Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, jak na vinted vyfiltrovat zemi. Pořád mi tam skáče tak 60% věci z polska a ja bych ráda jen česko. Na polsku se mi totiž nelíbí cena postovneho. Děkuji
@Erika98 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, jak na vinted vyfiltrovat zemi. Pořád mi tam skáče tak 60% věci z polska a ja bych ráda jen česko. Na polsku se mi totiž nelíbí cena postovneho. Děkuji
Stačí ve vyhledávači za název hledané věci napsat CZ.
Mně to s tím cz funguje, zkus první vyhledat a pak až teprve zadávat parametry do filtru. Nicméně, polky mají oblečení velmi často za mnohem lepší ceny než češky, takže se to i s poštovným často vyplatí (nejlevnější do dpd odběr místa vychází na 93 kč, což není taková hrůza). Já takhle loni dětem z pl vinted nakoupila komplet oblečení na lyže, vše značkové v top stavu a za ceny, za které bych to na českých bazárcích nekoupila ani omylem.
Příspěvek upraven 02.08.23 v 13:45
Napíšeš, co chceš, a za to CZ, např. body CZ a ve filtru si pak dáš velkost, značku, atd.
Jinak souhlasím, že polské ceny se často vyplatí i s poštovným.
Jestli ti jde jenom o poštovné, tak děláš možná chybu. Poláci mají lepší ceny a v poslední době mám pocit, že i lepší zboží. V součtu se mi víc vyplatí nákup od polky. Navíc mají i lepší nabídku, rozměry většinou přímo v popisku, Češek se musím pořád doptávat a často ani neodpoví.
Tenhle týden jsem kupovala tři věci a všechny z Polska. Jedny saty za pětinu ceny než mají Češky. Věci od Reimy apod. už hledám cíleně polské. Těch pár korun za poštovné navíc se mi bohatě vyplatí.
Jsem těhotná, nakupuju teď věci pro prcka a v 90 % mají v polsku daleko levnější ceny než v čr. I s tím poštovným se to pořád vyplatí. Někdy vezmu i víc věcí od jedné prodávající a to už se pak vůbec nedá srovnat. Já bych to polsko tak nezatracovala…
@BrnackaM jasně, když se bere vic věci, nebo nějaký velký balík, tak se to vyplatí, ale když beru jednu věc, tak je lepší z česka
Já teda vidím problém v tom, že jako kupující nemůžu věci prakticky reklamovat. Nebo asi můžu, ale poštovné zpět mě vyjde na cca 400 Kč.
Takže po poslední takové zkušenosti, kdy jsem pořídila dětské bundy a vesty v „top stavu, jako nové“ s nerovnoměrnou výplní nebo špinavé a obnošené mikiny, z Polska už taky radši nenakupuju. ![]()
Tento týden jsem filtrovala s cz jako vždy a asi už to vychytali, protože vypadne stejný počet položek jako bez cz.