Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky…zase mám strach..byla jsem na ultrazvuku a mimisek meří 14cm..není to málo?Na to že jsem 20+2těhu by mělo mít víc…snad se jaho vývoj nezpomalil? ![]()
Ahojky
a neřekli ti tu velikot špatně nebo neslyšela jsi špatně?
koukni na tuto tabuku: https://www.emimino.cz/…ikost-plodu/
M-a-j-a píše:
Ahojkya neřekli ti tu velikot špatně nebo neslyšela jsi špatně?
koukni na tuto tabuku: https://www.emimino.cz/…ikost-plodu/
neslyšela jsem špatně je to na fotce…ukazovala mi to dotorka..ale asi se to meří od hlavičky k zadečku jen ![]()
Neboj je to ok, miminko se měří opravdu jen od hlavičky k zadečku takže chybí délka nožiček! Oni by ti řekli že je něco v nepořádku neboj!
Ahojky, nám také měřili ve 20.týdnu pouze délku od hlavičky k zadečku, takže tam chybí délka nožiček, určitě je miminko v pořádku ![]()
neboj … hned by te honili po spitalech…ja si to uzila azaz…takze klidek ![]()
Podle tabulek se nemůžeš řídit,každé mimi je jiné,například můj druhý mimísek měl ve 30.týdnu váhu jako by byl už ve 35.týdnu
Všechno bude vpořádku,každý roste jinak.
Ahoj děvčata vím že už je to dlouho co se tu diskutovalo, ale chci se zeptat jestli to není moc veliké miminko jsem 20+1 a malej má 326g??děkuji
@nemnd řekla bych akorát. Naše mimčo mělo ve 22 tt 380 g
Příspěvek upraven 16.05.14 v 08:11
@nemnd není to moc neboj
podle „průměru“ uvádí že ve 20tt je váha zhruba 300g takže jsi zcela v normě ![]()
@nemnd vůbec to není moc, úplný průměr, můj syn mě v tomtéž tt a dnu 318g, navíc je to jen a pouze odhad, stačí posunout sondu o mm vedle a už to spočítá úplně jinak, je to jen zprůměrovaný odhad toho, kolik BY ASI tak mohlo miminko o změřené velikosti hlavičky, hrudníčku a délce stehna vážit. Porodní váha pak byla 3.37kg (3 dny po TP), takže takový úplně normální, spíš ještě malinko drobnější, novorozenec.
@elanaa jééé tak to jsi mi udělala radost že to „zhruba“ vychází - váha v 20tt je prý 1/10 porodní váhy
Když vezmu že mohli nepatrně špatně odhadnout ten 20tt tak to sedí přesně ![]()
@elanaa píše:
@nemnd vůbec to není moc, úplný průměr, můj syn mě v tomtéž tt a dnu 318g, navíc je to jen a pouze odhad, stačí posunout sondu o mm vedle a už to spočítá úplně jinak, je to jen zprůměrovaný odhad toho, kolik BY ASI tak mohlo miminko o změřené velikosti hlavičky, hrudníčku a délce stehna vážit. Porodní váha pak byla 3.37kg (3 dny po TP), takže takový úplně normální, spíš ještě malinko drobnější, novorozenec.
Tak muj prvni syn mel 2880g a narodil se 3 dny pred terminem
@nemnd píše:
Tak muj prvni syn mel 2880g a narodil se 3 dny pred terminem