Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A nemohla jsi být minulý týden nafouklá? Nebo se dítě přetočilo jinak a tak se v měřeném úseku změnily míry.
Na pohotovost bych nejela. Pokud ti to bude ležet v hlavě, tak bych si v pondělí došla na gyndu na kontrolu
@Anonymní píše:
Holky máte někdo zkušenost se zmenšení m bříška ve 2. trimestru? Jsem 22. tt, minulý týden velký uzv, vše v pořádku. Obvod břicha před týdnem 82 cm. Dneska dopoledne jsem měla trochu mokro v kalhotkách, ale říkala jsem si, že je to je určitě tím, jak furt kýchám a že jsem si prostě ucvrnkla. Ale teď nevím. Manžel mi říkal, že se mi nějak hodně zmenšilo břicho a je fakt že mi trošku padají kalhoty co jsou byly v posledních dnech akorát. Zkusila jsem se změřit a mám obvod 77 cm, takže o 5 cm míň než minulý týden. Před těhotenstvím jsem měla asi 70. Hned mě napadlo, jestli mi neodteklo trochu plodovky. Jely byste na pohotovost nebo jsou takové změny v tomto tt normální?
Já bych každopádně na pohotovost jela. Dej pak vědět, jak jste dopadli. Držím palce ![]()
Jsem taky v 22tt a velikost briska lita furt nehoru i dolu. Po ranu je uplne malinke, a vecer se vzdy vyloupne
Navic me trapi obcasne nadymani a pak mala se vzdy ulozi jinak, tak se mi to furt meni
Pokud nebyli bolesti ani krev a mimco se hybe normlane, tak bych neresila. Sama jsem mela podezrele mokre kalhotky nekdy kolem 16tt - bez bolesti a spineni - nijak jsem to neresila, pac lekar rikal, ze mam resit jedine pri bolesti a krvi, a mala je zatim ok.
Vždycky je lepší 5× plašit zbytečně, než 1× přijet pozdě. Test na plodovku ukáže, je-li to jen planý poplach. Já bych si nehrála na hrdinku.
Ahojte, tak jsem volala na pohotovost, protože mi přišlo, že i méně cítím pohyby a dozvěděla jsem se, že pokud nejsou bolesti, špinění, krvácení, tak není důvod a že si mám v pondělí skočit pro jistotu na gyndu, pokud se mi pořád něco nebude zdát. Prý v tomto tt jsou nepravidelné pohyby zcela normální. Samozřejmě s krvácením apod. hned. Teď jsem si dala půlku Milky a konečně asi 2× koplo. Kalhotky jsou dnes celý den suché. Moc moc doufám, že to bude dobré, je to naše vymodlené miminko. ![]()
Ahojte tak hlásím, jak to s námi vypadá. Vrátila jsem se od dr. a mimi v pořádku, ale nezdá se mu množství poldovky
Prý to není úplně špatné, ale jsme na spodní hranici normy. Test momentálně únik PV neprokázal, ale budu teď chodit ob den na ultrazvuk a krev kvůli možné infekci při případném úniku poldovky. Nabízeli mi i hospitalizaci, ale zatím nechci, mám doma druhého prďolu. Máte některá zkušenost s únikem PV Tak brzy?
Dobře, že jsi zašla k doktorovi, ohlídají si tě
Držím palečky
Holky máte někdo zkušenost se zmenšení m bříška ve 2. trimestru? Jsem 22. tt, minulý týden velký uzv, vše v pořádku. Obvod břicha před týdnem 82 cm. Dneska dopoledne jsem měla trochu mokro v kalhotkách, ale říkala jsem si, že je to je určitě tím, jak furt kýchám a že jsem si prostě ucvrnkla. Ale teď nevím. Manžel mi říkal, že se mi nějak hodně zmenšilo břicho a je fakt že mi trošku padají kalhoty co jsou byly v posledních dnech akorát. Zkusila jsem se změřit a mám obvod 77 cm, takže o 5 cm míň než minulý týden. Před těhotenstvím jsem měla asi 70. Hned mě napadlo, jestli mi neodteklo trochu plodovky. Jely byste na pohotovost nebo jsou takové změny v tomto tt normální?