Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zavolala bych do PL Bohnice na krizovou linku - Linka důvěry Centra krizové intervence (CKI) - a poradila se.
Příspěvek upraven 15.08.20 v 15:11
@Alriga píše:
To vypadá na reakci na drogu. Okamžitě k lékaři, vyšetřit.
Také mě napadlo ![]()
Vypadá to na drogy. Zavolala bych na pohotovost skrz podezření..
Dekuji vám. Mě v tu dobu vůbec nenapadli drogy, jsem spíš myslela, že by to mohla byt úzkost, ale věřím, že by to drogy být mohly ( doufám že ne), takže si nechám určitě poradit.
Drogy to být můžou, ale také vůbec být nemusí. Každopádně doporučuji Ti poradit na již zmíněné krizové lince.
Puberta je hormonální smršť, může rozjet psychickou nemoc, můžou v tom být i ty drogy. Určitě bych to řešila s praktickou lékařkou/lékařem.
RIAPS nebo CKI Bohnice. Může to být reakce na drogy nebo se mu může rozjíždět duševní onemocnění.
Ja se v jeho věku překouřila cigaret. Machrovali jsme a měla jsem přesně takový stav.
Muže to mít klidně z nějaké drogy ale.
Vzala bych ho do nemocnice a nechala bych ho otestovat.
Dobrý den. Mám 3 děti. Dvě holky 8 a 10 let a kluka 15 let. Holky jsou ještě malé a hodné, ale syn je teď v pubertě a začal být s ním problém.
Nejdřív jsem našla u něj v kapse cigarety. Řešili jsme to s ním a pak propukla hádka, protože tvrdil, že nekouřil, ale bunda šla pěkně cítit. Jsem na to totálně alergická a myslela jsem, že ho snad ty cigarety nechám sníst, aby ho to přešlo.
Zakázala jsem mu chodit ven s jeho kamarádama, poté, co jsem zjistila, že společně kradli v obchodě.
Poté se naštval a naplno ze vzteku prohlásil, že nás ( mě a manžela) nenávidí.
Teď přes léto se izoloval a většinu času, když pominu tréninky a pomoc mi doma, trávil ve svém pokoji.
Včera jsem přišla z obchodu a syn za mnou do dveří přišel, že mu není dobře. Ptala jsem se, co ho bolí a on mi odpověděl, že má hrozný strach a celý den je nervózní. Tak jsem se snažila dozvědět důvod.
Byl celý bledý a třásl se a pak začal brečet a šlo to z něho ven. Neví, proč má takový strach a prý je každý den strašně nervózní, že se toho chce zbavit. Rozbrečela jsem se s ním a trvalo dlouho než se uklidnil a řekl, že už mu je líp. Potom jsem celou noc nespala a dívala se na internetu a kontrolovala, jestli spí.
Našla jsem v koupelně rozbité zrcadlo, ale ještě jsem se neptala. Od rána hledám nějakou pomoc. Nevím, co je nejlepší, jestli ho nějak hned vzít k odborníkovi. Chci se zeptat, jestli někdo nevíte, kam je nejlepší s ním jít a kde by ho měli hned vzít.
Co nejdřív, protože mám strašný strach, že si něco udělá. Budu strašně ráda za vaše názory a rády. Děkuji