věřit doktorovi??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
VERONIKA
6.2.09 21:00

Ahoj Deri!!!
Přesně vím jak se cítíš, úplně to samé jsem zažila v prvním těhu!
Do UTZ ve 20tt jsem všem tvrdila, že čekáme holčičku Karolínku a pak mi dr. řekl „bude to chlapeček“ a já jsem z toho byla tak vyřízená, že jsem si nevšimla ani kamarádky v čekárně, ale teď jsem za Kubíčka moc a moc vděčná!
Ještě vůbec nevěš hlavu, třeba to mimčo mělo pupeč. šňůru a dr. se spletl, ale asi bych se raději začala připravovat na příchod chlapečka! Ono přece jenom, když tam není nic vidět tak je pořád větší naděje než, když je tam vidět pindík! Ještě vydrž do toho velkého UTZ a tam se to dozvíš s větší pravděpodobností :wink: :wink: :wink:

Ale jinak gratuluji ke zdravému miminku :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
29730
6.2.09 21:09

Veroniko, ale ono tam vzdycky neco je :D Zalezi, jak moc je dr. dobrej to rozlisit…pak jak dorostou pysky, uz je to snadny, typicky kavovy zrno ;) Ale nekdy je holcicka vyvinutejsi a pak se taky muze dr. seknout ;) U nas to teda bylo vzdycky typicky, poznala jsem to i ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.2.09 21:11

Vždycky jsem cítila, že budu mít děvčátko. Představovala-li jsem si své dítě, v mé mysli ke mně přibíhala roztomilá holčička. Když jsem otěhotněla, věděla jsem hned, že holčička nebude. Kupovala jsem si modré oblečení, ač modrou nerada. Bylo to jasné, narodil se Štěpán.
Vysnila jsem si, že druhé dítě bude opět syn, aby si spolu kluci vyhráli. Když jsem otěhotněla, věděla jsem hned, že chlapeček nebude. Kupovala jsem si růžové oblečení, ač růžovou nosím sporadicky. Bylo to jasné, narodil se Mikuláš :lol: :lol: :lol: .
(Hlavně jsem strašně alergická na lidi, co si vysní pohlaví a potom hysterčí, když je to naopak, ale jak jsem byla na tom UZ v šoku, tak jsem řekla takovou blbost, že doktora omývalo - „no, to nevadí, tak snad napotřetí…“ - bych se vyliskala ještě dneska :lol: .)

akinorev píše:
Deri -…nevěš hlavu… :lol: :lol:
my jsme při posledním mimi VĚŘILY,ŽE TO BUDE KLUK..i na usg nám to řekl i mudr ale tak na 70 procent.A to bylo radosti..do čtvrtice..hurááá kluk…A dokázal nám to tvrdit celé těhu…že to vypadá konečně na chlapa......a den před porodem ,když jsem diskutovala s Mudr. v porodnici o plánované sekci,protože mimi se otočilo zpátky.A šli mi dělat ultrazvuk znovu,aby zjistili kolik bude přibližně vážit(jestli by se třeba nedalo porodit přirozenou cestou),tak nám paní Dr.řekla..„no..tak holčička bude mít cca 3600g…atd…“
To byla teprve rána…dodnes vidím manžela jak koukal na tu doktorku,jestli není náhodou blbá a slepá…to byl teprve šok… :lol: :lol: :lol:

Ale to je nádhera, takhle čtyři holky! (Já bych velice skromně :P moc ráda čtyři kluky.) Taky jsem si říkala, ať je to, co je to, hlavně ať je to to, co minule :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.2.09 21:25

Akinorev, se smeju jeste ted, zacla jsem, co jsi to napsala :D Ale chapu, jak vam bylo, tomu teda rikam prekvapko! Rekla bych, ze porad lepsi, nez pak na sale :D

Lentilko, ono se to rika, ze je to prece jedno…ale ten sok pak klidne stejne prijit muze :D Mne porad nelezlo do hlavy, jak JA muzu mit v brise kluka!!! Neuveritelny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
6.2.09 21:38

asho - jenže to bylo skutečně osobní selhání, protože jsem si zakládala na tom, že podstatné je pouze zdraví, nebudu slepice, co bulí kvůli pohlaví (však ho stejně vím :lol: ), nakonec jsem tu slzu, že Magdalénka nebude a čekám nějaké bezejmenné dítě, zamáčkla fakt vší silou a na poslední chvíli. A ještě se na mě dívali blbo v té ordinaci, no jo, další husička :lol: :lol: :lol: .

Tak si říkám, jestli to manžel od Veroniky neměl nakonec horší, když mu dávali plané naděje. Moje mamka je ze čtyř holek a na tu čtvrtou už se prý děda ani nechtěl jet podívat do porodnice :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
6.2.09 21:38

Asho - to je jasné, že tam vždycky něco je :P , ale u toho pindíka je to takové zřetelnější, ale je jasné, že záleží na tom jak kvalitní má dr. UTZ!
Třeba na UTZ u mé gyndr. jsem ráda, že rozpoznám srdíčko a zorientuju se, ale na těch geneických UTZ je to krásně vidět!
Jistotu máš stejně až u porodu - můj brácha je toho živým důkazem, měl být holka ještě na posledním UTZ před porodem, ale to už je pár roků zpátky :lol: :lol: :lol:

Deri - tak mě napadlo, co jít na 3D UTZ, tam to bude určitě líp vidět a nebo budeš opravdu muset vydržet až na další UTZ ve 20tt!

• Citovat
  • Upravit
3008
6.2.09 21:48

Ahoj, já jsem taky úplně cítila, že čekám kluka, dokonce jsem s ním „mluvila“ jako s klukem a na UZ mi pan doktor řekl, že je to holčička, taky mě to překvapilo a skoro jsem si říkala, že se snad spletl, tak jsem se příště znova zeptala a ona to fakt byla holčička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.2.09 21:51

No jo, znama taky mela celou vybavicku modrou a to chodila na UZV dost casto, kvuli problemum se srdickem… takze rozeznat to bylo hezky :D Ovsem ta interpretace… nakonec dr. prohlasil, ze je to proste kus zensky :D Na sale :D Ale co, hlavne, ze nakonec byla zdrava :)

Ja taky chodim dost casto, potreti a zhruba kazdy tri tydny, takze srovnani pristroju i dr. mam slusny, ale stejne se vzdycky ptam, jestli pohlavi zustalo, kde a jaky melo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.2.09 21:58

Já od začátku těhotenství byla téměř jistá, že čekám chlapečka. Pohlaví jsme si říct nenechali, takže to až do porodu bylo překvapení. Až ke konci těhotenství jsem si už tak jistá nebyla, ale pořád jsem si říkala, že to bude kluk. Nevím proč. Během porodu se mě paní doktorka ptala, jaká jsme vybrali jména. A když jsem pak slyšela „je to Anežka“, tak jsem tomu nějak nemohla věřit. Na to, že je to holčička, jsem si zvykla rychle, jen jsem jí párkrát ještě řekla Ferdo (to byl pracovní název, ne jméno pro chlapečka :) ). Každopádně nenechat si říct pohlaví doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
6.2.09 22:31

Holky, v ordinaci jsem si taky říkala, že doktor určitě blbě vidí, jenže já tam taky cosi malého mezi nožičkama viděla, sice jsem si říkala, že je to určitě pupečník. šnůra. Pořád ještě věřím, že třeba mi na dalším ultrazvuku řeknou, že se pan dr. spletl. Celou rodinu jsem připravovala na to, že to bude určitě holka. I manžel byl tak zblblej, že na doktora koukal jak jojo a řekl: Vždyť jsi říkala, že je to holka!! Zase na druhou stranu jsem ráda, že jsme si to nechali říct, při představě, že celé těhu počítáte s holkou a pak na vás vykoukne klučík, no nevím jak bych to rozdýchávala.
Na babské pověry už nevěřím, jím sladké, zhoršila se mi pleť, rozjela jsem se do boků a bude to asi klučina :D
Ale potvrdit si to určitě v nejbližší době ještě nechám!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
6.2.09 22:35

Veru: a ten 3D by mi udělali už teď? Není na to ještě brzo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.2.09 00:33

Moje známá a běžně dost nemoudrá osoba mi řekla možná jedinou její rozumnou větu:
Pohlaví u prvního dítěte je jedno a u druhého to musí být taky jedno.

S tím prostě nic nenaděláme. Jak tu někdo psal, šance na „správný“ pocit je 1:1 a myslím si, že do pocitů spíš vyjadřujeme svoje touhy.

Babské rady - i já jsem byla „jasnej kluk“ a to moje babička se třeba ještě nikdy v poznávání nespletla, u mě ano. Já to zjistila až 20tt na genetickém utz, taky to bylo překvapení, i proto, že všichni byli jednoznačně překvapení, že je to jasnej kluk.

Teď po potratu a roce marných snah, jestli někdy otěhotním, tak budu ráda, že donosím a bude mimi zdravé a hlavně, že bude, řešit pohlaví mi příjde už sci-fi :cry: Jak napsala jedna moje souputnice, brala bych i orangutana! Já teda ne, protože jedno zvíře už doma mám :wink: ale stejně na tom něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
7.2.09 00:52

to kadlina
jestli to toho pocitu vkládáme své touhy, to si nejsem jistá, já chtěla první raději holčičku a měla jsem od začátku pocit, že je to kluk a narodila se holčička :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.2.09 07:49

Deri - ten UTZ ti udělají kdykoliv budeš chtít, protože si ho platíš sama - teda nevím jak je to u vás!!!
Co říkaly holky tak chodívají va 2 3D UTZ, nějak brzo a pak kolem toho 26tt nebo jak doporučují!
Záleží jen na tobě :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
2318
7.2.09 08:59

U mě se to stalo :-) U prvního jsem byla přesvědčená, že je to kluk a byl to kluk. U druhýho jsem si byla jistá, že je to holka a na utz jsem šla jen kvůli potvrzení :-) No a řekli mi, že je to kluk. Byla jsem děsně zklamaná. Doktor ale pokračoval ve výkladu utz a naznal. že má srdeční vadu a jestli mu nedoroste chlopeň, nebude slučitelná se životem. Takže jsem si doma pobrečela, jaká jsem kráva… že se dokážu naštvat na to, že mám kluka a že to mám za to. Za 3 týdny na dalším utz bylo všechno o.k. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí