Málo piju v těhotenství

444
19.9.13 18:47

málo piju v těhotenství

Ahojky holky, vždycky jsem pila docela dost tekutin a to hlavně v létě, třeba i čtyři litry v práci..ovšem od té doby co jsem těhotná to jde s pitím čím dál hůř :| Do prvního trimestru to ještě šlo, nebylo mi nijak špatně a zvládla jsem vypít ty dva litry, což bylo v normě..jenomže od začátku druhého nedokážu vypít více jak půl litru tekutiny denně, ne že bych nechtěla, postavila jsem si hrnek na stůl a donutila se..jenomže problém je v tom, že jakmile vypiju třeba jenom pár hltů tak mi začíná být špatně od žaludku a dál už nemůžu 8o

Jím normálně polévky a ovoce přes den ale i tak si myslím, že tu tekutinu potřebuju..nemohu vypít třeba ani více jak malý čtvrtlitrový hrneček mléka nebo džusu, prostě si pak musím lehnout a strašně dlouho trávím tu tekutinu i jídlo..myslíte, že by na to mohlo mít vliv i to, že každý den piju zelený čaj? :nevim:
Taky jsem se dočetla, že potom můžu mít i málo plodové vody..jsem z toho neštastná :( I když bych tolik chtěla tak moje tělo nechce tu tekutinu příjmout, je mi potom hned špatně a tu vodu cítím jakoby v krku a mám celkově pocit, že mám žaludek jak na vodě..máte někdo stejnou zkušenost a co stím mám dělat? moc děkuji za jakoukoliv radu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
19.9.13 19:00

Ahoj, ja sice pila porad i 4 litry denne, ale z vody mi bylo tezko. pila jsem nakonec jemne perlivou. koupili jsme sodastream, neco jako byl sifon, a pila tu. nekdo rika, ze bublinky zatezuji, mne naopak pomahaji s travenim. zkus se mozna poradit s doktorkou, treba ti doporuci i naky caj, co ti udela dobre na traveni pro tehotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:06

Děkuji moc..piju hodně zelený čaj, uplně každý den, vždycky ho ráno uvařím a pak ho popíjím nebo vodu se štávou, když dostanu chut na mléčný nápoj tak ho nemůžu vypít více jak menší hrneček a tak je to se vším pitím.. :( Sodastream sice máme, ale bublinky bohužel nemůžu vůbec, po těch navíc škytám třeba i dvě hodky po vypití a pak už je nemůžu ani vidět, přitom je mám ráda, ale můj žaludek ne..nemá rád asi vodu jinak si to neumím vysvětlit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
19.9.13 19:13

@Petule 1 na tvým místě bych asi omezila ten zelený čaj. Já od začátku těhotenství se zelenému a černému čaji vyhýbám, přeci jen obsahují dost povzbuzujících látek a to podle mě pro mimčo není to pravé. Ale je to jen můj názor podle těch pár informací co jsem vyčetla na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.9.13 19:23

Taky bych zkusila vysadit ten zelený čaj, na týden, abys viděla, jestli se ti třeba žaludek při pití nezlepší…

osobně ho miluju, ale teď v těhu ho nesnesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:24

@LK87 asi máš pravdu, taky jsem to někde četla, že by se neměl tolik pít..možná se mi tím zeleným čajem nějak přesytil žaludek a další tekutiny už nechce vzít.. 8o Myslela jsem si to, zkusím ho tedy od zítřka nevařit a udělat nějaký jiný, taky mám ten těhotenský, ale ten mi zase tolik nechutná, je cítít po bylinách..ovšem musím to zkusit, u nás se pije zelený denodenně a to bude asi ten problém :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:27

@budi já ho právě taky miluju a pila jsem jich spoustu s různýma příchutěma, i kdokoliv, kdo ke mě příjde už má na stole zelený čaj, asi to nebude takové dobro jak se zdá a miminku se to moc nelíbí a žaludku už vůbec ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.13 19:29

@Petule 1
Tak zelený čaj není dobrý na trávení. Taky po něm mám problémy a to mi stačí hrnek. A pokud piješ jen ten, tak se ti nedivím. Naředí štávy, blbě se tráví.
Doporučuji ovocný nebo černý.

Jinak s pitím to mám podobné. Jsem na začátku III. trimestru a piji cca 3/4 litru denně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.9.13 19:30

@Petule 1 ahojda, on zeleny cajik je zdravy ( ja osobne ho miluju) ale ne v tehotenstvi, i kdyz si proste obcas dam jak ten zeleny caj tak kafe nebo colu ;) ale denne bych ho nepila. Tehotenske caje delaji i nebylinkove myslim, tak zkus nejaky bez bylinek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
19.9.13 19:32

@Petule 1 Zkusilas Rooibos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:34

@Duhovka oranž asi jsem to s tím zeleným čajem opravdu přeháněla, až ted to vidím.. 8o opravdu jsem pila denodenně jenom ten zelený a i to trávení je tedka na nic, po jídle si vždycky musím lehnout, protože trávím několik hodin a třeba až za pět-šest hodin po obědě do sebe dokážu dostat další jídlo a o pití ani nemluvím.. :| že mě to nenapadlo dřív, to mimi tam musí tancovat i o půlnoci a já si říkala proč se mi vlní břicho ve dvě ráno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:41

@zlodcera ne,ten jsem ještě nezkoušela, ale určitě bude lepší než cokoliv zeleného..no jo, vždyt mám doma plnou spíž nasysleného zeleného čaje a já se divím :oops: mám nejmín patnáct příchutí a to nemluvím o nějakém speciálním silném, co mě jednou tak dal do latě, že jsem celou noc oka nezamhouřila, oči na štopkách a měla jsem pocit jako kdybych vypila nejmín sto káv..už nikdy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.13 19:49
@Petule 1 píše:
@Duhovka oranž asi jsem to s tím zeleným čajem opravdu přeháněla, až ted to vidím.. 8o opravdu jsem pila denodenně jenom ten zelený a i to trávení je tedka na nic, po jídle si vždycky musím lehnout, protože trávím několik hodin a třeba až za pět-šest hodin po obědě do sebe dokážu dostat další jídlo a o pití ani nemluvím.. :| že mě to nenapadlo dřív, to mimi tam musí tancovat i o půlnoci a já si říkala proč se mi vlní břicho ve dvě ráno :roll:

Tak to mám někdy podobně bohužel. Jsem hubeňour, v břiše málo místa a dítě už tlačí na žaludek, tak fakt trávím děsně dlouho!
Jinak ten zelený opravdu vynech. Já si třeba dělám černý s medem ráno.
Meduňku před spaním večer. Jinak přes den vodu, nebo ovocný čaj.
Někdo tu radil roibos. Tak ten je taky moc dobrý. Třeba v DM mají vanilkový roibos a to je lahoda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.9.13 19:56

Zkus změnit režim v druhu pití, jestli si do dnes pila zelený čaj, zkus od zítra jiný, jestli si pila šťávu, zkus ochucenou vodu nebo jen vodu. Já zas milovala vodu, obyč z kohoutku a od té doby co jsem těhotná jí nepolknu a musím šťávu. Taky jsem nesnášela colu a teď mi pomáhá při nevolnosti, dokonce i dr mi jí v malém množství doporučila na zklidnění žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.9.13 19:58

@Duhovka oranž Děkuji moc..já jsem v 18 týdnu a taky mám někdy pocit, že se mimi tlačí nahoru, chodím pomalu jako kdybych už měla nevímjak velké bříško :) Ten černý určitě vyzkouším, med mám ráda a na ten roibos se taky podívám..a jak deláš tu medunku, zaleješ tu rostlinku nebo se to dá koupit jako sušený čaj? :) prý to uklidnuje, to bych asi potřebovala po těch všech povzbuzovácích co furt tlačím..měla jsem několik let noční směny a tak nějak jsem si zvykla pořád pít ten zelený, nějak jsem si říkala, že je mi špatně z těhotenství, ale pravda je jinde :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí