Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, prosím o radu. Ráda bych zkusila udělat vepřové řízky v troubě, našla sem si postup-naklepat, přes noc naložit do smesi jogurtu, vejce koření a solamylu a poté vložit na pečící papír a péct. Nějak mi tam ale chybí trochu oleje… Nebude maso suché? Nebo mám pokapat olejem v průběhu pečení? A nebo třeba ještě ty řízky obalit např v kukuřičné struhance-aby křupaly a pak zakápnout olejem… Přiklopit pekáč a nebo péct celou dobu otevřené? Nechci je péct v pekáčku oleje, to je pak můžu spíš usmažit… je tu někdo kdo už to tak pekl-byly řízky dobré? Nebo se na to mám vykašlat a radši normálně usmažit na pánvi? Děkuji za rady ![]()
Já bych trochu oleje přidala do toho těstíčka v čem to máš naložené ![]()
@Petruna21 jenže aby to drželo na tom řízku, aby to neteklo. Jogurt psaly řecký tučný-5% tuku. Třeba by to stačilo…
@burnina1 Takhle to dělá podobné tchyně a vím že tam vždy dává trochu oleje a řízky jsou vynikajici ![]()
Já je dělám, mám dvě varianty - naložit do jogurtu s vajíčky a kořením, poté obalovat ve strouhance, nebo naložím do jogurtu ochuceného hořčicí a obaluju v mouce smíchané se strouhaným sýrem. Dám to na plech na pečící papír a takto peču, olej nepřidávám, nezakrývám. Jsou skvělé, křehké a křupavé
Ale teda bez obalení jsem to ještě nezkoušela, to se obávám, aby ti to z toho nezteklo
Jinak jsem si zvykla v troubě dělat veškeré řízky, karbanátky atd., pouze rychle předsmažím na pánvičce, narovnám do pekáče, podleju trošičku olejem nebo výpekem z pánve a dopékám pod poklopem, který na konci na chvilku sundávám. Není to tak nasáknuté, navíc u karbanátků nebo koulí z mletého masa se mi občas stalo, že vršek už byl skoro spálený a střed nedodělaný, to teď nehrozí.
@burnina1 Ano odkryté ale nevím na jak dlouho
tak uvidíš podle sebe.
@Michelle_M a delas primo veprove? U kureciho bych se nebala, ale ty veprove… takze testicko a obalit jen ve strouhance a sup s tim do trouby bez predsmazeni. A na kolik asi stupnu a kolik zak minut. Otacet v prubehu peceni? Jinak dekuji ![]()
@burnina1 Neobracím, cca na 200 stupňů a asi půl hodinky, ale dělám kuřecí a spíš jakoby nugetky, vepřové plátky budou asi potřebovat trochu dýl.
@Michelle_M proto jsem se ptala na ty vepřove. Kureci z teouby znam, ale veprove rizky sem z trouby nikdy nejedla. Ale i tak diky, treba se jeste nekdo najde ![]()
@Petruna21 a dela veprove ne kureci? A nahodou na jak dlouho to tam dava bys nevedela? Diky ![]()