Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@tina1979 Potvrzuji Makro
jinak ji mají běžně na netu, když objednas dnes, tak by ještě měla dorazit
V Lidlu mají často 1kg, v Makru jsem loni videla i 5kg.
Závidím obdarovanému ![]()
My jsme s chlapem schopni sníst 1kg během dvou dnů
Chodíme lžičkou pořád zarovnávat až tam není nic ![]()
Ale zase na naší obhajobu, koupíme ji max 2× za rok.
@Moucharda píše:
@MartinaIrena a palmový tuk je jedovatý?
To sice není, ale kvůli velké spotřebě palmového tuku v různých cukrovinkách a výrobcích, se devastuje životní prostředí - kácí se přirozené prostředí kvůli plantážím pro pěstování palem na tuk.
@elen-ka píše:
To sice není, ale kvůli velké spotřebě palmového tuku v různých cukrovinkách a výrobcích, se devastuje životní prostředí - kácí se přirozené prostředí
kvůli plantážím pro pěstování palem na tuk.
Nechci rýpat, ale my taky dobrovolně ničíme ornou půdu a stavíme na ní haly a obchoďáky.
Co mi vadí, že to k nám cestuje přes půl světa, když máme snad tuku z řepky a slunečnice dost ![]()
Zkoušela jsem domácí a dávala jsem mimo jiné olej ořechový.
@pajisek90 Jinak jednou za čas asi neublíží a přes tu nezdravost mi stejně chutná. Na rozdíl od spousty levných oplatek. Mám ji doma a nesmím ji rozdělat. Jinak taky chodím se lžičkou ![]()
Ja bych takle velkou nechtela, dostala jsem loni kilovou a lezela tu skoro rok, nikdo na to nemel chut kdyz videl to mnozstvi
nakonec sem ji nacpala do cukrovi… Jinak nevim odkud jste, ale mi vozime z nemecka tak maj chutove lepsi nez u nas (nevim cim to je asi si do toho davaj kvalitnejsi suroviny)
@elen-ka ten podíl kácení kvůli potravinám je minimální. Jde spíše o jeho přidávání do paliv. A navíc nutella je sakra dobra ![]()
@Russet ja ji otevřela včera a začíná vypadat poněkud poloprazdne. Asi myši bo co ![]()
@Russet píše:
Nechci rýpat, ale my taky dobrovolně ničíme ornou půdu a stavíme na ní haly a obchoďáky.
Co mi vadí, že to k nám cestuje přes půl světa, když máme snad tuku z řepky a slunečnice dost
Zkoušela jsem domácí a dávala jsem mimo jiné olej ořechový.
@pajisek90 Jinak jednou za čas asi neublíží a přes tu nezdravost mi stejně chutná. Na rozdíl od spousty levných oplatek. Mám ji doma a nesmím ji rozdělat. Jinak taky chodím se lžičkou
@Russet, @Tichošlápek já jen odpovídala na dotaz. Co se týče nutely, jo já ji doma nesmím mít, jinak ji sním, takže ji nekupuji spíše z tohoto důvodu, než z jakéhokoliv jiného.
A co se týče ničení orné půdy u nás, tak s tebou @Russet souhlasím, místo orné půdy stojí logistické centra a haly. Doma jsem také dělala, hlavně tedy kvůli tomu, že do domácí dám suroviny, které všichni doma můžeme.
Zkus vánoční trhy, u nás měli 3 i 5 kg, behem prvního týdne to bylo pryč.
@Tichošlápek píše:
@elen-ka ten podíl kácení kvůli potravinám je minimální. Jde spíše o jeho přidávání do paliv. A navíc nutella je sakra dobra@Russet ja ji otevřela včera a začíná vypadat poněkud poloprazdne. Asi myši bo co
Nepřidávaj do toho nějakou „drogu“?! ![]()
No jasně, tak kombinace cukru a tuku v mazlavé formě prostě nic nenahradí.
Já si musím dát masitý oběd a takové chutě mě tolik nehoní.
@Kriss Tina Docela bych ochutnala tu německou, ale nesměla bych to vědět dopředu. Jestli je fakt jiná. Ale dost věcí se pro ČR vyrábí jinak, tak bych tomu i věřila…
@Kriss Tina píše:
Ja bych takle velkou nechtela, dostala jsem loni kilovou a lezela tu skoro rok, nikdo na to nemel chut kdyz videl to mnozstvinakonec sem ji nacpala do cukrovi… Jinak nevim odkud jste, ale mi vozime z nemecka tak maj chutove lepsi nez u nas (nevim cim to je asi si do toho davaj kvalitnejsi suroviny)
No vidíš, my dali loni k Vánocům devadesátileté babičce tu 5kg a v březnu hlásila, že už vidí dno ![]()
@Moucharda píše:
@MartinaIrena a palmový tuk je jedovatý?
Skoro bych rekla, ze jo. Obsahuje totiz transmastne kyseliny a ty maji hodne spatny vliv na kardiovaskularni system. Takze devastuje srdicko a cevy.Ne nadarmo je jeho pouzivani v nekterych statech zakazano.
Nevim no, za sebe bych radsi koupila nejakou kvalitni cokoladu bez ecek.
http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
Trocha osvety pripadne napr.zde
@MartinaIrena píše:
http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…Trocha osvety pripadne napr.zde
všechno je nezdravé
ale všeho s mírou nevadí
a článek je starý, firma ferrero nějak měnila technologie ![]()