Velký příjem tekutin, ale téměř žádné močení

Anonymní
9.4.19 10:05

velký příjem tekutin, ale téměř žádné močení

Ahoj,

prosím o radu, piju denně ca 2,5 litru. Posledních 14 dní, ale skoro nechodím na záchod.
Může to být známka nějaké nemoci?
Je pravda, že jsem teď začala víc sportovat a začala se stravovat dietně, nevím, zda to s tím může souviset?
Mockrát díky za rady a tipy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
9.4.19 10:16

Pokud se hodně potíš, tak na tom není nic divného, jen bych si dala pozor, jestli nezadržuješ vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.4.19 10:16

Nějaké otoky okolo očí, prstů, na nohách? Záleží i na tom, kolikrát denně chodíš močit, zda při tom pociťuješ bolesti, a jakou má moč konzistenci - čím je moč tmavší, tím je hustější a tělo víc dehydratované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.4.19 10:30

Pokud nejsi oteklá (nebo hodně nepřibíráš), tak se pravděpodobně vody zbavuješ jinak (sportem-pocení, vláknina - stolice). Příjem tekutin bych určitě zvýšila a hlídej, zda moč není tmavá, to je známka nedostatečné hydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
9.4.19 10:32

@Aduš8 @Demi otoky pod očima nemám, ani necítím žádné otoky nohou nebo tak…
Bolesti nepociťuju žádné a moč je normálně světlá… nechci hned plašit a jít k doktoru, když mě nic nebolí… jen je mi to prostě divné, že předtím jsem chodila na záchod celkem často a teď o dost míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.19 10:41

@Margit. Tomanova pokud jsi začala sportovat, tak se i víc potíš, navíc se teď podstatně oteplilo. Zkus si pravidelně každé ráno měřit obvod lýtka, tak poznáš, jestli zadržuješ vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
9.4.19 10:45

@Aduš8 děkuju moc za tip :palec: zkusím to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.4.19 11:07

Ještě jen pro jistotu doporučím koupit si v lékárně malé balení testovacích lístků na moč a zkusit jeden ponořit do ranní moči. Pak lístek přilož ke krabičce a uvidíš, zda se některý ze čtverečků zabarví. Ale věřím, že to nic vážného nebude, jen máš větší výdej tekutin jinou cestou z těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
9.4.19 11:27

@Demi děkuju, určitě to koupím, minimálně pro můj klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí