Velmi suchá pokožka u miminka

989
10.2.14 09:23

Velmi suchá pokožka u miminka

Ahoj holky, prosím Vás o radu. Mám 2měsíční dceru a před 14dny jsem si všimla, že má velmi suchou pokožku po celém tělíčku, na tvářích se jí dělají červené fleky. Ihned jsem šla k doktorovi.Ten mi řekl, že je to normální, že to děti mívají. Přesto mi dal mastičku (Excipial U Hydrolotio) a olejíček do koupele! Fleky, ani pokožka se však nelepší. Koupu malou každý den - mamka říka, že je to taky špatně! Mažu jí olejíčkem Aviril…Jinak má kosmetiku od Nivei. Myslíte, že to deno denní koupání je špatně? Nebo že mám špatný olejíček? Předtím jí ale nevadil…Nemáte s tím některá zkušenosti, prosím?! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Aviril Dětský olej s azulenem?

Přidejte zkušenost s Aviril Dětský ole...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
10.2.14 09:26

Zřejmě to bude seborea, u miminek se to vyskytuje často, někdy se z toho pak rozjede atopák, někdy ne. Já doporučím zajít na kožní a zkoušet, co malé sedne, protože u každého dítěte je to opravdu jiné. Na kožním vám řeknou, že nemáte používat žádnou drogérkovou kosmetiku a tyto děti se opravdu denně nekoupou (což vám ostatně řeknou taky). Denním koupáním se ta kůže zbytečně zatěžuje, vysušuje, potlačuje se její ochranná bariéra. Měla jsem to u obou dětí, mladší je teda nakonec atopik.

Příspěvek upraven 10.02.14 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
10.2.14 09:26

@Drahomira Svobodova Já koupu malého denně - i jako miminko když byl, je to rituál :) A mažu jen úplně obyčejnou indolunou..malej nemá žádné problémy, tolikrát lepší mast za pár korun, než drahá kosmetika. Sama doktorka mi to říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
10.2.14 09:27

Dle mé kožařky časté koupání vysušuje, to samé dlouhodobé používání olejů, lepší jsou hydratační krémy např. ten Excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
10.2.14 09:27

@gabi.design Přítel,když byl malý, měl také atopický ekzém. Doktor mi řekl, že ten to není, že prý to do 3týdnů zmizí, tak nevím…Já totiž žádné výsledky nevidím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
10.2.14 09:29

@HankaHK Ten nám právě napsal, tak ho používáme. I nějaký olej do vaničky, který se dává 2× týdně…takže deno denním koupáním to asi nebude. Mám teda počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816

@Drahomira Svobodova vyprdni se na veškerou kosmetiku. Do vaničky nasyp trochu škrobu kukuřičnýho, a po koupeli namaž dítě modrou indulonou ;). k nezaplacení. Jinak většina dětských serepetiček obsahuje heřmánek - vysušuje. Mám sprcháč z DM s aloe vera, koupu ob den, mýdlem jen zadek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744

Ahoj, neškrabe se? niveu vysad, nedělá hodně miminkum dobře, ale musíš vyzkoušet, hlavně nekupuj johnson, je to pravda, miminka se nemají koupat každý den, ze začátku stačí jednou za 3 dny, zkus olej do koupele, linolu mi doporučili v porodnici nebo balmandol, je to stejné, krásně je to promastí, dáš jeden uzávěr do koupele, muj kluk má taky strašně suchou kuži a vyrážky a škrabe se do krve, ale má atopický ekzém :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
10.2.14 09:32

@střepina To je mi líto!…Ne, neškrabe se…Tak jakou kosmetiku, teda? Přítel má právě také hodně citlivou pokožku, používá Niveu, která mu pomáhá, tak jsem myslela, že malé bude také pomáhat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
10.2.14 09:33

@jalemina Co to? A to pomáhá…?Abych jí ještě víc neublížila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
10.2.14 09:35

@Drahomira Svobodova me se osvedcila Exomega na promazavani, a ovesne koupele (k dostani v DM) mala ma teda bohuzel trochu atopak a ty akutni flicky mazu masti z cinske mediciny. Excipial u nas nezabral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.2.14 09:36

@Drahomira Svobodova Atopák se totiž rozjede až později, kolem toho 3-4 měsíce. Dřív se většinou projeví jako seborea, někdy je to jen hormonální reakce a zmizí, někdy to pak přejde do toho atopáku. Já fakt doporučím jít na kožní, protože pediatři tomu houbelec rozumí, nejsou to odborníci. A pokud tam ten atopák v rodině je a byl, tak se zvyšuje pravděpodobnost, že se to u mimča objeví.

Jinak já do vaničky dávala (dávám) buď černý čaj nebo oves. Oboje hydratuje. První kluk měl ložiska jen na lícních kostech a něco málo na čele, tomu stačil krém od Sebamedu. U druhého jsme ale taky zkoušeli kde co, nakonec jsme tu začervenalost stahovali tekutým pudrem, promazávali míchanou zinkovkou a na ložiska mu zabrala až genciána. Ale je to většinou opravdu běh na delší trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.2.14 09:37

@superandrysek JJ, Exomegu používám teď a výborný. Výborný je i ten repair krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.2.14 09:38

@Drahomira Svobodova to je těžký, musíš vyzkoušet, mě dával doktor míchaný masti z lékárny a nepomohly, jenže atopickej ekzém je alergie a masti to nevyléčí :,( mužeš zkusit sebamed, ten je dobrej nebo ten excipial, ten je prý výbornej, taky ho chci vyzkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
10.2.14 09:39

@gabi.design Černý čaj? Jako sáček? Omlouvám se, jestli je to blbost, ale ještě jsem se s tím nesetkala…Tak my asi půjdeme na to kožní…Pokožku má opravdu hrubší, místy červený flíčky…Podle dr.to prý zmizí do 3týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí