Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám 10 měsíčního syna s jeho otcem nežiji. Otec malého už 4 měsíce neviděl. Spíše se chci zeptat jak často by měla vídat malého babička zatím žádnou dohodu nemáme a ani soudně upraveno. momentálně jezdí jednou za měsíc a to jak kdy někdy ani to ne. Malý ji nezná a nechci ji ho dávat bez mé přítomnosti u probíhajícího styku chci být přítomna mám na to právo? Děkuji předem za odpovědi
Tak s babickou se vubec vidat nemusi na to pravo nema, to je jen na dohode, a uz vubec ne abys ji dala dite samotne.. ![]()
To si taky myslím jenomže ona tvrdí že má jako babička právo na to být sním sama že se na to ptala právníka. Navíc ji malý ani nezná když přijede tak pláče neumím si představit že by sním šla sama na procházku.
Záleží určitě na dohodě a jestli Ti přijde babička fajn…
Třeba je hodná a ráda v budoucnu pohlídá, pomůže, něco koupí
@janetee píše:
Dobrý den, mám 10 měsíčního syna s jeho otcem nežiji. Otec malého už 4 měsíce neviděl. Spíše se chci zeptat jak často by měla vídat malého babička zatím žádnou dohodu nemáme a ani soudně upraveno. momentálně jezdí jednou za měsíc a to jak kdy někdy ani to ne. Malý ji nezná a nechci ji ho dávat bez mé přítomnosti u probíhajícího styku chci být přítomna mám na to právo? Děkuji předem za odpovědi
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…-rodine.html
vzhledem k věku bych volila styk formou procházky s kočárkem atd. Doporučuju udržet si babičku, protože nikdy nevíš, kdy budeš potřebovat její pomoc, například s hlídáním, až nastoupíš do práce.
@janetee Jak často je jen na vaší domluvě. Předpokládám, že asi bydlíte každá v jiném městě, takže asi dle možností. Zatím asi v tvé přítomnosti a postupně bych jí ho asi nechávala, ať se spolu jdou třeba projít či pohrát na hřiště, vrátit se můžou vždycky, pokud by malý brečel.
Právě na poslední návštěvě mi řekla že se musíme nějak domluvit a pokud se nedomluvíme že to bude řešit soudně. Ptala se i na to právníka ten ji prý řekl že má má právo vídat vnouče hodinu až dvě bez mé přítomnosti.
@janetee píše:
To si taky myslím jenomže ona tvrdí že má jako babička právo na to být sním sama že se na to ptala právníka. Navíc ji malý ani nezná když přijede tak pláče neumím si představit že by sním šla sama na procházku.
pravo na nej urcite nema, je to jen babicka ne rodic.
@katule9 píše:
Tak s babickou se vubec vidat nemusi na to pravo nema, to je jen na dohode, a uz vubec ne abys ji dala dite samotne..
Asi neznáš Zákon o rodině ![]()
Ano neznam vsechny stupidni zakony CR, ale tohle je proste nesmysl..ale nerikam ze nejaky soudce by to neschvalil.. ![]()
@katule9 píše:
Ne není to nesmysl, je to holý fakt. Prostě to tak v zákonu o rodině je uvedeno a pokud se zakladatelka nedohodne, ovšem pozor as bych pro klid vlastní duše tuto dohodu sepsala před notářem nebo právníkem, abychom obě měly klid na duši.
@katule9 píše:
Právo na něj samozřejmě má. Kdybys ty byla babička a tvůj syn se rozešel s matkou tvého vnuka, nechtěla by jsi se s vnukem vídat ![]()
Katule, co je špatnýho na styku babičky s vnoučetem? Představ si, že budeš babička a snacha/dcera ti jen tak z plezíru bez důvodu zakáže styk. Ne protože jsi alkoholik, psychopat, ale jen protože ona nechce. Fakt si myslíš, že mají mít matky právo rozhodovat o všem ohledně dítěte? Co když jsou to mstivý, nevyrovnaný ženy, který si uzurpujou dítě jen aby měly navrch? (nemluvím o zakladatelce)