Jídelníček pro 10měsíční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
4.10.20 22:50
@llida píše:
@lucenka no prave, ze ja nejim lusteniny, nektere ovoce ani zeleninu, orisky,… a proc? protoze v detstvi jsem to nedostavala, zato jsem byla krmena gulasem, turistakem, rohliky atd… a nechci aby tak dopadli moje deti… ale samozrejme s postupem veku i me deti maji k narozkam nezdravy dort a zmrzku v lete :mavam:

Děti jí nebo nejí to, co vidí jíst a nejíst u rodičů. Takže jestli dítěti cpeš čočku a sama ji nejíš, je to úplně k ničemu. U nás jíme zdravě - ryby, zelenina, luštěniny, vejce, ovoce, mléčné výrobky. Dítě jí většinu, ne vše. Ale funguje, že je mu něco v rámci jídla 20× nabídnuto a po 21. to ochutná a pak to třeba jí. Pokud to jíme my. V 10 měsících snědl úplně všechno, ve 2 letech nejedl vůbec nic, v 5 letech točil 3 jídla a většinou teda nejedl (když zrovna jeho oblíbené jídlo nebylo), dnes je mu 8 a sní skoro všechno. A doma se stravujeme pořád stejně, celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.12.20 00:43

Ahojky…chtěla bych se vás na něco zeptat…

Mám 7 měsíční dítě a nevím co ji mám dávat jist myslím jako jídelníček…zatím ještě nemá ani jeden zub. ráno vstává 8-9h to má
Sunar 150ml-180ml
11-12h má ještě sunar 150ml
A odpoledne má pribiňáček
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát

Zkoušela jsem presnidavku prikrmy zeleninovy a nechce to… a bojím se dávat maso nebo něco co ještě nemůže kousat byla bych rada kdyby jste mi poradili nebo napsat jak to mate vy dekujiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
26.12.20 00:54
@Elysia12 píše:

Mám 7 měsíční dítě a nevím co ji mám dávat jist myslím jako jídelníček…zatím ještě nemá ani jeden zub. ráno vstává 8-9h to má
Sunar 150ml-180ml
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát

Zkoušela jsem presnidavku prikrmy zeleninovy a nechce to… a bojím se dávat maso nebo něco co ještě nemůže kousat byla bych rada kdyby jste mi poradili nebo napsat jak to mate vy dekujiii

Příkrmy musíš zkoušet. Nechce jednou, zkus znovu. Dej si ho do sedačky, ať kouká, jak vaříš. Měl by i koukat, jak doma jíte. Můj syn byl od miminka s námi u stolu a od 4m se sápal po jídle, které jsme měli my. Jestli nechce kusy, tak mixuj. Kus bramboru s kuřetem a dýní, to by si mohl dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
26.12.20 04:02

@Elysia12
Pribináček ne, tvaroh se dává od roku, má vysoký obsah bílkovin a ti zatěžuje ledviny.
Dcera v 7 měsících. V 6 ráno kaše, v 9 ovocná přesnídávka, ve 12 masozeleninovy/rybí/zeleninový příkrm, v 15 h mléko a v 18h také mleko.
Maso mela a má 6× týdně, z toho 2× ryby, jednou za 14 dní žloutek.
Od kdy je na prikrmech? Když je na um, dávají se od 4 měsíců a začíná se většinou zeleninou. Maso se může namixovat, dcera jedla kousky i bez zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.12.20 09:45
@Elysia12 píše:

Sunar 150ml-180ml
Občas pije i čaj
A kolem 6-7h má kasicku
A jde spát

Proboha!!!
Pribinák? A to kupovaný???
Začíná se měsíc jen zelenina. Nin jiného! Pak za měsíc přidát maso. A za další měsíc přidat přesnidávky. Pak za měsíc dát ráno kaše. A to je tak do cca 8m. Probůh co to je za stravu sunar, kaše, pribinák… samé sacharidy, cukry, nebude ti nic jíst. A tvaroh v 7mi měsících to ti kro poradil??? Víš jak mu zatěžuješ šíleně ledviny.
Normálně bych utla vše co do teď měl. 14 dní nedala nic a prostě začala znovu. 14 dní jen zeleninové příkrmy na oběd. Nic jiného za ten den, pak přidat maso, přílohy… rýže, kusksuk, jáhly, pohanka… zkoušet. A klidně ať má obědy jen i 2 měsíce a jen sunar. Přpadně na večeři polévku zelninovou. Ale nedávej nic jiného, žádně sladké věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.12.20 14:33

@Elysia12 Že nemá zuby, to nevadí, může věci zkoušet i ožužlávat, samozřejmě pod dohledem. Maso můžeš pomixovat nebo nakrájet na maličké kousíčky. A pribiňáček bych vůbec nedávala. Když ji zvykneš na sladký pribiňáček, nemůžeš se pak divit, že jí masozelenina nejede. Konkrétní vhodné potraviny podle věku a jak je připravit najdeš tady http://www.kojeni.net/…prikrmu.html

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko