Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz…
Od kdy platí danění z Vinted? Budou se muset podávat daň. přiznání za rok 2O23 což bychpodávala na jaře, nebo to platí až pro přístí rok?
Vůbec jsem o tom nevěděla a teď jsem se od známé dozvěděla tohletoa to jsem začala tento rok prodávat ve velkém věci po dceři a určitě mám více jak 30 transakcí
Klid. Použité věci po dítěti se nedaní.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz…
Od kdy platí danění z Vinted? Budou se muset podávat daň. přiznání za rok 2O23 což bychpodávala na jaře, nebo to platí až pro přístí rok?
Vůbec jsem o tom nevěděla a teď jsem se od známé dozvěděla tohletoa to jsem začala tento rok prodávat ve velkém věci po dceři a určitě mám více jak 30 transakcí
Blbost, můžeš prodat/poslat dal své osobni věci, akorát z toho nesmis mít zisk - jakoze bys to třeba nakupovala lacino a na kšeft prodávala obratem dále. Když jsi prodala par oblecku po dítěti za odpovídající cenu, nikoho fakt zajímat nebudeš a podávat přiznání nemusíš ![]()
Tady máš podobný dotaz jen z roku 2022 https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…zdaneni.html
Podle §4 odst. 1c zákona o daních z příjmů je příjem z prodeje hmotné movité věci osvobozený od daně. Odstavec dále obsahuje řadu výjimek, které se tě v tomto případě netýkají. Aby nedošlo k omylu si to raději přečti v originále.
Odpoved od daňařů https://www.adar.cz/…eho-obleceni
Prusvih je, kdyz to prekupujes (podnikani), nedej boze ze zahranici (DPH)
Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli se tedy platí daně, když jsem měla přes 30 transakcí, ale i přes 2000 eur. Právě někde jsem se dočetla, že ano a někde, že zase nee, tak právě nevím.
Jestli mě třeba vinted kontaktuje nebo tak. Nechtěla bych mít nějaké problémy. Prodávala jsem právě hodně oblečení, ze kterého jsem zhubla a např pár oblečení i kamarádkám
Moc děkuji
@Anonymní píše:
Zdravím,chtěla bych se zeptat jestli se tedy platí daně, když jsem měla přes 30 transakcí, ale i přes 2000 eur. Právě někde jsem se dočetla, že ano a někde, že zase nee, tak právě nevím.
Jestli mě třeba vinted kontaktuje nebo tak. Nechtěla bych mít nějaké problémy. Prodávala jsem právě hodně oblečení, ze kterého jsem zhubla a např pár oblečení i kamarádkám
Moc děkuji
To je tady pořád dokola. Pokud jsou to vlastní věci, které prodáváš protože je prostě už nechceš, pak jde o osvobozený příjem a nic řešit nemusíš. Pokud jsou to prodeje věci, které jsi už koupila s tím, že je prodáš, pak jde o podnikání se vším všudy. Jak budeš prokazovat, že nejde o podnikání, ale prodáváš věci kamarádkám, je jen na tobě.
Ahoj holky, dokáže mi někdo poradit? Prodávám na Vinted ve velkém věci po dětech nošené, plno i nových s visackami, co ani neunosili, prostě jsem hadrarka 😃 ale nikdy jsem nic neprodala za cenu vyšší, než je na visacce toho oblečeni. Mám tam už roční obrat na Vinted kolem 200 tisíc Kč a 178 prodaných předmětů, nemůže to být nějaký problém skrz finanční úřad potom? Samozřejmě faktury atd., co jsem za kolik koupila mám schované, takže bych mohla prokázat, že to nebyl prodej za účelem zisku, ale přeci jen v těch statistikách mě teď ta částka dost vyděsila 😃
Ahoj holky, mám dotaz…
a to jsem začala tento rok prodávat ve velkém věci po dceři a určitě mám více jak 30 transakcí 
Vůbec jsem o tom nevěděla a teď jsem se od známé dozvěděla tohleto