Věříte na osud?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3544
13.2.12 10:40
Scarlett2011 píše:
Lizbeth píše:
Nevěřím. Ale nejsem proti.
A jaký je rozdíl tomu věřit a nevěřit? pokud věřím, tak vím, že se stane to co se má stát a pokud nevěřím, tak to nezkoumám - ve finále jsou na to lidé stejně.
Rozdil v tom asi neni zadny. :)
Clovek vetsinou hleda viru v tezkych situacich. Jsme lide a je pro nas asi lehci prijmout nejake nestesti, kdyz vime, ze tomu tak nekdo chtel, melo to nejaky svuj smysl, ze se to proste nestalo zbytecne. :nevim:
No a pak jsou lide, kteri k vire byli vychovavani od malicka. Tam to je asi pochopitelne, ze v urcite veci veri. Ale nevim, ja jsem nebyla vychovavana k zadne vire. :)

já si myslím, že rozdíl je v tom, že když se člověku něco přihodí, tak ten co věří v osud v té situaci hledá nějaký smysl a klade si otázky proč se stalo?, mohl jsem tomu zabránit? atd., ten kdo nevěří v osud, tak prostě bere život tak jak leží a běží aniž by o událostech nějak hlouběji uvažoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.2.12 11:48

Chápu. Jinak si myslím, že přestože nevěřím na osud, tak rozhodně o věcech a událostech přemýšlím a uvažuji nad tím proč se staly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
13.2.12 14:51

Já prostě tomu věřím i to co mi říkala kinezioložka,že vše co se stalo má svůj důvod,proč se to tak stalo.Měli by jsme se stím smířit a jít dál.Já jsem neměla mít v tomto životě dítě,protože jsem v minulém životě dítěti nějak ublížila nevím jak to mi neřekla,ale ublížila a měla jsem zablokovanou karmu nebo něco měla jsem tam blokaci otěhotnění a pak ,kdyby se to povedlo tak ještě blokaci potratu.Až jedna paní mi pomohla tělo očistit od toho a díky tomu mam našeho miláčka :srdce: když jsem se v tom začla víc šťourat řekla,mi že to nemam dělat,že si to zase na sebe můžu přivolat zpět,že to nemam řešit proč to tak bylo apod.Samozřejmě mi to nedalo a chtěla jsem se o tom dozvědět víc,ale nějak něco uvnitř mi říká ať to nedělám,že bych to nemusela unést co bych se dozvěděla.Strašně mě to láká,ale zároveň se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
13.2.12 15:39
evish píše:
Holky, velice by mě zajímalo, zda věříte na osud? Tedy na to, že to, s kým se ve svém životě setkáme, do koho se zamilujeme, s kým budeme mít děti, kolik dětí budeme mít a jací budou, jak se nám bude dařit v práci, zda vážně onemocníme, případně kdy a jak zemřeme je už předem dané a nebo vše je jen shoda neuvěřitelných náhod.
Život je jen shoda neuvěřitelných náhod. Je ale na nás jak si je užijeme. Nevěřím na osud, minulé životy a podobné věcí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
13.2.12 15:53

Už jsem si taky všimla, že má někdo svérázný smysl pro humor, někdy černý :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1907
13.2.12 17:31

Po úpravě diskuze administrátorem tenhle příspěvek ztratil smysl

Příspěvek upraven 16.02.12 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
13.2.12 17:34

Diskuse je upravována administrátorem, příspěvky jsou vytržené z kontextu a ztrácejí smysl.

Příspěvek upraven 16.02.12 v 18:10

• Citovat
  • Upravit
9023
13.2.12 20:32
Michelangelo píše:
Věřím a vím :srdce: :andel: Za tohle poznání jsem zaplatila tu nejvyšší cenu :,( :,( :,( Při požáru nám odešla milovaná holčička :,( :,( :,( a na střeše možná některé z vás uvidí stejný vzkaz,jako my :srdce: :andel: Tak začala moje cesta hledání :srdce: :andel: a boj o přežití :,(Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:20

To je mi moc líto :hug: snad proto, že vím z vlastní zkušenosti, že to poznání opravdu přichází takhle, bohužel.
Přeju ti, aby další rádky tvého osudu,už nikdy nebyly tak černé a bolestné :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.2.12 22:24
alisekR píše:
Michelangelo píše:
Věřím a vím :srdce: :andel: Za tohle poznání jsem zaplatila tu nejvyšší cenu :,( :,( :,( Při požáru nám odešla milovaná holčička :,( :,( :,( a na střeše možná některé z vás uvidí stejný vzkaz,jako my :srdce: :andel: Tak začala moje cesta hledání :srdce: :andel: a boj o přežití :,(Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:20
To je mi moc líto :hug: snad proto, že vím z vlastní zkušenosti, že to poznání opravdu přichází takhle, bohužel.
Přeju ti, aby další rádky tvého osudu,už nikdy nebyly tak černé a bolestné :andel:

Děkuji a přeji ti totéž :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.12 11:59

Jisté je jen to, že je všechno jedno. A je jedno, že není jisté nic. Možnost existence náhody bere nesouvislým souvislostem možnost souviset. Pokud existuje náhoda, neexistuje osud. Pokud existuje náhoda, může se náhodou stát, že všechno začne se vším souviset, že nesouvislé souvislosti náhodou najdou svou souvislost.
Až najdou smysl v nesouvisení s náhodou (pokud náhoda existuje) bude jisté, že existuje osud. Pokud náhoda neexistuje, je možné, že nesouvislé souvislosti mají souvislost s osudem.
Všechno se vším souvisí, všechno je jedno a je jisté, že všechno je jedno nic.
Pokud je nic příliš mnoho, pokud je příliš mnoho ničeho, je v tom mnohém ničem všechno v chaosu, který vším tím chaosem mění nic ve všechno, rozpínavé, mlhavé a nekonečné všechno nic.
Všechno a nic jsou to jedno jisté, že existuje náhoda i osud. Náhoda je nic, osud je všechno. Nic a všechno jedno jsou. Nesouvislé souvislosti mohou souviset i najít smysl v nesouvislosti, kdy je všechno jedno. Smysl osudu se projeví náhodou, protože všechno je jedno - osud i náhoda -
Jisté je to, že nic je všechno a nebo neexistuje.
Náhoda je osud, když všechno se vším souvisí.
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23505
14.2.12 17:07

Pro mě osud existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
14.2.12 23:32

Po úpravě diskuze administrátorem tenhle příspěvek ztratil smysl

Příspěvek upraven 20.02.12 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
15.2.12 11:15

Každý má svůj osud určený.Už se s ním narodí.Myslete si co chcete,ale až zažijete něco co ostatní ne třeba se vám oči otevřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
15.2.12 11:17

.

Příspěvek upraven 15.02.12 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
15.2.12 13:24

OT příspěvky jsem smazala. Vaše osobní rozepře nevnášejte do diskuse.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat