Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminy
chtela jsem se zeptat minuly tyden 9.9.jsem byla na ultrazvuku a podle pm jsem byla 7+6 a podle ultrazvuku dle crl jsem byla 6+3.k otehotneni by melo dojit bud 31.7. a nebo 3.-4.8..posledni menstruace byla 17.7..kdy myslite ze k otehotneni mohlo dojit? myslite ze by to mohlo byt i drive nez toho 31.7.?moc dekuji za odpovedi ![]()
Tak to ti vážně nikdo neporadí, pokud sis nehlídala ovulaci, tak těžko říct
A není to jedno ![]()
Jeste dodam ze jsem si delala 16.8. test clear blue a vysel mi 1-2 tydny, myslite ze je presny?
@ivet89
neni, ukazuje na zaklade koncentrace HCG v moci - tudiz pokud toho vic ci min vypijes, tak se to meni. o tyden se klidne seknout muze.
@ivet89 To je normální že dle MS máš jiný týden než podle CRL mě to např., dělá rozdíl 10 dní. Ale nějak nechápu, proč je to tak důležité jestli jsi otěhotněla dřív nebo později, hlavně že se zadařilo ne? ![]()
Jestli tedy nemáš více kandidátů jak píše Ali. ![]()
Dle crl to je vlastne podle velikosti plodu ze? takze to 6+3 je stari tehotenstvi od poceti, nebo tam jsou taky pricteny 2 tydny?
@ivet89 ne je to od zacatku ms- předpokládá se stari plodu -14dni, takže plod je stary 4+3
@kaštánek tohle si pleteš. Pokud plod odpovídá dle MS, tak při UTZ musí odpovídat i velikostí. Ty 2 týdny už mají doktoři v tom započítané.
@ivet89 i v tom stáří z UTZ jsou připočtené ty dva týdny. Takže to vypadá, že si otěhotněla dýl než jak píšeš. Pokud si nehlídáš MS, tak to je klidně možné. I ten test by o tom vypovídal.
Podle mých počtů to vypadá na otěhotnění někdy kolem 9.8.
@Aspera Co si pletu?? Podle prvního dne poslední menstruace jsem teď 10+2 ale podle velikosti plodu jsem 8+6. To je rozhodující. Plod v žádném případě velikostně nemusí odpovídat podle poslední MS. Měla jsem ovulaci později, proto jsem taky později otěhotněla.
@kaštánek promiň popletly se mi dva dotazy v jednom. To psala Ivet, zda jsou připočtené ty 2 týdny od MS do početí nebo ne.
U mě to bylo taky tak, dle MS mi těhotenství nikdy na začátku neodpovídalo, časem se to teda srovnalo, protože si mimčo rostlo rychleji.