Věneček z pedigu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3138
22.11.10 22:05
lemaz píše:
Já pletu také z pedigu, jen ten návod jsem brala z jiných stránek.
Moje skorotchyně plete z papíru a má tak úžasný výrobky, že čučím. Poprosím ji o nějaké fotky a hodím to pak sem.Tyhle jsou z jejích začátků.

já ale nechápu tomu nápadu plést z těch papírů. Jednak je s tím strašný sraní si myslím (lapardon)
ale i nabarveny to naživo nikdy nevypada tak dobře jako pedig. Jako kup ji na vánoce kolo když je tak šikovná. Proč má zrácet čas s papírkováním. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
22.11.10 22:11

Tak přesně něco takovýho bych si představovala http://www.vytvarnyraj.cz/?… ale vůbec nevím, jak na to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
22.11.10 22:12

to bude něco jako drhání..no, budeš to muset hoodně namočit a material by neměl být příliš starý (vyschlý)

není tam postup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.11.10 22:16
smahulinka píše:
Tak přesně něco takovýho bych si představovala http://www.vytvarnyraj.cz/?… ale vůbec nevím, jak na to :nevim:

Podle mě je to stejné jako papírový věnec z návodu od Lemaz. Jen je řidší, protože se pedig hůř ohýbá.
Bála bych se hlavně toho, že to ve finále nebude věnec ale šišoid :mrgreen: A chtělo by to plést na nějakém válci, jako v návodu od lemaz, aby byl všude stejně široký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
22.11.10 22:16

nenašla jsem ho :-( . Pro dnešek už to stejně vzdávám, chřipka začíná mít nade mnou velkou převahu. Mějte se a děkuju!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
22.11.10 22:18
chuanitka píše:
smahulinka píše:
Tak přesně něco takovýho bych si představovala http://www.vytvarnyraj.cz/?… ale vůbec nevím, jak na to :nevim:
Podle mě je to stejné jako papírový věnec z návodu od Lemaz. Jen je řidší, protože se pedig hůř ohýbá.
Bála bych se hlavně toho, že to ve finále nebude věnec ale šišoid :mrgreen: A chtělo by to plést na nějakém válci, jako v návodu od lemaz, aby byl všude stejně široký :think:

hele a co to plést třeba na té věci na bábovku - co se vkládá do dortové formy..obávám se, že se také pokusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.11.10 22:20
janac píše:
chuanitka píše:
smahulinka píše:
Bála bych se hlavně toho, že to ve finále nebude věnec ale šišoid :mrgreen: A chtělo by to plést na nějakém válci, jako v návodu od lemaz, aby byl všude stejně široký :think:
hele a co to plést třeba na té věci na bábovku - co se vkládá do dortové formy..obávám se, že se také pokusím :mrgreen:

Nevím, co myslíš :lol: Já bych spíš koupila polystyrenový věnec, ustřihla z něj třeba čtvrtku a pak to zkoušela na ní :think:
A obávám se, že se taky pokusím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
22.11.10 22:25

ale víš..takovej ten tentonoct přece! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.11.10 22:25
janac píše:
ale víš..takovej ten tentonoct přece! :mrgreen:

Ahá, to jsi měla říct hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
22.11.10 22:35

No, viděla u mě pedig, tak to chtěla zkusit. Jenomže jí nedělal dobře na ruce a pak byl pro ní moc drahý. takže si našla jinou alternativu a úplně tomu propadla. je v důchodu a při své práci na to má času dost. Teď 4.12. má prodejní akci, tak jsem zvědavá, jak si povede. prodává o sto šest. Většinou na objednávku - rozměr, barvy apod. No, baví jí to. Já jsem to také zkoušela, ale nemám nervi na dělání ruliček. Z pedigu je to šup, šup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
23.11.10 08:58

Tak holky, až nějaký věneček upletete, tak sem dejte fotku i s radou. Děkuju!!! :kytka: Já totiž s pedigem teprve začínám a vzala jsem si asi velké sousto. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.11.10 10:50
smahulinka píše:
Tak holky, až nějaký věneček upletete, tak sem dejte fotku i s radou. Děkuju!!! :kytka: Já totiž s pedigem teprve začínám a vzala jsem si asi velké sousto. :-)

Chtěla jsem dneska, ale mám něco rozšito… A co už jsi upletla? Mně se pro začátek nejvíce osvědčily tácky nebo košíky s pevným dnem.

Neskromně se pochlubím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
23.11.10 11:49

Krásný :potlesk: . Ještě jsem neupletla nic. Hodně háčkuju, začala jsem malovat na textil a chtělo by to ještě něco, tak jsem si řekla, že zkusím pedig :-) . Na netu jsem našla adventní věnec z pedigu, tak jsem ho chtěla zkusit, ale nedaří se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.11.10 12:21

Smahu, věneček je fakt oříšek, těžko půjde udržet tvar a pedig musíš ohýbat moc (myslím teda). Opravdu zkus nějaký podtácek nebo oplést už hotové dno Já je nikdy nekupovala, řezal mi je taťka z různých destiček, já vyvrtala dírky a opletla :wink:
A máš nějakou knížku o pletení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.11.10 12:25

Třeba tohle je podle mě docela dobré pro začátek :wink:

EDIT: a koukám, že mají docela dost návodů a informací :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek