VELKÁ PROSBA O RADU.......
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VELKÁ PROSBA O RADU.......
Ahoj holky!
Moc prosím o pomoc, protože jsem zmatená, snad máte někdo podobnou zkušenost.......
Jsem s manželem v zahraničí, nyní 5 měsíc těhotenství, pojištění si v ČR platím sama, koncem srpna se chceme vracet a já si chci zažádat aspoň o rodičovské příspěvky, nevíte kde a jestli je žádost na netu?
Taky uvažuji, že se zajedu přihlásit na pracák - nutili vás v těhotenství na pravidelné 3 týdenní návštěvy?
A poslední dotaz - papír o nástupu na mateřskou od lékaře se nese na ÚP nebo na sociálku?
Moc díky, jak jsem v zahraničí jsem zmatená a tohle jsem nikdy nevyřizovala........
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
kdyz se prihlasis v tehotenstvi na pracak, tak si te na zadne navstevy zvat nebudou. Byla jsem takhle po skole ctyri mesice do porodu na pracaku a jednou me omylem telefonicky zvali na nejaky kurz, tak jsem rekla, ze jsem tehotna a oni se mi strasne omlouvali, ze samozrejme nikam nemusim. Ovsem nevim, jak to ted je. Je to uz pres ctyri roky a tehdy jsem tam byla jen abych nemusela platit zdravotni pojisteni, jinak jsem na zadne davky narok nemela.
Formulare na MD a RD jsou stahnutelne, ale stejne je chteji prinest vyplnene osobne a radeji to maji na svych originalnich tiskopisech, takze jsem to stejne musela prepisovat na jejich dvojlisty.
Papir o nastupu na materskou chteli jak na UP tak na socialce.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni sem ohledne formularu a vseho co je treba a na co mas narok
http://www.mpsv.cz/cs/ -je to ve statni socialni podpore..da se tam i napsat dotaz,sice to muze trvat ale odpovi ti.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak to u nás (Kladno) na pracák chodit musí i těhotné.Prostě dítě ještě není na světě,tak proč by jsi si nemohla najít zaměstnání?Třeba jen brigádně?Tohle mi řekla velmi „milá“ paní na úřadu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom k tomu pracaku…
Zalezi jak kde
Ja musela na pracak na 1 mesic, mala mela tehdy cca pul roku, rovnou jsem te zenske rekla, ze to je jen kvuli prepisu rodicovskeho prispevku a ze k tomu a tomu datu chci registraci na pracaku zase ukoncit a stejne jsem tam pak musela kazdy tyden
prvne podepsat jakejsi papir, pak zas jinej, pak po me jecela, jestli si myslim, ze me s tak malym ditetem nekdo zamestna. A ja porad trpelive opakovala ze ke konkretnimu datu to tam chci ukoncit (tehdy to bylo asi 14 dni)… Nevim, mozna si na me baba neco hojila, ale me uz nikdy nikdo na pracak nedostane, to si radsi ty pojisteni zaplatim ze svyho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doriang, a proč jsi tedy na pracák šla? Registrovat se tam není povinnost, ten je pro lidi, kteří hledají práci. Jako „přepis rodičovského příspěvku“ coby důvod pro registraci na ÚP vůbec nechápu, tam tě netlačí ani důvody ohledně odvodu pojistného, tak fakt mi nenapadá, co jsi tím chtěla získat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit