Do kdy dávat Vigantol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
15.2.13 13:34

Tak nově se zjišťuje, že je nedostatek vit. D celkem rozšířený a vzhledem k důležitosti jakou v těle vykonává je víc než vhodné dlouhodobě doplňovat. V létě asi není až tak třeba, ale přes zimní období je užívání na místě jak u starších dětí, tak dospělých ;) Takže za mě @Aknyt bych v užívání pokračovala a můžeš si vzít i ty..Já tedy kupuju i rybí olej a kombinuju to (cca 2× týdně Vigantol a 5× týdně olej).
http://www.celostnimedicina.cz/…taminu-d.htm
 http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
15.2.13 13:39

Zajímavý článek, to s těmi krémy, to je mazec vlastně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.2.13 13:42

Mně doktorka říkala, že se nově doporučuje dávat v zimních měsících kvůli nedostatku sluníčka až do tuším 3 let (nebo 5, teď nevím, malý má rok a půl, takže tu horní hranici zatím neřeším :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
15.2.13 14:33

Dávat dětem i dospělým klidně i celoročně. Já jsem si nechala změřit hladinu vit D v krvi a norma je 30-80 qg/l a já měla 9!!! A to jsem venku pořád. Mě doktor říkal, že se vůbec nic nestane, když Vigantol budu dávat malé stále, celé dětství. A já ho můžu taky brát celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
15.2.13 14:45
@Lerista píše:
Dávat dětem i dospělým klidně i celoročně. Já jsem si nechala změřit hladinu vit D v krvi a norma je 30-80 qg/l a já měla 9!!! A to jsem venku pořád. Mě doktor říkal, že se vůbec nic nestane, když Vigantol budu dávat malé stále, celé dětství. A já ho můžu taky brát celoročně.

A kolik? Malému mám dávat jednu kapku denně… A u dospělých?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.2.13 14:48

Já mám předepsanou taky jednu kapku denně jako dospělec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
15.2.13 16:40

@Hapalíci
Dcerce je rok, dávám jí 1 kapku a sobě 3 denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angína
24.2.13 11:02

Lerista

A kde sis nechala změřit vitamím D? Zjišťuji, že vit. D je velice důležitý, jak pro děti, tak i pro dospělé, ještě jsem nezjistila dávkování, aby to bylo dostačující.
Dcerce, je jí 5 měs.,dávám 2-3 kapky Vigantolu, sobě 4-5kapek, můj muž bere potravinový doplněk, kde by měla být denní dávka. Nechápu, proč je Vigantol na předpis.

• Citovat
  • Upravit
15225
24.2.13 19:28

Vigantol není na předpis, aspoň loni jsem ho kupovala bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
24.2.13 20:13

Mě ho teda Mudr. píše na předpis, tak předpokládám, že volně prodejný není. Všude se píše, že se má dávat 1 kapka/denně do 1 roku. Malá je narozená v prosinci, tak kapeme i přes rok, protože teď sluníčko žádný není. Lahvička nám vyjde tak do konce března, podle Mudr. stačí a pak, že jí ho napíše zas na další zimu, kdy jí budou 2 roky. Takže podle mě kapat každou zimu bez ohledu na věk dítěte. Vit. D je důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
24.2.13 20:21

Chtěla bych se zeptat, jak Vigantol podáváte? Má se dávat do mléka, já kojím, když odstříkám a dám do stříkačky, tak je vše mastné…a kluci to stejně plivou :roll:,kapete přímo do pusy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angína
25.2.13 07:49

Nevím, jestli se dá Vigantol sehnat i bez předpisu, mně ho Mudr předepisuje. Dcerce ho dávám na lžičce nebo ho ze lžičky setřu malíčkem a šup do pusy :)
http://www.celostnimedicina.cz/…taminu-d.htm
zajímavý článek :)

• Citovat
  • Upravit
2947
25.2.13 07:54
@Mišanda Ž.. píše:
Chtěla bych se zeptat, jak Vigantol podáváte? Má se dávat do mléka, já kojím, když odstříkám a dám do stříkačky, tak je vše mastné…a kluci to stejně plivou :roll:,kapete přímo do pusy?

Kapala jsem primo do pusy po koupani, mala otevirala pusinku hezky, takze nebyl problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
25.2.13 07:57
@Ukulina píše:
Vigantol není na předpis, aspoň loni jsem ho kupovala bez něj.

Vigantol je na predpis, loni jsem ho bez receptu nekoupila. Tak nevim, bydlim v Praze a nikde mi ho neprodali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.2.13 08:02
@Mišanda Ž.. píše:
Chtěla bych se zeptat, jak Vigantol podáváte? Má se dávat do mléka, já kojím, když odstříkám a dám do stříkačky, tak je vše mastné…a kluci to stejně plivou :roll:,kapete přímo do pusy?

Kapu na dudlík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect