Velká rána

23
23.9.15 12:08

Velká rána

Dobrý den, jsem ve 20tt těhotenství.. Po pravdě jsem otěhotněla „ani nevím jak“.. S přítelem jsme pět let… poslední rok nám vztah nefunguje a uvažovali jsme o rozchodu.. Ale v červnu jsem zjistila že jsem těhotná. Přítele ta zpráva vzala… Jeho první reakce byla, že jsme se měli rozejít na mít dítě… Já jsem nad potratem neuvažovala ani chvilku.. Příteli jsem řekla, že ho nenutím být s námi, ale ať nečeká že dítě uvidí. Ovšem největší problém je u přítele v rodině. Po tom co se dozvěděli, že čekáme dítě pro mě přišla neuvěřitelná rána.. A to, že jsem si dítě udělala naschvál aby se mnou přítel zůstal… Jeho matka za mnou dokonce přijela a přemlouvala mě ať si malé nechám vzít..
Situace se má teď tak.. S přítelovou rodinou se nevídám.. Přítel se mnou zůstal.. o těhotenství i dítě se zajímá… Ikdyž z větší části je to z povinnosti. Jeho rodina pořád řeší, že když ode mě odejde že dítě neuvidí..vymýšlí jak dostat dítě k příteli kdyby nahodou.. Jsem z toho zoufalá… Ani nevím jestli jsem se tehdy rozhodla správně… Všichni mě vidí jako špínu co mu zničila život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
23.9.15 12:11

Utla bych kontakt s jeho rodinou a s přítelem si stanovila jasná pravidla.
Pokud by špekuloval nad tím, jak ti vzít dítě, až se narodí, brala bych nohy na ramena a utíkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
23.9.15 12:12

Neřeš co si myslí, popravdě by mě napadlo totéž. Těš se na miminko. Až se narodí a jeho rodina ho uvidí tak se to hned otočí a budou rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.9.15 12:14
@Raddkka píše:
Neřeš co si myslí, popravdě by mě napadlo totéž. Těš se na miminko. Až se narodí a jeho rodina ho uvidí tak se to hned otočí a budou rádi.

Jeho rodinu a jeho matku bych už nepřipustila k dítěti! Přeci nebudu ukazovat dítě babce, která za mnou jela a přemlouvala mě, abych si dítě nechala vzít! Ať si trhne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.9.15 12:15

Přítel stojí o to abych se s jeho rodinou vídala.. se slovy že mi nikdo nic neudělal… Ale mě to prostě ublížilo… Všichni si hrají na to jak přijde další člen a přitom za zády mi nemohou přijít na jméno… Bojím se, že přítel se mnou zůstává pouze se záměrem o dítě.. Na druhou stranu sama dítě neuživím.. to je hlavní důvod proč jsem přítele neopustila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.9.15 12:17
@LuJo píše:
Přítel stojí o to abych se s jeho rodinou vídala.. se slovy že mi nikdo nic neudělal… Ale mě to prostě ublížilo… Všichni si hrají na to jak přijde další člen a přitom za zády mi nemohou přijít na jméno… Bojím se, že přítel se mnou zůstává pouze se záměrem o dítě.. Na druhou stranu sama dítě neuživím.. to je hlavní důvod proč jsem přítele neopustila…

Takže se budeš po celou tu dobu přetvařovat, oni budou dělat, jak tě mají rádi a hned co odejdeš, tak tě pomluví, jaká jsi „hrozná“ matka.
Fakt v tomto chceš dále setrvávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
23.9.15 12:17

Neměla jsi mu říkat že pokud od tebe odejde, už dítě neuvidí, má stejné práva jako ty, pak se nediv že si jeho rodina tohle myslí, ted se s nima nestýkej, po porodu to třeba bude jiné, ale nevyhrožuj přítelovi že když se rozejdete už mimčo neuvidí, tím ho stejně neudržíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.9.15 12:18

@LuJo stejně tak bys ty mohla tvrdit, že ti to děcko udělal schválně… :roll: není možné čekat normální chovaní od nenormálních lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.9.15 12:19
@střepina píše:
Neměla jsi mu říkat že pokud od tebe odejde, už dítě neuvidí, má stejné práva jako ty, pak se nediv že si jeho rodina tohle myslí, ted se s nima nestýkej, po porodu to třeba bude jiné, ale nevyhrožuj přítelovi že když se rozejdete už mimčo neuvidí, tím ho stejně neudržíš

A je normální, aby jeho máma přijela za zakladatelkou a tlačila jí do potratu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.9.15 12:20

Ani z mojí strany valná podpora není… Když jsem se zmínila, že bych s dítětem šla do azylaku.. Bylo mi řečeno, že přítele rodina podá oznámení že on mí pro dítě lepší podmínky než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198

@LuJo Myslela bych si to stejné co oni :nevim:… A nechávat si dítě, když víš, že ho sama neuživíš a zůstáváš s přítelem jen kvůli penězům… Myslím, že zrovna ty by ses ublíženě cítit neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea

Moje teta taky nechtěla, abych se já narodila a jak pak ráda drncala kočárek :mrgreen:.

Uvidíš, jak to bude, až se miminko narodí. A když to nepůjde, tak se s nimi nebudeš stýkat. Ale to ukáže až čas.

• Citovat
  • Upravit
1490
23.9.15 12:21

Teď je důležitý váš vztah, soustřeď se na něj a na to, že budete tři - a s jeho rodinou neztrácej energii (i když to moc zodpovědné v době vztahové krize počít dítě nebylo a popravdě, rodina si o tobě může myslet, že to bylo účelové, i když je jim do toho houby). Jestli s tebou zůstal, snad věděl proč a bude chtít na tom budovat. Doufám, že není svou rodinou ovlivnitelný. Přeji, ať to ustojíte a miminko se narodí do klidné atmosféry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.9.15 12:22
@Blekota píše:
A je normální, aby jeho máma přijela za zakladatelkou a tlačila jí do potratu? 8o

normalni to neni. ale taky neni normalni rikat, ze kdyz se s ni otec ditete rozejde, ze uz dite nikdy neuvidi. to je asi tak na stejne urovni.
a pokud byli vzajemne na rozchod a ona ted s nim zustava jen proto, ze jinak by se s ditetem neuzivila, no to je bezva zaklad rodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
23.9.15 12:24

@LuJo oni az se dite narodi budou radi, ale stejne je fakt divne, ze otehotnis jako na potvoru pred rozchodem, a jeste tu resis, ze se bojis, ze s tebou zustal jen kvuli ditete… budu hnusna, ale to vis, ze ano, jeste kdyz jsi mu dala takove stupidni ultimatum „bud se mnou zustanes, nebo dite neuvidis“ kdyz jsi chtela aby se rozhodl svobodne mela jsi mu rict, za chapes, ze to mezi vami uz delsi dobu neklape, a poprosit ho jestli by s tebou nezustal bydlet aby to bylo financne lepsi, ale ne tahle… jo a jeste vyhrozovat, kdyz stejne vis, ze kdyby se na tebe vykaslal, to dite neuzivis je taky pekne iracionalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová