Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chvilkově (nejen) rozmazaně vidím skoro pořád. Někdy je to v rámci aury před migrénou, někdy ne.
Někdy je to chvilka, někdy pár dnů.
Když je pod mrakem, tak je to horší.
Oči mám v pořádku (nosím brýle).
Pokud to je chvilkové, není třeba řešit.
Psala jsem, že někdy.
Kdysi jsem se také ptala, před očima mi projel blesk přes celou místnost, kterou jsem viděla silně osvětlenou i když byla tma. A pokud to je chvilkové, tak se to řešit nemá. Vadí dlouhodobý problém.
Já třeba teď měsíc každý den večer vidím rozmazaně několik hodin. Už jsem to měla v lednu, nyní se to opakuje.
@Evkad děkuji. Když to bylo chvilkově, nebudu to tedy řešit.
Já vidím rozmazaně ( na dálku), když mám někde něco bloklyho. Krční páteř, někdy bederní. Jakmile mám odblokovano, tak vidím krásně. Já vidím na dálku hůř jenom na pravý oko. To levý to koriguje, takže vlastně vidím normálně. Mám to už od dětství, ale asi na starý kolena budu muset pro brýle. Takže jestli jsi cvičila, tak sis klidně mohla něco chvilkove skripnout, aniž bys o tom věděla.
Nejsem lékař.
Stačí i únava- pokud by to bylo vyjímečně, tak nic. Pokud je to opakované a i se dá vysledovat, co to spouští, tak řešit. Nemusí to být čistě „oční“ problém.
@Ivan PPZ já právě myslela, že kdyby to byl třeba neurologický problém, tak že by to trvalo pořád.
Asi nemusí. Prostě to nastane, když je splněno něco. Ale rozmazanost (nezaostřenost) je tedy něco výrazně jiného, než skvrna, pohyb, pak „rozpadnutí“ se té skvrny.
@Ivan PPZ jj já měla právě skvrnu, která šla zespoda nahoru a ta byla rozmazaná. No vyděsilo mě to dost.
Taky se mi to občas stává. Dokonce jsem jeden čas měla strach jezdit autem, protože jsem hůř viděla pod stromy. Naštěstí se to upravilo samo. Na očním jsem byla a oči ok, jen čtvrtka dioptrie - tak jsem si nechala pro jistotu udělat brýle do auta - řídí se mi líp, ale jinak funguji bez nich.
Ahoj. Dnes se mi stala divná věc a zajímalo by mě, jestli se s tím někdo setkal. Cvičila jsem a chvilku mi přišlo, že se mi spodek vidění mlží. Trvalo to chvilku. Pak jsem si lehla a najednou mi před očima projela rozmazaná skvrna. Rozmazaně jsem celkově neviděla, jen ta skvrna mi to “rozostřila”. A za chvíli byl konec. Nikdy se mi to nestalo. Nevíte, co by to mohlo být? Mám jít k lékaři? U oční jsem byla cca měsíc zpět.