Jídelníček pro 10měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@llida píše:
@lucenka no prave, ze ja nejim lusteniny, nektere ovoce ani zeleninu, orisky,… a proc? protoze v detstvi jsem to nedostavala, zato jsem byla krmena gulasem, turistakem, rohliky atd… a nechci aby tak dopadli moje deti… ale samozrejme s postupem veku i me deti maji k narozkam nezdravy dort a zmrzku v lete
Děti jí nebo nejí to, co vidí jíst a nejíst u rodičů. Takže jestli dítěti cpeš čočku a sama ji nejíš, je to úplně k ničemu. U nás jíme zdravě - ryby, zelenina, luštěniny, vejce, ovoce, mléčné výrobky. Dítě jí většinu, ne vše. Ale funguje, že je mu něco v rámci jídla 20× nabídnuto a po 21. to ochutná a pak to třeba jí. Pokud to jíme my. V 10 měsících snědl úplně všechno, ve 2 letech nejedl vůbec nic, v 5 letech točil 3 jídla a většinou teda nejedl (když zrovna jeho oblíbené jídlo nebylo), dnes je mu 8 a sní skoro všechno. A doma se stravujeme pořád stejně, celou dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky…chtěla bych se vás na něco zeptat…
Mám 7 měsíční dítě a nevím co ji mám dávat jist myslím jako jídelníček…zatím ještě nemá ani jeden zub. ráno vstává 8-9h to má
Sunar 150ml-180ml
11-12h má ještě sunar 150ml
A odpoledne má pribiňáček
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát
Zkoušela jsem presnidavku prikrmy zeleninovy a nechce to… a bojím se dávat maso nebo něco co ještě nemůže kousat byla bych rada kdyby jste mi poradili nebo napsat jak to mate vy dekujiii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elysia12 píše:
Ahojky…chtěla bych se vás na něco zeptat…Mám 7 měsíční dítě a nevím co ji mám dávat jist myslím jako jídelníček…zatím ještě nemá ani jeden zub. ráno vstává 8-9h to má
Zkoušela jsem presnidavku prikrmy zeleninovy a nechce to… a bojím se dávat maso nebo něco co ještě nemůže kousat byla bych rada kdyby jste mi poradili nebo napsat jak to mate vy dekujiii
Sunar 150ml-180ml
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát
Příkrmy musíš zkoušet. Nechce jednou, zkus znovu. Dej si ho do sedačky, ať kouká, jak vaříš. Měl by i koukat, jak doma jíte. Můj syn byl od miminka s námi u stolu a od 4m se sápal po jídle, které jsme měli my. Jestli nechce kusy, tak mixuj. Kus bramboru s kuřetem a dýní, to by si mohl dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elysia12
Pribináček ne, tvaroh se dává od roku, má vysoký obsah bílkovin a ti zatěžuje ledviny.
Dcera v 7 měsících. V 6 ráno kaše, v 9 ovocná přesnídávka, ve 12 masozeleninovy/rybí/zeleninový příkrm, v 15 h mléko a v 18h také mleko.
Maso mela a má 6× týdně, z toho 2× ryby, jednou za 14 dní žloutek.
Od kdy je na prikrmech? Když je na um, dávají se od 4 měsíců a začíná se většinou zeleninou. Maso se může namixovat, dcera jedla kousky i bez zubů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elysia12 píše:
Ahojky…chtěla bych se vás na něco zeptat…Mám 7 měsíční dítě a nevím co ji mám dávat jist myslím jako jídelníček…zatím ještě nemá ani jeden zub. ráno vstává 8-9h to má
Sunar 150ml-180ml
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát
Proboha!!!
Pribinák? A to kupovaný???
Začíná se měsíc jen zelenina. Nin jiného! Pak za měsíc přidát maso. A za další měsíc přidat přesnidávky. Pak za měsíc dát ráno kaše. A to je tak do cca 8m. Probůh co to je za stravu sunar, kaše, pribinák… samé sacharidy, cukry, nebude ti nic jíst. A tvaroh v 7mi měsících to ti kro poradil??? Víš jak mu zatěžuješ šíleně ledviny.
Normálně bych utla vše co do teď měl. 14 dní nedala nic a prostě začala znovu. 14 dní jen zeleninové příkrmy na oběd. Nic jiného za ten den, pak přidat maso, přílohy… rýže, kusksuk, jáhly, pohanka… zkoušet. A klidně ať má obědy jen i 2 měsíce a jen sunar. Přpadně na večeři polévku zelninovou. Ale nedávej nic jiného, žádně sladké věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elysia12 Že nemá zuby, to nevadí, může věci zkoušet i ožužlávat, samozřejmě pod dohledem. Maso můžeš pomixovat nebo nakrájet na maličké kousíčky. A pribiňáček bych vůbec nedávala. Když ji zvykneš na sladký pribiňáček, nemůžeš se pak divit, že jí masozelenina nejede. Konkrétní vhodné potraviny podle věku a jak je připravit najdeš tady http://www.kojeni.net/…prikrmu.html
- Citovat
- Upravit