Víc mléka pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Evidentne vas to stresuje, tak uvazte, zda to za to stoji a nechcete prejit na UM. Ja jsem se rozkojila diky elektricke odsavacce. Odsavala jsem 6krat denne po kojeni. Fajn je taky popijet horky napoj behem kojeni( ja jsem pila meltu). Celkove pit hodne tekutin. Kojit a odsavat v noci, kdy to lip tece. A ten stres to mleko blokuje, tak se hodte do pohody a dokrmujte, jak je potreba. Ja mela na dokrm lahev Medela Calma, coz taky trochu pomohlo. Dite musi lahev sat, netece to samo, a me pak zacal lepe sat i prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka spíše než stresuje už jsem z toho zoufalá. Chodím klidně každých 5minut a snažím se ze sebe vymačkat co nejvíce a ono prostě nic jen pár kapek
první jsem měla na UM protože neuměla sát a teď bych si nepřála nic jiného než kojit, ale ono to prostě nejde 🤪 a nechci to vzdát jen tak dokud mi nedpjde téct úplně
My máme tedy lahvičku Avent a u té mi přijde že to teče samo jen když se člověk dotkne a pak je mi líto že takhle nefungují moje prsa
až si říkám že když sem pomalu plocha jestli za to nemůžu já že se nemá mléko kde tvořit
jinak nepiji celý den nic než jen teplé nápoje. Ani Sunar gravimilk mi nepomáhá ![]()
- Citovat
- Upravit
Nekdo odsavackou neodsaje nic, diteti to tece samo. Mozna mate nespravne prisati a dite si to neumi vytahnout. Zkuste lakt poradkyni, nektere pojistovny na ne prispivaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měla jsem to samé, od zacaťku malá nechtěla sat, brecela hlady. Dokrmovala jsem Um, pak jsem koupila elektrickou odsavacku a odsavala. Takze dokrmy buď mlékem, nebo Um (pokud nebyl dostatek MM).Nekdy si malá vzala z prsa 20 ml někdy nic. Kazdopdne jediné co pomohlo čas, malá už je větší (7 týdnu ) a už si dokáže vytáhnout mléko sama (pokud jsou tedy prsa nalitejsi, jinak protestuje).Prsa se mi začaly nalevat až od 6 týdne! (užívám homeopatika, bez nich bych to neslo a musím si hlídat množství vypijte vody)…zní to jako klišé, které me neskutečné stvalo a nevěřila jsem mu, ale opravdu (pokud chceš kojit),zkoušek a zkoušek přikládat, odsavat, chce to čas…zkus si nekde půjčit elektrickou odsavacku…jinak ja jsem dostala doporučení od laktacni poradkyně, každé dvě hodiny přiložit, a následně dokrmit, ne se snažit přikládat co pět minut a dokrmovat, až když je hlady vyrizena…a ještě na to dokrmovani, používali jsme strikacku a když už měla vypít víc jak 40 ml, tak jsme přešli na lahvičky od medely (calm systém)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych si sehnala kontakt na laktační poradkyně v okolí. Pokud chcete opravdu dal kojit a nechcete se na to vyprdnout tak moje rady: 1. Pravidelný příjem tekutin, velký, kupte si Meltu. 2. Odsávačka nemusí vysat nic, kdežto dítě ano, odsávačka bych po kojení ne před 3. Zkusit kojit v leze, nejlépe kůži na kůži (vysliknout tričko vy i dítě) prikryt se můžete např. Lehkou dekou 4.dite se nemusí kojit 20 min, mojim dětem stačilo Treb 10,5 min ale např. Co hodinu a půl 5.kdyz už jdete kojit zavřete se ať máte klid a věnujte se jen kojeni/mazlení 6. Mě nejvíce vyhovovala poloha v leze miminko na boku, já na boku 7. Prsa se časem už nenalivaji, přizpůsobí se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a láhev rozhodně ne snadno tekoucí, dcera pak bude prso odmítat pac ji nebude bavit si to složitě tahat z prsa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Oriseka spíše než stresuje už jsem z toho zoufalá. Chodím klidně každých 5minut a snažím se ze sebe vymačkat co nejvíce a ono prostě nic jen pár kapekprvní jsem měla na UM protože neuměla sát a teď bych si nepřála nic jiného než kojit, ale ono to prostě nejde 🤪 a nechci to vzdát jen tak dokud mi nedpjde téct úplně
My máme tedy lahvičku Avent a u té mi přijde že to teče samo jen když se člověk dotkne a pak je mi líto že takhle nefungují moje prsa
až si říkám že když sem pomalu plocha jestli za to nemůžu já že se nemá mléko kde tvořit
jinak nepiji celý den nic než jen teplé nápoje. Ani Sunar gravimilk mi nepomáhá
Vy ale nejste jen nejaky stroj na mleko. Pisete hrozne osklive(plocha, uriznout prsa, dojit mleko). Jako chapu, ze clovek chce kojit, ale u vas mi to zavani nejakou poporodni depresi. Svoji hodnotu neodvozujte od toho, jestli dokazete kojit. Male procento zen fakt kojit nemuze, ikdyby se na hlavu stavelo. Stejne to jsou skvele mami. Mackat ze sebe neco kazdych 5 minut je nesmysl. Proste se hodte do klidu. Mame vyber kvalitni UM a kdo se bude za 5 let ptat, jestli jste kojila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepisete kolik malé je, možná už si příliš zvykla na lahvičky/dudlík a je pozdě - mne se takto syn sám odstavil během týdne. U druhého decka jsem okamžitě volala laktacni poradkyni, musela jsem sebrat dudlík (bohužel to bylo zapříčiněno jim!) a jinak přesně jak radi ostatní výše, hodně moc pít, cely den mít mimi u sebe (nositko), v noci ideálně na hole kůži (jo, je to hrozné v této roční době, ale jde to, když se dobre obložite dekami), vyřadila bych homeo (dobre funguji prý asi jen u třetiny žen - mi říkala nejedna LP nezávisle na sobě) a nasadit byliny podle rad LP. Vydržet, urcite se to zlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odsávačku mám už od prvního prcka kdy jsem neměla právě mléko vůbec. Teď mi neodsaje nic ani před ani po kojení. Dudlík nedáváme. Malé budou ve středu dva týdny jinak se snažím pít co to jen jde i když občas také nestíhám a zapomenu abych se mohla věnovat i druhé dcerce. Mě bylo právě u lakt. poradkyne v nemocnici řečeno že pokud mě přisátí neboli a neboli mě prsa po kojení malá se přisává a saje dobře
tu lahvičku od medely určitě objednám z téhle to teče opravdu jen co jí člověk otočí a opravdu chci vyzkoušet úplně vše. Zkusím zavolat i jiné laktační poradkyní a zeptat se i ji ale bojím se že moje tělo prostě nepřestane protestovat. Snažím se přikládat pokaždé když má hlad to jsou ty dvě tři hodinky ve dne a dvakrát se budí v noci ale mléko prostě asi nikde. O nositku už jsem také uvažovala ale všude uvádí buď od 3mesicu nebo od 3,5kg a malá má momentálně porodní váhu 2900g
- Citovat
- Upravit
Ja jsem odsávačkou skoro nic nevytahla a obe holky jsem kojila 2,5 roku.
Co si pozvat laktacni poradkyni? Třeba je spatna technika. Jak casto přikládás? Chce to i co hofinu a stridat, aby se ty prsa nastimulovala.
Nepouzivas dudlik? Je tam hodne faktoru proc to treba nejde.
Doporucuji tu laktacni, me moc pomohla a nestoji yo moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to mela taky tak a laktaci jsem rozjela poradne az po ca. 4 tydnech elektrickou odsavackou. Nejdriv jsem mela rucni - ta mi nepomohla a byla jsem z toho na nervy. Elektrickou jsem zapinala tak 3-4× za den na 10 - 15 minut a po par dnech se konecne prsa rozjeli. Zadne jine rady mi nepomohli. Ale dite umi sat, jenom jak to neslo, tak usinal. Nejdriv se mu to pletlo s lahvi, tak jsem chvili dokrmovala na prsu pomoci cevky, pak ale me to uz nebavilo. On si mezitim ale to sani zapamatoval a ted uz si to neplete - nekdy pred spanim jeste dostava odsaty v lahvi, kdyz je moc hladovy.
- Citovat
- Upravit
Kojím už druhé dítě ale d odsávačkou fakt nejsme kamarádky. To že nic neodsaješ neznamená, že nemáš mléko. Malinká je opravdu malinká a jestli kojíš v noci jen dvakrát, tak je to sakra málo. Právě noční kojení je na rozjetí laktace hodně důležité. Takže budit a kojit. A i před den zalezte do postele s nech jí tahat jak potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi přišla ta medela calma lahvička. Zkoušela jsem prdelce dávat mléko z ní a ona se k ní přisaje ale vůbec netahá a nesaje jen to dudlá. Je možné že neumí prostě sát a tím pádem nesaje ani mě aby se mi dělalo mléko? Jak to mám malou případně naučit? Mě už se všechno pomalu splívá a jsem z toho blázen. Dnes nás doktorka vážila a za ten týden jsme pribraly jen 50g ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky, už jsem úplně zoufalá. Dokud jsem čekala malou tvořilo se mi hromada mleziva a po porodu pomalu ani ťuk. Už je to pomalu dva týdny od narození a co jsme doma z porodnice a já si PRED kojením odstrikam max. 5ml a to ručně. Odsávačka mi nic nevezme.. tak cca 10ml za celý den.
a to pijí kojící čaje, šípkový čaj a beru homeopatika lac caninum + ricinus comunnis obojí 5Ch.
Chci kojit ale přijde mi že má prsa absolutně protestují. Malou od porodnice přikrmují lahvičkou, nemohla jsem se dívat na to jak brečí hlady. Samozřejmě přikládám pokaždé když si řekne a vysílením mi u prsa usne po pár tazích a za půl hodinky je zase vzhůru a takhle to jde treba tři hodinky než brečí že má ukrutný hlad kdy už prikrmim UM aby se napapala
nahřátí prsou mi též před kojením nepomáhá
Nedá se ještě něco abych,,nadojila" alespoň těch 50ml za den? Nejradši bych si ty prsa uřízla když vidím jak nechtějí fungovat.. nalévání také nepřichází akorát mě třeba bolí jen bradavky 5min po kojení do doby než se znovu přisaje ale mléko a nalitá prsa nikde