Jídelníček pro 10měsíční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
167
4.10.20 11:33

Jídelníček pro 10měsíční dítě.

Ahojky, chtěla bych se zeptat co by mělo a nemělo jíst 10měsíční dítě? Jako např. Může už knedlík s omáčkou, když je ta omáčka ochucena jako solí či masoxen? A co těstoviny a s čím vůbec pokud by neměl tu omáčku? Nebo jak je to ze sýry či salámy?
Moc prosím o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20837
4.10.20 11:37

Uzeniny vůbec a sůl, masox apod. taky vůbec.

Příspěvek upraven 04.10.20 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.10.20 11:37

Ježiši kriste sůl vůbec nepotřebuje ještě chvíli. Já dávala asi od 18m osolené jídlo. A masox… to nepotřbuješ ani ty!!! Zkus vařit bez něj. Jde to výborně. žádný glutaman, éčka srágory. Těstoviny jsem dávala kukuřičné, ale kolem toho 10m už asi i normální. Dejme tomu. A sýry salámy… je tam sůl, teda salám myslíš doufám šunku. A taky stačí po roce. Já začla tak 15m a občas. A šunku kvalitní, vysokoprocentní. I tak to není něco co dítě potřebuje. V 10m mu stačí bilý jogurt, kaše, přesnidávky, křupky kukuřičné, ovoce do ruky, zelenina do ruky. Obědy zeleninové, 3× týdně masozeleninové. Vaření do toho 18m bylo uplně nej… zelenina co bylo zrovna po ruce uvařit, podusit, upéct… s masem, bez masa. Přidat přílohu kuskus, jáhly, pohanku, brambor, těstovinu… pomačkat, nebo mixnout, přidat kvalitní tuk a hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20837
4.10.20 11:39

@Veru1987 takto by to mělo vypadat, ale ve spoustě domácností plno těch názvů ani neznají a když sami rodiče jí jen párky a uzeniny a vařený jídla jen umí z masoxu, tak je to potom těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.10.20 11:41
@Cenarius píše:
@Veru1987 takto by to mělo vypadat, ale ve spoustě domácností plno těch názvů ani neznají a když sami rodiče jí jen párky a uzeniny a vařený jídla jen umí z masoxu, tak je to potom těžký.

Joo ji je z toho smutno. Když chce někdo do 10ti měsičního cpát masox. Já hlídám co jíme doma dost. Nekupujeme nic s éčkama…nebo snažíme se. Do dvou tří let jedla dcera opravdu kvalitně. Ted jak vidím i jídelníček ve školce… rohlík s rámou, tavenný sýr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.20 11:57
@Veru1987 píše:
Ježiši kriste sůl vůbec nepotřebuje ještě chvíli. Já dávala asi od 18m osolené jídlo. A masox… to nepotřbuješ ani ty!!! Zkus vařit bez něj. Jde to výborně. žádný glutaman, éčka srágory. Těstoviny jsem dávala kukuřičné, ale kolem toho 10m už asi i normální. Dejme tomu. A sýry salámy… je tam sůl, teda salám myslíš doufám šunku. A taky stačí po roce. Já začla tak 15m a občas. A šunku kvalitní, vysokoprocentní. I tak to není něco co dítě potřebuje. V 10m mu stačí bilý jogurt, kaše, přesnidávky, křupky kukuřičné, ovoce do ruky, zelenina do ruky. Obědy zeleninové, 3× týdně masozeleninové. Vaření do toho 18m bylo uplně nej… zelenina co bylo zrovna po ruce uvařit, podusit, upéct… s masem, bez masa. Přidat přílohu kuskus, jáhly, pohanku, brambor, těstovinu… pomačkat, nebo mixnout, přidat kvalitní tuk a hotové.
:palec: Ještě bych vyhodila křupky, za mě extrudované potraviny taky nic moc…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.20 12:04

Masox nepoužívám. V tomhle věku už jsem dávala sýry, občas kvalitní šunku. Někdy i jídlo od nás, kde byla sůl. Ale já solím minimálně.

• Citovat
  • Upravit
2424
4.10.20 12:32

V tomhle věku už jedly jídla jako my. Při vaření jsem jen oddělala bokem aby to neměli tak kořeněné a solené a nevymýšlela jsme vůbec nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.20 12:43

Taky jsem nevymyslela nic extra, ale ja varim ze zakladnich surovin bez masoxu a podobnych sragor.
Na ochuceni staci himalajska sul (detem malinko) a bylinky, jidlo ma chut samo o sobe, kdyz se dobre udela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
4.10.20 12:45
@Lucie_Sx píše:
Taky jsem nevymyslela nic extra, ale ja varim ze zakladnich surovin bez masoxu a podobnych sragor.
Na ochuceni staci himalajska sul (detem malinko) a bylinky, jidlo ma chut samo o sobe, kdyz se dobre udela.

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.10.20 12:48
@Ba-stet píše: :palec: Ještě bych vyhodila křupky, za mě extrudované potraviny taky nic moc…

Ja obcas dala jako zpestreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.20 13:15
@Veru1987 píše:
Ja obcas dala jako zpestreni

Jasný, promiň. Já v pátek dostala pojeb o pediatričky, že nechci dávat křupky a piškoty, tak teď slyším křupka a mám černo před očima :kytka: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.10.20 13:22
@Ba-stet píše:
Jasný, promiň. Já v pátek dostala pojeb o pediatričky, že nechci dávat křupky a piškoty, tak teď slyším křupka a mám černo před očima :kytka: :D

Tak urcite to neni nic co dite potrebuje. Ani jedno ani druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.20 13:29

Krupky jsou na zabaveni v krizi, ne na jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
4.10.20 13:46

Křupky u mě nejsou jídlo, to je spíš tak na zábavu a nijak to ani nechutná.
Já mu vařím extra, ale stejně to pak dopadne že chce co máme my. Jí už víceméně všechno, měl i hranolky v restauraci :mrgreen: nojo, druhý dítě. Miluje těstoviny, bílý jogurt a ovoce hlavně borůvky, maliny. Jablko ještě nezkouše. Jinsk koro všechno. Nerad má takové ty dětské šlichty, spíš když jí sám s námi, buď rukama nebo napichovat na vidličku. Jí i šunku sýr. Ale to třeba jen kuřecí šunku z prsou, ne vepřovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí