Věříte na osud?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zajímavé je to z pohledu zemřelých, na svíčkách se objevují zajímavé věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co na to říct - člověk sám je strůjcem toho, co je pro něj pravda a co ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa píše:
Ahoj holky, věříte na znamení dané ze svíček? Já mám takovou tradici. Když je něco důležitého, výročí, narozeniny, nebo i výročí smrti tak za dotyčného zapálím svíčku. A většinou se na svíčce něco ukáže, něco co patří k tomu dotyčnému, za kterého ta svíčka hořela.
To zní zajímavě. Asi zkusím. ![]()
Musí ta svíčka celá vyhořet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky neblbněte. Jakékoliv věštění a magie je v Bibli zakázané. Začínáte si nevědomky se špatným duchovním světem a může vám to ublížit.
- Citovat
- Upravit
@evish píše:
Holky, velice by mě zajímalo, zda věříte na osud? Tedy na to, že to, s kým se ve svém životě setkáme, do koho se zamilujeme, s kým budeme mít děti, kolik dětí budeme mít a jací budou, jak se nám bude dařit v práci, zda vážně onemocníme, případně kdy a jak zemřeme je už předem dané a nebo vše je jen shoda neuvěřitelných náhod.
mno tak nějak nevím, jak bych to nejlíp zformulovala ale asi takhle ono - všechno je tak jak má být
náhody neexistujou a osud nebo karma je vpodstatě metafyzická definice „příčiny a následku“ tj.toho, že sami si vytváříme vlastní život a sami jsme za něj odpovědni a jestli se někdy zdá, že se věci dějí nám tak jsme se rozhodli, že načše životy budou takové at´vědomě či podvědomě…pokud se nám to nelíbí, máme vždy možnost to změnit
![]()
Příspěvek upraven 21.06.15 v 11:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Že zapálím svíčku??
Holky neblbněte. Jakékoliv věštění a magie je v Bibli zakázané. Začínáte si nevědomky se špatným duchovním světem a může vám to ublížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zapálím svíčku a nechám ji vyhořet
Žádné rituály v tom nejsou. Snad jenom to, co od toho čekáte. Zda to spíš berete jako srandu, nebo spíš duchovněji. Zda to berete spíše srdcem a myslíte na zemřelé, nebo jim chcete něco říct.. A čekáte že oni odpoví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou se s víčky zapalují na hřbitovech, tento symbol má taky njaký význam že jo.. Takže nevidím nic špatného na tom, že zapálím doma svíčku za někoho a myslím na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
mno tak nějak nevím, jak bych to nejlíp zformulovala ale asi takhle ono - všechno je tak jak má býtnáhody neexistujou a osud nebo karma je vpodstatě metafyzická definice „příčiny a následku“ tj.toho, že sami si vytváříme vlastní život a sami jsme za něj odpovědni a jestli se někdy zdá, že se věci dějí nám tak jsme se rozhodli, že načše životy budou takové at´vědomě či podvědomě…pokud se nám to nelíbí, máme vždy možnost to změnit
![]()
Příspěvek upraven 21.06.15 v 11:19
vyznáváme stejnou filozofii
jojo, jsem přesvědčená, že je to tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moje pozorovací zjištění je takové, že u živých svíčky nic moc neukazují. Ale u mrtvých je to jiné. Nevím čím to, prostě je to tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jo, i když ne vždy se nám to musí líbit… Zatím mě i celému okolí vždy vychází, že co se má stát, se prostě stane. Často to vede ale k něčemu lepšímu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat,proč je celá diskuze průběžně vymazávána adminem???je to konečně zajímavé téma a já se nic nedozvím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na osud nevěřím ani trochu. Nic není do předu dáno. Člověk se rozhoduje, co udělá a podle toho se i vyvíjí budoucnost
- Citovat
- Upravit
Osud je prostě daný...
Vše už bylo a je dáno počátkem vzniku vesmíru, i podoba zdejších názorů. Řád v něm neručil člověk, ale tajemná metafyzika, pro věřící Bůh. Proto determinace, predestinace, neboli předurčení. Můžete se mi třeba smát, ale jedním z potvrzení této hypotézy je třeba to, že velice často se mi stává, že náhodně se podívám na hodiny, či hodinky a zřím třeba 15:15. Též se tomu myslím říká synchronicita. Je to důkaz projevu fraktálu (ten, podle kterého je tvořen svět) v řádu vesmíru, a důkaz toho, že jsem tomuto řádu podřízen, včetně mého myšlení a konání. A kde je prostor pro svobodnou vůli? Jak kdysi dávno někdo řekl: Svoboda je otrok vůle. Konáme svobodně a morálně zodpovědně, ale toto se pohybuje v rámci determinace a její vůle. Tedy lze říci, že jsme loutky osudu, ale v něm můžeme svobodně jednat, ale jde o pouhou iluzi svobody. V pravé podstatě, z filozofického pohledu, svobodný člověk není. Může jen svůj osud v průběhu svého života naplňovat. Jsem jen ego v těle, co sleduje děje :•)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit