Styk babičky s vnoučetem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Siome
21.9.15 09:31

Holky možná se hloupě ptám, ale proč by se to mělo řešit soudně, když babičce ve vídání snacha nebrání. To už musíme nechávat své děti na hlídání příkazem? Co je špatné na tom, když hlídání třeba nepotřebuje a jde s tou babičkou na procházku? Nehledě na to, že jsou některé případy, kdy opravdu babičky do výchovy zasahují takovým způsobem, že to ovliňuje dítě? Tak přece další dobrá vůle té snachy je ta, že chodí s babičkou, aby děcko viděla. To by si každá druhá babička, která si vídání vnoučat odbila (nebo nemohla) 1 návštěvou za měsíc nebo třeba 1× týdně chvilkovým zájmem mohla nárokovat na samostatné hlídání? Pro dítě je přeci důležité, aby se cítilo dobře a prarodiče vídá i v přítomnosti rodičů. Mě jen prostě nejde do hlavy, jak někdo může používat dítě jako zbraň? Ať už z jedné strany nebo z druhé. Já mám spousty kamarádek, které mají fajn vztahy s tchyněmi a zatím jejich děti ani u jednoho rodičů nespali, nehlídali, zkrátka vše dělají spolu jako rodina. Pak se nějaká babička cukne a urazí a může to řešit udáním? :? :,( 8o

• Citovat
  • Upravit
27264
21.9.15 10:08

@Siome ono to nemusí být nutně používán dítěte jako zbraň, ale opravdu jsou snachy, které svým tchýním a extchýním můžou bránit ve styku s vnoučetem. Co pak taková babička má dělat? Má to dítě vyškrtnout ze svýho života?
Samozřejmě, že v dokonalém světě by to fungovalo tak, že se všichni na všem domluví, tudiž by nebyly ani rozvody a když už by nastal, tak by se bývalí partneři uměli dohodnout, netahali by se o majetek a o děti. Jenže tak to bohužel není. Taky mi vadí, představení, které každých 14 dní předvádí sousedka se svým ex a ne proto, že jsou hluční, ale proto, že nutí svoje děti to poslouchat a zažívat. Ovšem nic s tím nelze dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siome
21.9.15 10:25
@lleennttiillkkaa píše:
@Siome ono to nemusí být nutně používán dítěte jako zbraň, ale opravdu jsou snachy, které svým tchýním a extchýním můžou bránit ve styku s vnoučetem. Co pak taková babička má dělat? Má to dítě vyškrtnout ze svýho života?
Samozřejmě, že v dokonalém světě by to fungovalo tak, že se všichni na všem domluví, tudiž by nebyly ani rozvody a když už by nastal, tak by se bývalí partneři uměli dohodnout, netahali by se o majetek a o děti. Jenže tak to bohužel není. Taky mi vadí, představení, které každých 14 dní předvádí sousedka se svým ex a ne proto, že jsou hluční, ale proto, že nutí svoje děti to poslouchat a zažívat. Ovšem nic s tím nelze dělat.

Ano, to chápu. Ale je bráno, omezení styku s vnoučetem, když u toho chceš být přítomna? Víš představa, jak píše zakladatelka, že jezdí jednou za měsíc a chce s ní být sama, mi přijde divné. Sice je to žena (tchyně), která také vychovala své děti, určitě ví, co a jak. Ale jsou tchyně, které na truc budou dělat opak Tvé výchovy a nebo do doby 3 let jevit jen zájem „koukání“ a pak si třeba vynucovat víkendové hlídání? To přeci nejde jen mávnutím kouzelného proutku? Jen by mě zajímalo, když už jde o to udání, zda soud přihlíží i na to, jaký doposud babička měla zájem a proč se třeba tak rodiče rozhodli? Asi se ptám hloupě :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9
21.9.15 12:14

V návštěvách nebráním ani otci ani babičce. otec přestal mít zájem nebo spíše mi bylo řečeno že nejezdí z důvodu že nemůže být v mé přítomnosti že má na mě averzi. Řešila jsem to i se sociální pracovní ta mi řekla že styk babičky se odvíjí od toho jak jezdí otec. Otec nejezdí tak ji aspon umožnuji styk jednou za měsíc. No můj příběh je strašně dlouhý už od narození malého nejsem s otcem takže je vlastně vůbec nezná. Bývalý přítel se nechoval tak jak by budoucí otec měl. Když jsem mu oznámila že jsem těhotná řekl na to že to určitě není jeho.Po celou dobu těhotenství jsem byla bez jakéhokoli příjmu. Za celou tu dobu mi nic nekoupil ať už na sebe nebo výbavičku pro malého. Když se malý narodil nechtěl mi podepsat papíry ohledně rodičáku, přídavku a porodného tím pádem jsem to samozřejmě byla nucena dát k soudu svěřit si malého do péče a vyloučit ho společně z posuzovaných osob. Párkrát tady byl na návštěvě za malým i se svou matkou jsem mu to umožnila když má teda tu averzi na mě. Každá návštěva která probíhala u nás doma skončila fiaskem řval po mě třiskal dveřma. I jeho matka tady stropila scénu že za všechno může ona že si vezme život potom jak ji mám dát své dítě když takhle mluví. Proto návštěvy už sní probíhají venku. A jeho otec to samé jen mě urážejí že jsem dítě a primitivní. když si teda určím termín kdy by mohla přijet tak zase ona nemůže prý si kladu pořád jen samé podmínky. ale já jsem matka a oni by se měli přizpůsobit mi ne já jim i sociální pracovnice mi tohle řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.9.15 12:25

@janetee Tak si hlavně schovávej všechny maily i smsky. Jestli to půjde k soudu, tak to předlož - jako důkaz, že styk umožňuješ, že prarodiče pravidelně každý měsíc pozveš na návštěvu. To, že se jim to nehodí a nepřijedou, to už není tvůj problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.10.15 23:10
@katule9 píše:
Tak s babickou se vubec vidat nemusi na to pravo nema, to je jen na dohode, a uz vubec ne abys ji dala dite samotne.. :nevim:

Ráda bych tě upozornila, že se mýlíš. Dítě má ze zákona právo na styk s prarodiči a celou širší rodinou. Podobně prarodiče mají právo na styk se svým vnoučetem.

§ 927 NOZ
Právo stýkat se s dítětem mají osoby příbuzné s dítětem, ať blízce či vzdáleně, jakož i osoby dítěti společensky blízké, pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu. Také dítě má právo se stýkat s těmito osobami, pokud tyto osoby se stykem souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.10.15 23:13
@kajj píše:
Ráda bych tě upozornila, že se mýlíš. Dítě má ze zákona právo na styk s prarodiči a celou širší rodinou. Podobně prarodiče mají právo na styk se svým vnoučetem.§ 927 NOZ
Právo stýkat se s dítětem mají osoby příbuzné s dítětem, ať blízce či vzdáleně, jakož i osoby dítěti společensky blízké, pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu. Také dítě má právo se stýkat s těmito osobami, pokud tyto osoby se stykem souhlasí.

tak to jsem vubec netusila, nikdy jsem o toto nejak nezajimala tak jsem myslela ze to ani neni mozne, na jednu stranu je to asi dobre ale na druhou si nedovedu treba predstavit ze bych z narizeni soudu „musela“ davat sve dite jeho babicce alkoholicce to by mi snad hrablo.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.19 21:39

Dneska tchýně přikázala dětem, že k ní musí jet o prázdninách a to nejlépe hned na celý srpen. Zasáhla řekla jsem, že to je na nich. Spát u ní nechce ani jeden.
Tak jsem se dozvěděla, že jsem magor, když chci mít děti přes léto doma, když je mám celý rok.
Nepotřebuju asi ani radu, ale musím to ze sebe dostat, aby to neodnesl chudák muž.

• Citovat
  • Upravit
4615
9.6.19 21:41

Magor je ona, že si myslí ze to dovolíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
9.6.19 21:44

Jo, tě úplně chápu. tchýně taky pořád jede v tom jak jsem divná, že chci trávit pořád čas s dětmi, dlouhé kojení je hnus, děti jsou chudáci, protože je nedávám na delší dobu mimo domov, atd.. :pocitac: před, během a po každé návštěvě mám hrouznou chut se opít :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
9.6.19 21:53

Jezis holky, ze my mame jednu a tu samou tchyni? Mam to stejne, mozna horsi…Ta je na mrtvici, ze neslapu jak ona piska, byla zvykla stavet celou rodinu do late a to nekecam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
9.6.19 21:54
@Anonymní píše:
Dneska tchýně přikázala dětem, že k ní musí jet o prázdninách a to nejlépe hned na celý srpen. Zasáhla řekla jsem, že to je na nich. Spát u ní nechce ani jeden.
Tak jsem se dozvěděla, že jsem magor, když chci mít děti přes léto doma, když je mám celý rok.
Nepotřebuju asi ani radu, ale musím to ze sebe dostat, aby to neodnesl chudák muž.

Kolik je dětem? Čiste teoreticky - je to v babiccinych silách starat se nepřetržitě celý měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.6.19 21:57

Jak přikázala? Mazec. Na naše to zkouší moje matka, a když vidím pohled co na mě hodí starší, tak je mi strašně nepříjemně a po cestě domů vysvětlujeme, že nikam nemusí, když nechtějí a ony nechtějí…

Někdy jsou ti prarodiče fakt divní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.19 22:02

@pedigka dětem je už dost, ale ona by to nedala. Jsou u nich půl dne a pak měsíc slyším, že se z toho 3 dny dostávali. Ale ona si opravdu myslí, že u ní budou. Absolutně ignoruje mě, meho manžela i přání dětí.
@bublinek on jí řekl, že si to u ní zkusí celý den a ona na něj vyjela, že žádné zkoušení. Prostě hned na celý srpen a žádné volání domů. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.19 22:03

@Petája neboj, u nás to je naprosto na budku. Dětem přikazuje, co jim může a nemůže chutnat, co se jim může a nemůže líbit… :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová