Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,mám za sebou vše,co je v nadpisu.Doma už jedno dítko mám,dcera se mi narodila ve 20,je zdravá,těhu bez problémů,porod bez komplikací.Nyní je mi 35 a s novým přítelem se snažíme o mimi,ale už jsem z toho zoufalá.Po 3 spont.potratech jsme byli odesláni do infertilní poradny,vyšetřovali pouze mě(vše O.K,lapar.děl.O.K,technický problém ve mě není).Když se nám loni na podzim opět zadařilo a první trimestr uběhl,naše radost skončila na velkém ultrazvuku,kdy Dr.u miminka zjistil závažné VV.Na genetice nám řekli opět,že jsme s partnerem oba v pořádku,u miminka to prý byla shoda okolností,náhoda.Nyní jsem opět otěhotněla,ale v 6tt nebyl zárodek,ani srdíčko,tak že zamlklina.Partner po miminku moc touží,ale já už jsem ze všech těch pokusů a zklamání strašně vyčerpaná a jestli do toho mám ještě jít a zkusit to,chci mít jistotu,zda problém nemůže být třeba v poškozeném vajíčku či spermii.S otěhotněním problém nemám,ale bohužel se mimi neudrží a když už,objeví se VV.Četla jsem,že v případech,kdy je poškozen zárodek,tělo si od něj samo pomáhá právě potratem.Chtěla bych se Vás proto zeptat,zda máte některá s tímto zkušenosti,o jaké vyšetření je potřeba zažádat,kde se vyšetřuje a popř.kolik takové vyšetření stojí,děkuji ![]()
Uzivas nejake leky, napr. Utrogestan ? Ten je na podporu tehotestvi, napomaha vyzivovat sliznici delohy a tim i mimiska. Uziva se az do 14 tt.
Jinak ja mam za sebou 3 zamlkle tehu + 3 porody zdravych deti. Ted touzime po miminku, momentalne jsem sice tehotna, ale mimi je udajne mensi, nez by melo byt v tomhle tydnu 9 (ikdyz podle tabulek, co jsem si nasla na netu, jsem zcela v norme).. takze cekam na 4.7., kdy bude dalsi utz a to rozhodne o dalsim osudu. HCG je pritom primerene, v 5+4 bylo 7682, gestacni vacek mel 8mm, miminko zatim jen naznacene, jeste bez srdicka, ale to je v tomhle obdobi jeste zcela normalni .. nicmene doktor napsal velikost vacku odpovida 4tt. Tak si rikam, kdo je tady blbej, jestli me jen zbytecne nervuje, protoze ma zastarale udaje a ja si mam najit jineho mudr nebo jestli ma pravdu a ja se budu nervovat az do cervencove kontroly.
Zcela te chapu, ze jsi uz z tech pokusu unavena, ja taky, neskutecne se bojim, aby bylo vse, jak ma byt. Uz nejsme nejmladsi.. Jinak pojd kdyztak mezi nas do vlakna „Je mi 38 a chci miminko“. Jsou tam super holky
![]()
asi vím jak vám je.já ma za sebou už 2 revize,nyní jsem v 7tt a dnes ráno jsem začala silně špinit.za chvíli jedu k mudr a po pravdě řečeno už tuším co mi řekne-že se to opět neudrželo
počítám s tím nejhorším.taky už nevím kde brát pořád tu sílu
Ahoj, chápu, že už z toho musíš být špatná ![]()
Když je po funkční stránce vše v pořádku, šla bych být tebou ještě na genetické vyšetření. Tedy pokud už jsi na něm nebyla. Je dost možné, že potíž může být tam.
A nebo je to opravdu jen shoda blbýh náhod. ![]()
Founik píše:
Ahoj, chápu, že už z toho musíš být špatná
Když je po funkční stránce vše v pořádku, šla bych být tebou ještě na genetické vyšetření. Tedy pokud už jsi na něm nebyla. Je dost možné, že potíž může být tam.
A nebo je to opravdu jen shoda blbýh náhod.
neporadím, ale možná dodám síly, syn se mi bez problémů narodil v mých 24 letech, poté jsem se buď marně snažila otěhotnět, nebo to skončilo špatně, mám za sebou jak samovolný potrat, tak zamlklé těhotenství v 6tt, a teď? je mi o 5 let víc jak tobě a chovám nádhernou dvouměsíční holčičku, bylo to těhotenství plné obav, ale opět nikde žádný problém, stojí za to bojovat ![]()
taky mám nového manžela takže je podezření že by mohla být chyba u něj.právě jsem přišla od mudra a zatím to moc dobře nevypadá.váček je tam stále ale je dost malý.až porovná 2 odběry tak bude vědět víc ![]()
Freco sice mám za sebou jedno ZT, ale k tomu nesčetně pokusů o první miminko a bohužel zatím vše neúspěšně.
To bych si asi nechala vše udělat než-li bych šla do dalšího pokusu. Pokud se u tebe objeví např. Leidenská mutace, tak s to má s potratovostí co dělat.
Držím pěsti a snad ti to pomůže
Existuje celá řada vyšetření. Snad to bude dobré. Pka jsem ještě slyšela, že hodně pomáhají lázně. Hodně štěstí ![]()
Moc Vám všem děkuji za podporu.Už jsem doma z nemocnice po revizi,Dr.taky čekala,zda se přece jen plůdek neobjeví,ale Hcg bylo nízké,mimi nikde,navíc jsem špinila a v děloze jen malá fazolka odpovídající tak 5 tt,tak že jasná zamlklina.Jsem ale ráda,že to přišlo v začátku,další přerušení z genet.indikace bych už nezvládla,když už mimi vidím na UZ a cítím v bříšku.Genetické testy nám s přítelem dělali na genetice hned po ukončení toho těhu z gen.indikace,prý vše dopadlo dobře.Po těch spontánních potratech vyšetřovali tedy jen mě,ale taky nic.Štítná žláza dobrá,cukr též.Jestli mi dělali testy na srážlivost nevím,bylo toho moc,musela bych se zeptat.Na genetice nám jen doporučili umělé oplodnění,kde by prý hned embryo zkontrolovali,zda je v pořádku,před zavedením do dělohy. ![]()
freca umělé oplodnění může zaručit že vyberou to nej vajíčko,ale před tím bys určo měla podstoupit to imunologické vyšetření krve zda nemáš alergii na sperma přítele,popř.na embryjko i to se stává,ale to jsou věci které se dají z pomocí léků utlumit,tak to zkus.A držím palce do dalšího boje
![]()