Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mívám představy o přítomnosti, pokud se to tak dá nazvat. Jednou za pár let. Nejvíc si pamatuju, když byl hokej Nagano. Zbožňovala jsem Haška. Představovala jsem si, že má dceru a syna a manželka, že se jmenuje Alena. A opravdu jsem po pár týdnech o něm četla článek a s tou rodinou to tak bylo. Občas mám předtuchy, ale musí mě to napadnout, nesmím si to vymýšlet účelově.
Měla jsem tísnivý pocit, že se něco neblahého děje. Umocňoval se, když jsem byla v kontaktu s prostřední dcerou. Začal mě bolet žaludek a šílený strach. Nevěděla jsem proč. A skutečně se něco zlého stalo. Takže, když mě rozbolela nedávno hlava, což se mi prostě normálně neděje, hned jsem telefonovala dětem a vnoučatům, zda-li jsou v pořádku a vnučka právě utrpěla úraz. Tak nevím, co si mám o tom myslet.
@babanci píše:
Měla jsem tísnivý pocit, že se něco neblahého děje. Umocňoval se, když jsem byla v kontaktu s prostřední dcerou. Začal mě bolet žaludek a šílený strach. Nevěděla jsem proč. A skutečně se něco zlého stalo. Takže, když mě rozbolela nedávno hlava, což se mi prostě normálně neděje, hned jsem telefonovala dětem a vnoučatům, zda-li jsou v pořádku a vnučka právě utrpěla úraz. Tak nevím, co si mám o tom myslet.
mě z toho zamrazilo, ať se vnučka rychle a bez následků uzdraví,
tenhle „dar“ předtuchy je děsivý
@stinga Už se lepší. Je to opravdu hnusné, kdyby aspoň člověk věděl a mohl zasáhnout. Asi to není ojedinělé. Můj zet měl ošklivý sen o svém tatínkovi, že se mu něco zlého stane a o víkendu se dozvěděl, že má táta vážnou nemoc. Co taky pozoruju, že většinu věcí tzv. zakřiknu. V okamžiku, kdy řeknu, to už se dlouho nestalo…tak se to stane.
Já Ti věřím. Musí to být super. Já občas vím, co někdo chce říct a jednou, v 10 letech se mi zdálo, že si budeme ve škole házet míčem o zeď, a házeli jsme si opravdu o zeď. Až na to, že jsme to dělali skoro každý den o přestávce.
Takovým tím lehkým pěnovým.
Jo, a ve 4 letech jsem byla v ozdravovně ve Zlatých Horách a zase jsme jednou čekali v šatně až půjdeme ven. A naproti mně seděl cikán a já si v tu chvíli „vzpomněla“, že se známe ze školy a viděla jsem chodbu základky. Vůbec mi nepřišlo divné, že vidím budoucnost.
@Dana066 píše:
Já Ti věřím. Musí to být super. Já občas vím, co někdo chce říct a jednou, v 10 letech se mi zdálo, že si budeme ve škole házet míčem o zeď, a házeli jsme si opravdu o zeď. Až na to, že jsme to dělali skoro každý den o přestávce.Takovým tím lehkým pěnovým.Jo, a ve 4 letech jsem byla v ozdravovně ve Zlatých Horách a zase jsme jednou čekali v šatně až půjdeme ven. A naproti mně seděl cikán a já si v tu chvíli „vzpomněla“, že se známe ze školy a viděla jsem chodbu základky. Vůbec mi nepřišlo divné, že vidím budoucnost.
Cože? Asi jsem to nějak nepochopila ![]()
@Dana066 píše:
Já Ti věřím. Musí to být super. Já občas vím, co někdo chce říct a jednou, v 10 letech se mi zdálo, že si budeme ve škole házet míčem o zeď, a házeli jsme si opravdu o zeď. Až na to, že jsme to dělali skoro každý den o přestávce.Takovým tím lehkým pěnovým.Jo, a ve 4 letech jsem byla v ozdravovně ve Zlatých Horách a zase jsme jednou čekali v šatně až půjdeme ven. A naproti mně seděl cikán a já si v tu chvíli „vzpomněla“, že se známe ze školy a viděla jsem chodbu základky. Vůbec mi nepřišlo divné, že vidím budoucnost.
Taky si asi sedím na vedení, s tím klukem to chápu, ale s tím míčem ne.
Prostě se mi zdálo o věci, kterou jsme hráli často, takže to nejspíš nebyl prorocký sen.