Věříte na osud?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1021
12.2.12 21:28

Ja verim, ze neco je predurceno, ale zaroven doufam, ze taky lze leccos zmenit, protoze jinak by to bylo dost divny. Jak bychom napriklad mohli odsuzovat vrahy a zlodeje, kdyby oni za to nemohli - meli zlociny predurceny osudem?! To je dost divne mysleni. Navic, kde se bere osud? Kdo jako vymysli a predurcuje lidem zivoty? Buh? Proc pak ale vymysli ty vrahy a zlodeje? To uz je ale na dalsi diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
12.2.12 21:32
kracmeratko píše:
Já na osud věřím, věřím, že situace, které nás v životě potkají más mají někam posunout a mají svůj význam. Také věřím, že dobré a špatné věci se ději v dobách, kdy z nich můžeme těžit zkušenosti. Věřím, že vše má svůj řád a rytmus a co se má stát, se prostě stane.

chtěla jsem to napsat úplně stejně!! :pankac: Na osud 100%věřím!! 8)

• Citovat
  • Upravit
5463
12.2.12 21:44

Na osud věřím i na to,že je nějaké „nadpřirozeno“ co se týče mrtvých lidí.Manželovi se stalo to,že mu zemřel otec po nějaké delší době doma slyšel vrzající zvuky co vydávají schody do patra ,ale doma byl sám.To samé slyšel otvřít lednici a opět tam byl sámTohle přesně dělal jeho otec.A pak,když to řekl své mámě tak řekla,že kroky taky slyšela jako kdyby byl sní.Ale bála se to říct,aby si nemysleli,že je blázen.Prostě věřím.Vše co se stane má svůj účel a posune nás to dál nebo díky tomu dokážeme pochopit něco co jsme dřív nechápali.
Mně zemřel bratránec nedožitých 25 letbyl mi hrozně blízký a jen kvůli tomu,že zemřel jsem šla na školu o který jsme se bavili a já dala na jeho rady.A potom,když zemřel jsem na ní musela 100% jít prostě už jen kvůli němu.A na té škole jsem se seznámila s manželem a jsme spolu 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
12.2.12 21:51

Věřím, že některé základní věci jsou nám dány. Věřím, že přicházíme s danými úkoly, které si tu musíme odžít. Ale nevěřím, že všechno je dané a je jedno, co děláme. To rozhodně ne, naopak, věřím, že to, co děláme ovlivňuje náš život víc, než si připouštíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.2.12 21:52
Easinka píše:
Ja verim, ze neco je predurceno, ale zaroven doufam, ze taky lze leccos zmenit, protoze jinak by to bylo dost divny. Jak bychom napriklad mohli odsuzovat vrahy a zlodeje, kdyby oni za to nemohli - meli zlociny predurceny osudem?! To je dost divne mysleni. Navic, kde se bere osud? Kdo jako vymysli a predurcuje lidem zivoty? Buh? Proc pak ale vymysli ty vrahy a zlodeje? To uz je ale na dalsi diskuzi…

abychom rozeznali dobro od zla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.2.12 21:59
janinka4444 píše:
Easinka píše:
abychom rozeznali dobro od zla… :think:

přesně tak. Už jsem to psala v jiné diskusi. Samozřejmě nikdo nevíme, jak to ve skutečnosti je. Ale moje velmi blízká kamarádka se o tohle kvůli zdravotnímu stavu své holčičky začala velmi intenzivně zajímat. Prvoplánově to bylo o tom, proč je její holčička tak vážně nemocná. Říkala mi, že každá duše nahoře si svůj osud vybírá a naprosto přesně ví, do čeho na tomto světě jde.

Možná je to o zachování rovnováhy, bez zla bysme nebyli schopni rozeznat co je vlastně dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
12.2.12 22:04

Věřím a vím :srdce: :andel: Za tohle poznání jsem zaplatila tu nejvyšší cenu :,( :,( :,( Při požáru nám odešla milovaná holčička :,( :,( :,( a na střeše možná některé z vás uvidí stejný vzkaz,jako my :srdce: :andel: Tak začala moje cesta hledání :srdce: :andel: a boj o přežití :,(

Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.2.12 22:15
Michelangelo píše:
Věřím a vím :srdce: :andel: Za tohle poznání jsem zaplatila tu nejvyšší cenu :,( :,( :,( Při požáru nám odešla milovaná holčička :,( :,( :,( a na střeše možná některé z vás uvidí stejný vzkaz,jako my :srdce: :andel: Tak začala moje cesta hledání :srdce: :andel: a boj o přežití :,(

:hug: ale tohle by se fakt stávat nemuselo. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
12.2.12 23:57
Michelangelo píše:
Věřím a vím :srdce: :andel: Za tohle poznání jsem zaplatila tu nejvyšší cenu :,( :,( :,( Při požáru nám odešla milovaná holčička :,( :,( :,( a na střeše možná některé z vás uvidí stejný vzkaz,jako my :srdce: :andel: Tak začala moje cesta hledání :srdce: :andel: a boj o přežití :,(

Je mi to moc líto. :hug: Mam z toho úplně husí kůži :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.2.12 09:03

Děkuji za soucítění :* :srdce: :hug: dala jsem vám to sem proto,abyste viděly,že cesty k víře v Osud,jsou různé :think: :nevim:

Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
13.2.12 09:14

michelangelo je mi moc líto co tě potkalo, ta fotka mi úplně vyrazila dech
věříš tedy, že to co potkalo tvoji holčičku a tvoji rodinu byl váš osud? že se to tak muselo stát? píšeš, že začala tvoje cesta hledání, vidím že jsi na ni přes 4roky, už se Ti podařilo něco najít?
mé otázky jsou asi dost nevhodné, ale nemůžu si pomoct, musela jsem se zeptat
posílám objetí, hodně sil a hodně lásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.12 09:30
Michelangelo píše:

vzkaz krasny, jen prilezitost a zpusob priserny :,( ani nevim co na to napsat, hlavou mi bezi spousta veci ale neni jak je vyjadrit. ac nejsem verici, tak ,,verim,, ze ta prava vira pomaha prenest pres srdce to co cloveka boli.

me zemrela sestrenice po opravdu osklivym urazu, je to nejakych 6 let? a porad to tady tak nejak visi ve vzduchu pokazde kdyz jsou pribuzni u nas, ponura nalada, ty nevyrcene otazky, to jak to vsem neustale vrta hlavou a nevi jak s tim dal. snazit se zapomenout? vzdyt to nejde.

jen vzpominat a uchovat si v pameti to nejkrasnejsi. boli to, ale clovek by mel byt stastny alespon za to ze milovanou bytost poznal.

nedokazu si predstavit tu bolest pokud odejde vlastni dite, ale myslim ze by clovek opravdu mel byt rad za to ze milovaneho poznal, ze mel moznost ho obejmout, ze mel moznost ho milovat.

omlouvam se za takovy ,,vylev,, ale na takovouhle vec se tezko nachazi slova, snad jen at vam jsou nejblizsi opravdovou oporou a at mate silu jit dal, i kdyz pomalejsimi krucky nez drive. :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
722
13.2.12 09:30

Věřím, že některé kruté situace se nám stávají, aby nás v něčem posílili a my si něco třeba uvědomili, nebo aby jsme si tímto něco opikali třeba z minulých životů a mohli jít dál, už jako čistí. Ale osud jako takový nevěřím. Myslím, že si osud vytváří každý sám svými myšlenkami a svým jednáním. Každopádně v životě potkávám plno lidí kteří jsou mě v něčem ,,osudoví''

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.2.12 10:24

Nevěřím. Ale nejsem proti.
A jaký je rozdíl tomu věřit a nevěřit? pokud věřím, tak vím, že se stane to co se má stát a pokud nevěřím, tak to nezkoumám - ve finále jsou na to lidé stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
13.2.12 10:35
Lizbeth píše:
Nevěřím. Ale nejsem proti.
A jaký je rozdíl tomu věřit a nevěřit? pokud věřím, tak vím, že se stane to co se má stát a pokud nevěřím, tak to nezkoumám - ve finále jsou na to lidé stejně.

Rozdil v tom asi neni zadny. :)
Clovek vetsinou hleda viru v tezkych situacich. Jsme lide a je pro nas asi lehci prijmout nejake nestesti, kdyz vime, ze tomu tak nekdo chtel, melo to nejaky svuj smysl, ze se to proste nestalo zbytecne. :nevim:
No a pak jsou lide, kteri k vire byli vychovavani od malicka. Tam to je asi pochopitelne, ze v urcite veci veri. Ale nevim, ja jsem nebyla vychovavana k zadne vire. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat