Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
určitě je tu někdo z Rokycan…
Zeptám se, zda jste se chodily nebo aktuáklně chodíte koupat v těhotenství v Rokycanech na veřejné koupaliště? Já se ještě z jara ptala doktora na krytej bazén a bylo mi řečeno, že klidně, ale jen plavat a ne nikde ve vodě vysedávat a na delší dobu venku si vzít suché plavky. Ale dosud jsem nenašla odvahu, i když normálně (netěhu) s manželem chodíme a žádné problémy nemám. Tak teď nevím, zda koupačku občas risknout. Jsem i přemýšlela, že bych si k našim na zahradu pořídila nějaký nafukovací bazének, ale zase v koupališti by měla být voda hlídaná a čistá, i když lidí tam chodí hafo…
Hele, já ti nevím, já chodila do bazénu v Rokycanech plavat moc ráda, do bublinek i do sauny a vždycky jsem si něco přinesla. Né že bych chytla nějakou nemoc, ale ta přechlorovaná voda mi pokaždé tak narušila pH, že jsem pak brala tabletky a jednou jsem to trošku ošidila a za tři dni jsem brečela jak kráva, pač to nešlo vydržet a musela jsem se regulérně přeléčit antimykotikama. Teď bych šla na koupák ráda, ale riskovat to radsi nebudu. Jsem asi na to trochu víc náchylná, kdybych nebyla těhotná, tak možná uvažuju, ale takhle radši ne ![]()
Jo a gyndař mi řekl, že k němu chodí hodně holek, co si na bazén v Rokycanech stěžují.
Bohužel od spousty kamarádek taky vím, že v plavečáku měly problémy, i jako netěhotný
. Já teda ne (ťuk, ťuk), ale asi koupák nerisknu… DÍKY
Ahoj nevím jak v Rokycanech, ale mě osobně doktorka řekla, že plavání na záda super, ale riskovat že něco chytnu těhotná za to nestojí. nicméně jsem se synem už párkrát byla v bazéně v Plzni. A naštěstí dobrý, ale já neměla problémy nikdy.
Rokycanský bazén jsem měla ráda, ale jako těhotná bych si tam netroufla ![]()
Takže asi spíš plzeňský, já teda jezdím i do Tlučný jako těhotná, ale možná bych doporučila na koupání ty speciální tampony-prodávají je v lékárně třeba. I když jsou teda drahé. Já je měla v moři a dobrý ![]()
@mari1912 píše:
Rokycanský bazén jsem měla ráda, ale jako těhotná bych si tam netroufla
Takže asi spíš plzeňský, já teda jezdím i do Tlučný jako těhotná, ale možná bych doporučila na koupání ty speciální tampony-prodávají je v lékárně třeba. I když jsou teda drahé. Já je měla v moři a dobrý
v jedné těhu poradně se doktor vyjádřil, že tampon je živná půda pro bakterie i ten z lékárny. že mnohem lepší nic než něco. nevím já sama nepoužívám.
@marieondatra
Asi jo, musí se měnit než se nacucají, i když oni se právě jen tak nenacucají, protože jsou napuštěné takovým já nevím olejem, nebo co to je.
Každopádně já je měla do toho moře jako těhotná a dobrý ![]()
Jako těhotná jsem do bazénu chodila, na koupaliště už ne, přeci jenom se tam už koupe dost lidí, tak jsem měla strach, abych něco nechytla.
@Mrs Gnat
Hele zrovna tam asi chci ject
Ale já do vody moc nelezu, já se spíš jakoby rácham-nohy a jen tak se ocákám
Ale ten kdo přímo plave, to nevím tedy, i když zatím ještě není zkažená, ale kdo ví že jo? Hlavně v tom těhotenství je to zrádný. ![]()
Takže já tam s rodinkou jedu, ale na hráz, a spíš jen proto, abych nebyla zavřená doma a sem tam se osvěžím, možná se jednou dvakrát potopím, abych se svlažila a tím to pro mě končí
Plavat bych se tam bála, i s tamponem ![]()
Co myslíš ty?
Já si to taky představuju spíš tak, že se osvěžím, vlezu tam po kolenaa třeba si namočím hlavu, plavání nevím, zda risknu, možná jednou, vylézt, sprcha a převlíct
. Nikdy jsem tam nebyla, tak mi to možná zláká…
Dneska bych se nejradši šla plesknout na koupák, ale odrazují mě ty lidi, páč to bude nátřesk a bůhví, co v tý vodě může být ![]()
No my jedeme cca do půl hodinky a beru si s sebou slunečník
Ale zase starší dcera bude ráda, jedeme i s její kamarádkou, takže se mládež vydovádí a já se trochu osvěžím a plavat nebudu, stejně jsem jako vorvaň.
My až zítra, prý by tam měl být i minigolf, tak snad nebude taký hic a alespoň někam vypadnem
. Tak přeju hezký den ![]()
@Mrs Gnat
Jj, ten tam je, na hrázi ![]()
Ale není tam žádný strom pod který se schováš, tak proto ten slunečník, nebo deštník ![]()
@Mrs Gnat
Tak už je to tam krapet zelený, ne moc, takže jsem jen vycachtala nohy, osvěžila se, ale na plavání neee…