Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mám holčičku, narozená sice v termínu, ale od nějakého 16tt jsem jedla tuny magnezia a ležela jak placka=/ břicho věčně tvrdnoucí, no nevím, jestli to fakt pomohlo, nebo by v břichu vydržela tak i tak.
Mám 50kilo i s postelí, představa dvojčátek mě taky docela slušně děsí (ne jako dvojčata jako taková, ale jak by proběhlo těhotenství, bála bych se hodně předčasného porodu…)
No nezbývá než doufat, že příroda si to zařídí, abychom to nemusely řešit doopravdy=)
Anonymní píše:
ahoj, chtěla bych se zeptat na něco co mi vrtá hlavou. mám holčičku díky inseminaci. Skoro celé těhu jsem proležela v nemocnici. Nakonec se narodila ve 36. týdnu. Do budoucna bych určitě ještě dítko chtěla ale mám strach z vícečetného těhotenství.Nechci aby to vypadalo, že se rouhám, ale opravdu bych to nezvládla. Nezlobte se prosím, za hloupý dotaz.Díky
a nezvládla bys péči o 2děti naráz nebo těhotenství?
v těhotenství je to větší zátěž - jednak se děloha víc rozpíná a i další orgány musí víc makat, je to náročnější na minerály, vitamíny, prostě logicky 2 děti tě víc vycucnou
Rodí se s nižší porodní váhou a častěji taky před termínem (což asi jsou leckdy maminky rády). Nevím, jak je to s riziky vývojových a vrozených vad nebo jak se dělá screening - jestli existují nějaké vzorce pro výpočet např. NTscreeningu u dvojčat ![]()
Mám čtyři děti a ve srovnání s mono těhotenstvím bylo dvojčecí těhu nejpohodovější. Sice jsem byla jako koule i když jsem přibrala jenom devět kilo ![]()
Holky se narodily devět dnů před termínem a obě vážily tři kila. Takže ne vždy to musí špatně dopadnout… ![]()
ahoj, chtěla bych se zeptat na něco co mi vrtá hlavou. mám holčičku díky inseminaci. Skoro celé těhu jsem proležela v nemocnici. Nakonec se narodila ve 36. týdnu. Do budoucna bych určitě ještě dítko chtěla ale mám strach z vícečetného těhotenství.Nechci aby to vypadalo, že se rouhám, ale opravdu bych to nezvládla. Nezlobte se prosím, za hloupý dotaz.Díky