlídáme cholesterol, ale o vejcích nic nevíme. Klecově chovaná vejce mají do zdravého jídla daleko.A to se nebavím o starvě a podmínkách nosnic. Tak tedy klecová obsahují pouze cholesterol Lumpa, hormony, antibiotika a rakovinotvorné látky. Ty z podestýlkou, nebo v halovém chovu obsahují hormony, ATB - jako prevence, ale kromě lumpa cholesterolu i nepatrně hodného cholesterolu. Jinou kategorií jsou vejce domácí, kde jsou krmeny slepičky přirozenou stravou a mají výběh. Zde jejich vejce obsahují pouze hodný cholesterol, nepatrně lumpíka a z ATB a hormonů NIC! Nejlepší jsou vajíčka od slepiček domácích, které mají i své sexuální zájmy, tudíž mají kohouta, který je schopen je obhospodařit. na počet slepic a kohoutů je také pravidlo. Tato vajíčka mají pouze „hodný“ cholesterol a jako bonus při oplodnění jsou nositelem života, tak mají i protirakovinové látky :P . viz. Ovosan :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
meverickx
15.3.12 08:38

Ano .,.,. Vepřové pújde nahoru také ,,, Tam zase musí chovatelé upravit stání tak, aby jich tam bylo víc pohromadě .,.,.., Do budoucna se počítá , že by každá prasečí rodina cca, 10 ks , měla své vlastní minimálě 4+1 s balkonem a garáží

• Citovat
  • Upravit
Drany
27.3.12 17:59

to je divné

To mi přijde trochu divné. U nác v COOPu furt prodávají ty polská vejce z klecového chovu co před tím a zdražili je na 51.90kč za 10 vajec. A bych vás tu trošku naštval, v Anglii mají 10 vajec za necelých 30 korun v přepočtu na naše. A to si tam vydělají mnohem větší peníze než my tady. Tak, a teď jen zjistit kde je ten zakopanej pes…nebo spíš zakopaná slepice… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová