kdy ocekavat prvni vyplatu MD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy ocekavat prvni vyplatu MD?
Ahoj, zakladam tohle tema abych vedela, jak na tom aktualne je socialka s vyplatou materske. Zavolala bych si tam, ale oni proste neberou telefon a mam to tam pres celou Prahu - bydlim na Zbraslavi a muj zamestnavatel odesila na socialku na Prahu 8.
Kdy jste pozadali o MD- dorucili papir na socialku- a za jak dlouho jste dostali prvni vyplatu?
Potrebovala bych vedet, s jak dlouhym zpozdenim mam priblizne pocitat (mame hypoteku a pod…), jsem na MD od 16.4.(predtim jsem normalne pracovala), zamestnavatel dorucil zadost o MD v utery 14.4. Dostanu o tom, jaka vyse mi byla priznana, nejaky papir? Diky moc za odpovedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nastupovala jsem na MD jako OSVČ, takže jsem papíry na MSSZ nesla sama ten den a vyplnila žádost o PPM. Na vyřízení mají 30 dnů. Jelikož se na mém účtě po půlce března nic nedělo a zrovna v tu dobu vyjely ty články o tom, že sociáílka maminám neplatí, tak jsem nelenila a začala napřed telefonovat - se stejným úspěchem jako ty a pak velmi ostře mailovat na mpsv(ministerstvo pr. a soc. věcí), brněnskou MSSZ a PSSZ a začalo se to hýbat, dokonce i sami volali…a peníze byli do čtrnácti dnů na účtě. Pochopitelně jsem se dozvěděla nějaké „objektivní příčiny“ proč to nešlo dřív a samo - prostě blablabla.
Některé holky PPM nemají do dneška. Asi to fakt chce bojovat za svá práva, protože jinak máš v tomto státě jen ty povinnosti.
Hodně úspěchů v boji s větrnými mlýny!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
já jsem na MD nastoupila 2.2. a peníze mi přišly na účet minulý týden (rovnou dvě dávky za únor a březen)…
Jelikož se dlouho nic nedělo, poslala jsem na PSSZ několik mailů. Za pár dní volali -prý jim zaměstnavatel poslal špatně vyplněný nějaký papír a už je to v pořádku … No a týden nato byly peníze na účtu. Naštěstí nejsem závislá pouze PPM, jinak bych měla celkem problém.
ČSSZ svádí zpožděné platby na zaměstnavatele, ale v mém případě jim z práce poslali všechny náležitosti 5.2. a sociálka jim to posílala zpět k přepracování až po měsíci. Proto jsem čekala tak dlouho.
Takže radím, obrnit se trpělivostí a v bude-li nutné bombardovat maily…
Efča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jsem obrnena
, na OCR z ledna jsem cekala do konce brezna. Jen je rozdil cekat na OCR za 8 dni a na MD jako jediny prijem, ze.
A dostanu take nejaky papir o vysi priznane castky? Mam totiz dve zamestnani u jednoho zametsnavatele a socialka se tvarila zahadne, jako ze nevi, jak mi to uznaji(ucetni nechapala, jaky v tom videli problem), tak abych vedela. jak to nakonec dopadlo a event. se mohla odvolat( jsem si jista, ze jsem v pravu, tak doufam, ze to posoudi spravne).
Kopii obou zadosti o PPM mam doma, je to vyplnene spravne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na MD od 23.2. a taky stále čekám. To čekání mne tak možná nesere (sorry
), jako přístup lidí z toho úřadu.
Volala jsem tam minulý týden - přepojili mne na nějakou ženskou, která mi sdělila, že její úloha je přijímat hovory, abychom neobtěžovali úředníky. Vzala si na mne kontakt s tím, že mne „snad“ v „dohledné“ době někdo zpětně kontaktuje. KDyž jsem jí oponovala, že slovo „snad“ neakceptuji a v „dohledné době“ je moc vágní, tak mi nakonec řekla, že jestli mi může radit, tak ať tam jdu osobně a když se nenechám odbýt, tak se snad k někomu kompetentnímu propracuji. No fakt hrůza. Pak jsem psala mail, na ten mi nepřišla žádná reakce.
Jinak u zaměstnavatele jsem si ověřovala, že jim nic zpět neposlali, takže ty papíry jsou asi OK.
Jedná se u mne také o prahu 8 v Troji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S PSSZ P8 jsem hodně řešila od září 07 do začátku mateřské 08 (plus pak při ukončení mateřské) a zatím musím říct, že ochota byla maximální. Řešila jsem s nimi několik záležitostí, všechno mi vysvětlili velmi podrobně. Mluvila jsem jak s "obecným " člověkem, tak s člověkem, co měl na starosti firmu a pak jsem řešila věci přímo s likvidátorkou
Papíry jsem si tam teda vozila osobně, tj. jsem v práci (v ČB) dohlédla na to, aby vše vyplnili, orazili a vrátili mi to.
Žádné potvrzení o přiznání mateřské jsem v ani jednom případě těhotenství nedostala. Jen po skončení mateřské mi automaticky poslali papír s potvrzením o denní vyplácené dávce pro úřad práce - soc. odbor. Ale pže jsem na to nechtěla čekat, tak jsem si tam s předstihem dojela sama - no problem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabinko, to ale bylo minuly rok, letos je vsechno jinak. Desi mne, ze od 23.2. Petra stale ceka, to je fakt des bes. Tak to je jasne, ze do porodu jsem bez penez, no super…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no o výplatách jsem nemluvila:) To byl jediný „zádrhel“ - já jen stran té komunikace jako takové:)
Ale jasný, je to o kus dál a s těma problémama…snad už brzy normál nastartujou (bo běda, jak si to dovolí někdo jim zaplatit pozdě, hned penále, ale oni…oni můžou…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RP mám na účtě vždy nejpozději 8. v měsíci, ale spousta maminek z jiných měst klidně až kolem 20., tak nevím, jeslti jsou u nsá tak dobří nebo to mají třeba rozdělené podle abecedy.
Držím palce, at to máte všechyn co nejdřív vyřešené.
Radka, 2 děti
- Citovat
- Upravit
Ja jsem ji dostala proplacenou zpetne po vic jak trech mesicich od nastupu na ni! Na socialku do Prahy jsem take volala, beznych urednic se nedovolala, tak jsem zavolala primo k sekretarce reditele a ejhle, do dvou dnu jsem mela penize na ucte! Fakt to je do nebe volajici!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vsem,
moc prosim o nasledujici (nemuzu to nikde najit) -
nevite, jake jsou uredni hodiny na te Praze 8-Trojska ? Myslim, ze volat tam je uz zbytecne, maji stale obsazeno.
Ja jsem dnes presne 30dni po podani zadosti o PPM nasi pani ucetni do Trojske, tak to nechci jen tak nechavat a cekat a cekat dalsi mesice - chci to trochu pohonit, rovnou si tam zajedu, dokud jsme 2v1
, s kocarem s mrnousem tam pak uz asi nepojedu a z domova nezmuzu nic.
Druhy dotaz mam, to mi pak vyplaci porad ta Trojska, nebo to predavaji na prislusne obvodni pracoviste ? Jsem z Prahy 2, vlastne poradne nevim, proc se to podava do Trojske, rekla mi to jen nase mzdova ucetni z prace (externi).
Predem dekuji
nakukovatelka
- Citovat
- Upravit
Anonymni píše:
Ahoj vsem,
moc prosim o nasledujici (nemuzu to nikde najit) -
nevite, jake jsou uredni hodiny na te Praze 8-Trojska ? Myslim, ze volat tam je uz zbytecne, maji stale obsazeno.
Ja jsem dnes presne 30dni po podani zadosti o PPM nasi pani ucetni do Trojske, tak to nechci jen tak nechavat a cekat a cekat dalsi mesice - chci to trochu pohonit, rovnou si tam zajedu, dokud jsme 2v1, s kocarem s mrnousem tam pak uz asi nepojedu a z domova nezmuzu nic.
Druhy dotaz mam, to mi pak vyplaci porad ta Trojska, nebo to predavaji na prislusne obvodni pracoviste ? Jsem z Prahy 2, vlastne poradne nevim, proc se to podava do Trojske, rekla mi to jen nase mzdova ucetni z prace (externi).
Predem dekuji
nakukovatelka
řekla bych, že na trojské to máš proto, že má sídlo zaměstnavatel na P8 nebo tam spadá
Jinak já tam jezdila v po nebo st dopoledne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrax77 píše:
Já jsem na MD od 23.2. a taky stále čekám. To čekání mne tak možná nesere (sorry), jako přístup lidí z toho úřadu.
Volala jsem tam minulý týden - přepojili mne na nějakou ženskou, která mi sdělila, že její úloha je přijímat hovory, abychom neobtěžovali úředníky. Vzala si na mne kontakt s tím, že mne „snad“ v „dohledné“ době někdo zpětně kontaktuje. KDyž jsem jí oponovala, že slovo „snad“ neakceptuji a v „dohledné době“ je moc vágní, tak mi nakonec řekla, že jestli mi může radit, tak ať tam jdu osobně a když se nenechám odbýt, tak se snad k někomu kompetentnímu propracuji. No fakt hrůza. Pak jsem psala mail, na ten mi nepřišla žádná reakce.
Jinak u zaměstnavatele jsem si ověřovala, že jim nic zpět neposlali, takže ty papíry jsou asi OK.
Jedná se u mne také o prahu 8 v Troji.
Tak můžu sdělit, že jsem se už dočkala. Penízky mi přišly 24.4.2009.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabinko diky, zamestnavatel ma sidlo na Praze 2, ale asi ma na P.8 sidlo firma nasi ucetni, to se pry ridi tim.
Kazdopadne si tam tedy zajedu ve stredu dopo. Diky za odkazy, ty jsem taky nasla, ale uredni hodiny v nich nevidim (ale neni nic snazsiho, nez si zavolat na ustrednu, ja vim).
Petrax77 - tak koukam, ze ty 2 mesice je nutno pocitat.
Prosim Te a dostala jsi ted tedy za 2 mesice najednou ?? To by me docela zajimalo.
Bez penez sice nejsem, ale stve me ten princip.
Jeste jednou diky moc.
nakukovatelka
- Citovat
- Upravit
http://www.cssz.cz/…ala-pssz.htm
tak já nevim, ale tady jsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit