Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj tak trošku pro pobavení a pro mě snad uklidnění ![]()
Celou zimu se mému chlapovi daří odolávat před rýmičkou nicméně ho to v nedělu zkolilo a já mám doma doslova peklo
chodí skuhrá knourá no prostě pomalu a jistě umírá. To je furt miláčku myslíš že mi bude líp když mi upečeš buchtu a myslíš že bys mi mohla donyst napít a furt něco chrlí to do mě ze všech stran, máme společné podnikaní takže momentalně jsem 18 hodin denně v práci přijdu domu a první co slyším „to je dobře že si zlato doma já tady na tebe čekám jestli bys mi nenachystala něco k večeři“ huaaa ve dvě v noci ![]()
Máte to taky některá doma nebo jen ja mám doma skoro padesatiletyho citlivku
Tak u mého manžela je to takhle až při vážnějších věcech než jen rýmička, ale zrovna minulý týden si známá stěžovala, že to u nich bylo jako v té reklamě - „Pomóóóc, nedosáhnu na ovladač!“
![]()
Já tě zklamu. Manžel zarputile odmítá připustit, že je jakkoliv nemocný. K doktorovi jsem ho snad z něčím neviděla ještě jít. Jenom chodí na pravidelné kontroly. Doma hraje do poslední chvíle hrdinu, jen sem tam požádá o něco na kašel.
Momentálně má oteklý loket, fakt tam má nějakou tekutinu a nemůžu ho dostat k doktorovi. Vehementně mi tvrdí, že mu nic není a že už se to zmenšuje. Podle mě, nezmenšuje.
No tak u nás to tak taky je když manžela dožene rýma naštěstí to je jen 1× za 5 let ale pak to stojí zato
čajíček papáníčko kapky no horší než malé dítě teda
ale zase musím říct že když marodím já tak mě poctivě vaří čajík a a i snídani nachystá ale to tím teda končí no
@omites tak to o on taky k doktorovi nejde v letě spadl z motorky do škarpy a taky jsem ho tam nedokopala aspon na rentgen ![]()
ale jakmile jde o rýmu kašel tak je horší jak malej fagan
kolikrat si myslim že ja jsem o 22 let staší a ne o on ![]()
Já když marodím tak zasadně v praci narvu se praškama čajem a prostě to nějak doklepu ale pán je v posteli brečí že mu je horko nebo zima že by si dal to a to služka hadra fakt at už je leto a napřiští rok ho necham řadně očkovat ![]()
Nejsi sama
Sedím tady už snad milion hodin nad diplomkou, už mi to fakt leze krkem, a ten můj vedle v pokoji kašle a posmrkuje. Spát šel už v 9, asi po 5 minutách spokojeně chrupkal. Před chvílí se přišoural za mnou, že nemůže vůbec spát - to mu nežeru, jeho „nespavost“ slyší snad i sousedi:D Vyvětrala jsem mu, donesla novou várku kapeníků, a už mě zas vyhání makat! Když je nemocný, tak chrápe opravdu šíleně - dobrovolně píšu diplomku po nocích a spím dopoledne, protože bych se vedle něj stejně nevyspala.
Nemůžu tvrdit, že by simuloval, opravdu má chrapot, kašel, rýmečku i teploty, ale jinak je to u nás jako přes kopírák co u vás. Nemohla bys mi uvařit ten výborný čajík, jaký umíš jenom ty? Nevíš, kam zmizely moje kapesníky? Nemohla bys mi pomoct hledat sprej do nosu, když je pro mě tak těžké se předklánět? Ty jsi ta nejlepší žena pod sluncem, co pod sluncem, i nad ním! Takže si ze mě dělá služku a „platí“ lichotkama.
Byl doma pondělí a úterý, ve středu už samozřejmě šel do práce - pan nepostradatelný. Zbytek laborky leží doma s antibiotikama (zřejmě se nakazili navzájem), ale on musí jít přednášet, co by chudáci studenti dělali, kdyby jim zrušil přednášku, že? Vybavil se litrovou termoskou čaje a šel. Za 2 hodiny už byl zpátky, málem ani schody nerozdýchal. Na čtvrtek a pátek si vzal dovolenou. To budou úchvatné Velikonce. Kdyby ležel 3 dny vkuse, udělal by líp, už mohl být zdravý, ale to ne. A k doktorce taky nepůjde. Kolegové sice mají všichni antibiotika, ale on má určitě něco jiného!
Cestou domů i nakoupil, koupil mi brambůrky, aby se mi líp psalo. Ochutnal a prý: „Jsou bez chuti jak polystyren, tak to už jsem vážně nemocný, když mi ani nechutná.“ No chápete to? Míra vážnosti nemoci se pozná podle nechutenství? Já z něj vážně zcvoknu.
@banánice tak to on teda když je zdravej tak se musí podílet na běžnych věcech vaření uklid apod.ale jak je marod tak by byl nerjradši kdybych ho nosila až na toaletu ![]()
@Květušík tyjo nemame stejnyho chlapa ![]()
dneska se hodinu patlam s obědem a on přišel vzal lžici a povída no bud vubec neumíš vařit pač je to uplně bezchuti nebo jsem přišel o chut.. chvilka ticho a pak bože ja nemužu přijit o chut vždyt ja tak rad jím proč zrovna ja?? ![]()
jojo lichotky když něco potřebuje to mu jde velice dobře dneska mě přes den v posteli začal škrabat po zadech ( to uplně miluju ) a ja jen tak co potřebuješ?? prej nic ja to dělam z lasky.. no tak nekecej.. no tak když víš nemame někde čokoladu??
@zinuška píše:
"tyjo nemame stejnyho chlapa"
Myslím, že všichni jsou minimálně hodně podobní, ne-li stejní. Zrovna před 2 dny mi jedna mamina v diskuzi ohledně uklízení psala, že se musela podívat na můj profil, jestli náhodou nemáme jednoho, co by nás střídal ![]()
Ale tak co si budeme nalhávat my… jako bychom byly jiné
každá originál…
@zinuška ![]()
jojo to známe nemáme něco dobrého někde neo neupečeš něco
Kdyz naposledy dostali vsichni chripku, tak jsem musela zrusit praci a zustat doma, protoze manzel by nevzvladl s chripkou pohlidat deti. Zajimalo by me, ktere zenske na RD zustane doma manzel, kdyz ona onemocni ![]()
Tak to jsem se asi měla původně narodit jako chlap, bo když mám rýmičku, umírám. Jsem otrávená naštvaná a je se mnou opravdu zábava. Naštěstí mám doma dobráka od kosti. Obskakuje mě, vaří čajíčky a podává kapesníky. Naopak on nikdy nepřizná, že mu není dobře, k mudrovi nejde, to se většinou dohádáme aby šel.
Když jsme naposledy dostali chřipku naráz celá rodina, tak jsem při horečce obstarávala obě děti, muže a tříměsíční miminko. Všichni byli za 3-4 dny za vodou. A já se s tou chřipkou plahočila asi 14 dnů. Aby taky ne, když jsem za celou tu dobu strávila v kuse v posteli maximálně dvě hodiny a normálně fungovala. Odsunula jsem jen praní a žehlení.
Ale abych jen neremcala - moje mamka a tchýňka mi fakt maximálně pomáhaly - přijely pohlídat, dovezly jídlo. A pak to taky odstonaly.
Asi jsem byla v minulém životě chlap. Kašílek, bolení v krku, horečka, s tím vším dokážu žít. Ale jakmile nastoupí má vodnatá dráždivá rýma, při které mě opuchna celá polovina obličeje a teče mi z nosu a z vočí, tak v tu chvíli reguleně umírám. Shodou okolností to mám zrovna čerstvě zasebou. Nepomáhá na to nic. Takže jsem musela být kdysi chlap a tohle je trest! ![]()
A rozhodně mě můj muž neobskakoval
Ani to děcko za mě neobsluhoval. Však jemu přece stačí k marození jen kafe, čaj a cígo ![]()