Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím vás, máte někdo zkušenost s tím, že gestační váček za týden od minulé kontroly nevyrostl? Je o týden menší než podle MS a za týden nevyrostl ani o milimetr, je stejný. Před týdnem ještě srdíčko neťukalo, ted tedy už ano, ale prý divně pomalu a slabě, že se to nedá ani změřit. Hlavně mě zaráží, že ten gestační váček nevyrostl. Jsem 7+1 a on měří 11 mm což prý odpovídá 6+1, ale hlavně prostě neroste…máte někdo podobné zkušenosti? Moc díky
@Fiialka Nemám zkušenost, ale schválně jsme koukla, kolik malej měřil v 7+2..bylo to 1,07 cm
Takže ještě trošku menší a doktor neřekl ani slovo ![]()
@Fiialka Těžko říct, my měli v 7+2 téměř 1,5cm. Kdy máš další kontrolu?
@Lo píše:
@Fiialka Nemám zkušenost, ale schválně jsme koukla, kolik malej měřil v 7+2..bylo to 1,07 cmTakže ještě trošku menší a doktor neřekl ani slovo
jo, ještě poznamenám, že kluk je už na světe, je mu 7 měsíců…
Byl malej, dohnal to okolo 28. týdne těhotenství, kdy naopak odpovídal tomu, jako by byl o týden napřed..takže první menší, pak větší a narodil se s 3100 g a 50 cm…úplně normální mimino ![]()
@Fiialka - tak pokud měřil stejny dr na stejném utz, tak divne je, ze o nic nevyrostl. To, ze by byl o týden menší není až tak neobvykle.
@Fiialka
s tím utz je to taky zvláštní, i tam může být zakopaný pes…
Každopádně já zakládala toto…, u nás to tenkrát nedopadlo - zamlklé těhotenství.
https://www.emimino.cz/…ec-ok-99445/
Držím palce.
Díky, však uvidíme, ale ta netrpělivost a nervozita…musí se hold vydržet