Jídelníček pro 10měsíční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
4.10.20 14:29

Já nevím, ale lidi začínají ze všeho magořit :roll: Já tu jen pořád čtu jak je všechno pro děti škodlivé a bůh ví co všechno. Jakože křupky už jsou špatně, piškoty jsou špatně, do určitého věku dokonce těstoviny 8o Ve školce je špatně dokonce když děcka ji taveny sýr nebo máslo 8o To zachvilec budou děcka jíst akorát kořínky :lol: Za našich maminek se takové hovadiny neřešili a jedli jsme všechno a jsme zdravý jak řipy, dneska jsou ty děcka samé nemoce a alergie a ani se nedivím když nedostanou pořádný žvanec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.20 15:22

@PeBa12 jojo zrovna taveňák jsem jedla velkým, klasicka detska svačina. Moje zažívání teda neděkuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
4.10.20 16:47
@Ba-stet píše:
Jasný, promiň. Já v pátek dostala pojeb o pediatričky, že nechci dávat křupky a piškoty, tak teď slyším křupka a mám černo před očima :kytka: :D
:mrgreen: a ja myslela, ze jsem jediny exot, co svymu diteti nedava krupky :mrgreen: proste jsem nepochopila z jakeho vyzivoveho hlediska by je melo moje dite jist, tudiz je nikdy nemel… cim proboha detska dr. chce ospravedlnit piskoty a krupky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
4.10.20 16:50

@PeBa12 kdyby aspon ve skolce dostavali maslo :( u nas 3× tydne na svacinu rama, turistak a rohlik a tak 2× do tydne v poledne sisky s makem, zemlbaba, krupicova kase nebo jiny bezva sladky blaf :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.10.20 17:13

@llida Křupky z výživového pohledu smysl nemají, ale zrovna nedávno jsem je koupila, aby si je dítě vyzkoušelo chytnout a ožužlat. Piškoty bych viděla k použití tak na dort.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.10.20 17:49
@llida píše: :mrgreen: a ja myslela, ze jsem jediny exot, co svymu diteti nedava krupky :mrgreen: proste jsem nepochopila z jakeho vyzivoveho hlediska by je melo moje dite jist, tudiz je nikdy nemel… cim proboha detska dr. chce ospravedlnit piskoty a krupky?

Ty jíš jenom věci, které jsou spadají do nějaké výživové tabulky? Nikdy si nedáš nic jen tak, pro chuť? :think: od toho ty křupky, piškoty, jsou. Prostě chuťovka mezi jídly.

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.10.20 20:05
@lucenka píše:
Ty jíš jenom věci, které jsou spadají do nějaké výživové tabulky? Nikdy si nedáš nic jen tak, pro chuť? :think: od toho ty křupky, piškoty, jsou. Prostě chuťovka mezi jídly.

Ale dospělý není 10měsíční dítě. Podle mého názoru 10měsíční dítě žádné chuťovky mezi jídly mít nemá, má mít jenom jednotlivá jídla a mezi nimi nic (jen příp. pití).

• Citovat
  • Upravit
1462
4.10.20 20:05

@lucenka no prave, ze ja nejim lusteniny, nektere ovoce ani zeleninu, orisky,… a proc? protoze v detstvi jsem to nedostavala, zato jsem byla krmena gulasem, turistakem, rohliky atd… a nechci aby tak dopadli moje deti… ale samozrejme s postupem veku i me deti maji k narozkam nezdravy dort a zmrzku v lete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
4.10.20 20:10
@PeBa12 píše:
Já nevím, ale lidi začínají ze všeho magořit :roll: Já tu jen pořád čtu jak je všechno pro děti škodlivé a bůh ví co všechno. Jakože křupky už jsou špatně, piškoty jsou špatně, do určitého věku dokonce těstoviny 8o Ve školce je špatně dokonce když děcka ji taveny sýr nebo máslo 8o To zachvilec budou děcka jíst akorát kořínky :lol: Za našich maminek se takové hovadiny neřešili a jedli jsme všechno a jsme zdravý jak řipy, dneska jsou ty děcka samé nemoce a alergie a ani se nedivím když nedostanou pořádný žvanec :roll:

Já jídlo řešila dost… křupky jsem dávala tedy na zabavení a tak. Piškoty asi po 18m. O školce jsem psala já. Ale nepsala jsem máslo ale rámu… Kdyby dostala rohlík s máslem… tak uplně paráda, to dcera doma večeři plus teda k tomu zelenina. Ale ráma za mě humáč. A tavený sýr plný tavicích soli… k čemu? raději lučina, čerstvý sýr, klasické máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.10.20 20:19
@llida píše: :mrgreen: a ja myslela, ze jsem jediny exot, co svymu diteti nedava krupky :mrgreen: proste jsem nepochopila z jakeho vyzivoveho hlediska by je melo moje dite jist, tudiz je nikdy nemel… cim proboha detska dr. chce ospravedlnit piskoty a krupky?

Já teda nejsem zas tak přísná. Doma normálně peču a moje dítě jednou bude jíst (bude smět jíst) všechno, i sladká jídla k obědu (Já si teda potvrpím, aby to bylo ze základních surovin). Akorát mám pocit, že s tím nemusí nutně začínat jako kojenec :roll: Dcera málo přibírá, tak mi doktokra předepsala piškoty v jogurtu, ale nebudu tu plevelit, už fňukám v jednom vláknu vedle 8)

Bojkot křupek je moje osobní úchylka, štve mě, když výrobce šikovným marketingem předstírá, že něco ne extra zdravého zdravé je. Takže svého času všechna batolata cumlala extrudované křupky a běda matce, která dala dítěti - o bože - rohlík s lepkem:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.20 22:34
@pet p píše:
Ale dospělý není 10měsíční dítě. Podle mého názoru 10měsíční dítě žádné chuťovky mezi jídly mít nemá, má mít jenom jednotlivá jídla a mezi nimi nic (jen příp. pití).

Tak já svému dítěti dopřála ráda i něco mezi jídly. Není to vězeň, abych musela striktně dodržovat nějaký řád a nemohl mít noc mezi jídly.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.10.20 22:36
@llida píše:
@lucenka no prave, ze ja nejim lusteniny, nektere ovoce ani zeleninu, orisky,… a proc? protoze v detstvi jsem to nedostavala, zato jsem byla krmena gulasem, turistakem, rohliky atd… a nechci aby tak dopadli moje deti… ale samozrejme s postupem veku i me deti maji k narozkam nezdravy dort a zmrzku v lete :mavam:

Když myslíš :mrgreen: možná ti časem dojde, že i když budeš cpát něco kojenci, batoleti, tak mu to stejně nemusí později chutnat.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.10.20 22:38
@Ba-stet píše:
Já teda nejsem zas tak přísná. Doma normálně peču a moje dítě jednou bude jíst (bude smět jíst) všechno, i sladká jídla k obědu (Já si teda potvrpím, aby to bylo ze základních surovin). Akorát mám pocit, že s tím nemusí nutně začínat jako kojenec :roll: Dcera málo přibírá, tak mi doktokra předepsala piškoty v jogurtu, ale nebudu tu plevelit, už fňukám v jednom vláknu vedle 8)Bojkot křupek je moje osobní úchylka, štve mě, když výrobce šikovným marketingem předstírá, že něco ne extra zdravého zdravé je. Takže svého času všechna batolata cumlala extrudované křupky a běda matce, která dala dítěti - o bože - rohlík s lepkem. :roll:

Až na to, že ty matky dávaly ty křupky hlavně proto, že z nich nebyl takový bordel a dítě se jimi nedusilo jako u rohlíku ;)

• Citovat
  • Upravit
18177
4.10.20 22:43
@lucenka píše:
Až na to, že ty matky dávaly ty křupky hlavně proto, že z nich nebyl takový bordel a dítě se jimi nedusilo jako u rohlíku ;)

Pro mě za mě můžou matky svým batolatům dávat třeba colu s hranolkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.10.20 22:45
@Ba-stet píše:
Pro mě za mě můžou matky svým batolatům dávat třeba colu s hranolkama :nevim:

Tak v tom případě kód nechápu, proč máš potřebu řešit na netu, co kdo dětem v jakém věku dává :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko