Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, vždycky jsem pila docela dost tekutin a to hlavně v létě, třeba i čtyři litry v práci..ovšem od té doby co jsem těhotná to jde s pitím čím dál hůř
Do prvního trimestru to ještě šlo, nebylo mi nijak špatně a zvládla jsem vypít ty dva litry, což bylo v normě..jenomže od začátku druhého nedokážu vypít více jak půl litru tekutiny denně, ne že bych nechtěla, postavila jsem si hrnek na stůl a donutila se..jenomže problém je v tom, že jakmile vypiju třeba jenom pár hltů tak mi začíná být špatně od žaludku a dál už nemůžu ![]()
Jím normálně polévky a ovoce přes den ale i tak si myslím, že tu tekutinu potřebuju..nemohu vypít třeba ani více jak malý čtvrtlitrový hrneček mléka nebo džusu, prostě si pak musím lehnout a strašně dlouho trávím tu tekutinu i jídlo..myslíte, že by na to mohlo mít vliv i to, že každý den piju zelený čaj? ![]()
Taky jsem se dočetla, že potom můžu mít i málo plodové vody..jsem z toho neštastná
I když bych tolik chtěla tak moje tělo nechce tu tekutinu příjmout, je mi potom hned špatně a tu vodu cítím jakoby v krku a mám celkově pocit, že mám žaludek jak na vodě..máte někdo stejnou zkušenost a co stím mám dělat? moc děkuji za jakoukoliv radu.. ![]()
Ahoj, ja sice pila porad i 4 litry denne, ale z vody mi bylo tezko. pila jsem nakonec jemne perlivou. koupili jsme sodastream, neco jako byl sifon, a pila tu. nekdo rika, ze bublinky zatezuji, mne naopak pomahaji s travenim. zkus se mozna poradit s doktorkou, treba ti doporuci i naky caj, co ti udela dobre na traveni pro tehotne.
Děkuji moc..piju hodně zelený čaj, uplně každý den, vždycky ho ráno uvařím a pak ho popíjím nebo vodu se štávou, když dostanu chut na mléčný nápoj tak ho nemůžu vypít více jak menší hrneček a tak je to se vším pitím..
Sodastream sice máme, ale bublinky bohužel nemůžu vůbec, po těch navíc škytám třeba i dvě hodky po vypití a pak už je nemůžu ani vidět, přitom je mám ráda, ale můj žaludek ne..nemá rád asi vodu jinak si to neumím vysvětlit ![]()
@Petule 1 na tvým místě bych asi omezila ten zelený čaj. Já od začátku těhotenství se zelenému a černému čaji vyhýbám, přeci jen obsahují dost povzbuzujících látek a to podle mě pro mimčo není to pravé. Ale je to jen můj názor podle těch pár informací co jsem vyčetla na netu.
Taky bych zkusila vysadit ten zelený čaj, na týden, abys viděla, jestli se ti třeba žaludek při pití nezlepší…
osobně ho miluju, ale teď v těhu ho nesnesu…
@LK87 asi máš pravdu, taky jsem to někde četla, že by se neměl tolik pít..možná se mi tím zeleným čajem nějak přesytil žaludek a další tekutiny už nechce vzít..
Myslela jsem si to, zkusím ho tedy od zítřka nevařit a udělat nějaký jiný, taky mám ten těhotenský, ale ten mi zase tolik nechutná, je cítít po bylinách..ovšem musím to zkusit, u nás se pije zelený denodenně a to bude asi ten problém ![]()
@budi já ho právě taky miluju a pila jsem jich spoustu s různýma příchutěma, i kdokoliv, kdo ke mě příjde už má na stole zelený čaj, asi to nebude takové dobro jak se zdá a miminku se to moc nelíbí a žaludku už vůbec ne ![]()
@Petule 1
Tak zelený čaj není dobrý na trávení. Taky po něm mám problémy a to mi stačí hrnek. A pokud piješ jen ten, tak se ti nedivím. Naředí štávy, blbě se tráví.
Doporučuji ovocný nebo černý.
Jinak s pitím to mám podobné. Jsem na začátku III. trimestru a piji cca 3/4 litru denně ![]()
@Petule 1 ahojda, on zeleny cajik je zdravy ( ja osobne ho miluju) ale ne v tehotenstvi, i kdyz si proste obcas dam jak ten zeleny caj tak kafe nebo colu
ale denne bych ho nepila. Tehotenske caje delaji i nebylinkove myslim, tak zkus nejaky bez bylinek ![]()
@Duhovka oranž asi jsem to s tím zeleným čajem opravdu přeháněla, až ted to vidím..
opravdu jsem pila denodenně jenom ten zelený a i to trávení je tedka na nic, po jídle si vždycky musím lehnout, protože trávím několik hodin a třeba až za pět-šest hodin po obědě do sebe dokážu dostat další jídlo a o pití ani nemluvím..
že mě to nenapadlo dřív, to mimi tam musí tancovat i o půlnoci a já si říkala proč se mi vlní břicho ve dvě ráno ![]()
@zlodcera ne,ten jsem ještě nezkoušela, ale určitě bude lepší než cokoliv zeleného..no jo, vždyt mám doma plnou spíž nasysleného zeleného čaje a já se divím
mám nejmín patnáct příchutí a to nemluvím o nějakém speciálním silném, co mě jednou tak dal do latě, že jsem celou noc oka nezamhouřila, oči na štopkách a měla jsem pocit jako kdybych vypila nejmín sto káv..už nikdy ![]()
@Petule 1 píše:
@Duhovka oranž asi jsem to s tím zeleným čajem opravdu přeháněla, až ted to vidím..opravdu jsem pila denodenně jenom ten zelený a i to trávení je tedka na nic, po jídle si vždycky musím lehnout, protože trávím několik hodin a třeba až za pět-šest hodin po obědě do sebe dokážu dostat další jídlo a o pití ani nemluvím..
že mě to nenapadlo dřív, to mimi tam musí tancovat i o půlnoci a já si říkala proč se mi vlní břicho ve dvě ráno
Tak to mám někdy podobně bohužel. Jsem hubeňour, v břiše málo místa a dítě už tlačí na žaludek, tak fakt trávím děsně dlouho!
Jinak ten zelený opravdu vynech. Já si třeba dělám černý s medem ráno.
Meduňku před spaním večer. Jinak přes den vodu, nebo ovocný čaj.
Někdo tu radil roibos. Tak ten je taky moc dobrý. Třeba v DM mají vanilkový roibos a to je lahoda ![]()
Zkus změnit režim v druhu pití, jestli si do dnes pila zelený čaj, zkus od zítra jiný, jestli si pila šťávu, zkus ochucenou vodu nebo jen vodu. Já zas milovala vodu, obyč z kohoutku a od té doby co jsem těhotná jí nepolknu a musím šťávu. Taky jsem nesnášela colu a teď mi pomáhá při nevolnosti, dokonce i dr mi jí v malém množství doporučila na zklidnění žaludku.
@Duhovka oranž Děkuji moc..já jsem v 18 týdnu a taky mám někdy pocit, že se mimi tlačí nahoru, chodím pomalu jako kdybych už měla nevímjak velké bříško
Ten černý určitě vyzkouším, med mám ráda a na ten roibos se taky podívám..a jak deláš tu medunku, zaleješ tu rostlinku nebo se to dá koupit jako sušený čaj?
prý to uklidnuje, to bych asi potřebovala po těch všech povzbuzovácích co furt tlačím..měla jsem několik let noční směny a tak nějak jsem si zvykla pořád pít ten zelený, nějak jsem si říkala, že je mi špatně z těhotenství, ale pravda je jinde ![]()