Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy,
máte někdo zkušenost s miminkem, které jeden týden krásně spí v kočárku a další týden tam najednou pláče a nechce vůbec spát? Doteď usínalo hned, ale teď má hysterické záchvaty a nechce se uklidnit. Je tohle běžné období, nebo mám něco řešit?
Malé je 7 měsíců. Řešili jsme i to, že je extrémně uplakaná. Výsledkem pediatra bylo, že holt některé děti takové jsou. Nejenže s manželem s ni nikam pomale nemůžeme jít, ale její pláče zažíváme už od narození. Prošli a procházíme vším možným abkm, ostří, Fyzio, Kranio..
Ten problém s kočárem už jsme jednou měli, neboli jsme tím prostě prošli..
Už jsem opravdu zoufalá, zažila jste některá něco podobného? Máte tipy?
Jen chci dodat šátku a nosítek jsme vyzkoušeli několik. ![]()
U nás pomohlo zakrýt kočár, synovi vadí světlo a nemůže usnout.
@ALIPELI Děkuji za tip. Zkoušeli jsme, ale pláč je potom ještě horší ![]()
@Denisazn píše: Více
Může to být I období, bud věku nebo je citlivá na faze mesice. Syn okolo úplňku vstává v t, pak vyspava v poledne do 3 a ráno do 7, teď bude nov a ráno vstává v 6 a v poledne spíš jenom 1,5 hodiny.
Co zuby, afty nebo uši? Nebo není jí už víc teplo? Spí prikryta peřinou/dekou nebo je ještě nějak zavinutá?
Bolest bříška?
Hlad?
Jsou to mnohdy daleko jednodušší problémy.
Zuby?
@ALIPELI zavinutá není, když je tepleji odkrývám ji. Jen mi přijde zvláštní, že chvili chce byt v kočárku nepláče a je období, kdy ji tam dám a hystericky pláče. Můžu dělat cokoliv.. zuby zatím nevypadá, že by lezly, ani afty nevidím, uši taky nevypadá, že by bolely.
Nechápu to a už je to pro mě dost psychicky náročné.. jedno ráno v kočáru spí jak dudek, usne během chvilky a odpoledne tam byt nechce. Spustí plac. Takže z období spím v kočárku v pohodě se během jednoho odpoledne stalo období kočár nesnáším 🤔
@mmazlicekknaposledy píše: Více
Myslím si, že v tu chvíli ji netrápí ani jedna zmíněná věc. Jak jsem psala z jednoho odpoledne se změnilo období z mám ráda kočár na nesnáším kočár.
Nejde mi to do hlavy..