Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Posílám primárně přes zasilkovnu? Kupující si koupí přepravu, dostaneš kód nebo štítek a pošleš ![]()
Prodávám hodne, nastavis si přepravce v nastavení, je tam zasilkovna, balikovna, ppl a dpd, tak podle toho, co mas dostupne ve svem okolí (ja treba jen balikovnu a zasilkovnu). Kdyz nekdo u tebe nakoupi, prijde ti zprava, ze si mas vygenerovat kod, na to kliknes, objevi se ti, pres co to chteji poslat a zobrazi se kod a nebo v pripade balikovny prijde do mailu štítek. Pak uz to jen doneses na podaci misto, ten balik s kodem. Pozor, nejde to posilat pres boxy, musis fakt na podaci misto.
@weyky
Děkuju mockrát, přesně toto jsem potřebovala vědět, v okolí mám i zasilkovnu i balíkovnu, i klasickou poštu, když dám možnosti asi si vybírá zákazník, přes co si to vezme že? A jak je to s placením? Posílají ti napřed na učet nebo?
@Anonymní píše: Více
Co se kouknout na Vinted… https://www.vinted.cz/how_it_works
@j.a.n.i1 To jsem četla, nedává mi to vůbec nic, inzerát vystavit umím, jde mi o to poslaní, jak to funguje a zaplacení, na zasilkovně mají napsaný, že ne posílání vinted atd tak se ptám tady.
Tak pokud si to četla, tak je tam jasně napsáno, že ti peníze přijdou až kupující potvrdí že zboží v pořádku přijal, takže ptát se, zda platí předem na účet nedává smysl.
Kupující si zaplatí předmět, nějakou tu ochranu a dopravu. Peníze budou na Vinted, tobě nic nepřijde. Až balíček dorazí a kupující potvrdí, že je balíček v pořádku (má nějaký čas na nahlášení - třeba zboží neodpovídá popisu, přišlo něco jiného nebo nic atd….) a když to tedy potvrdí že OK, peníze za předmět se ti nahrají do Vinted peněženky, ze které si je pak můžeš kdykoliv převést na svůj účet, popřípadě s nimi zaplatíš nějakou svoji objednávku. Záleží na tobě 😇
Jak uz tu holky psaly, tobe neprijdou penize driv, nez bude zbozi u kupujícího adokudten nepotvrdi, ze vsechno bylo ok. Připisuje se to do vinted peněženky a z te se to da snadno prevest na ucet, který si tam zadas.
Obcas se najde někdo, kdo chce koupit mimo vinted a to je klasika, posles mu cislo uctu a domluvite se na odeslání, vetsinou sami posilaji i kod.
Pres zasilkovnu odesilam pravidelne a zadny problem.. Vystavim predmet, kdyz ho nekdo koupi, zabalim, vygeneruji kod ktery napisu na zasilku, donesu na zasilkovna point a odeslu…vec vyresena…takhle to funguje kdyz se kupuje pres tlacitko coz je pro me daleko snazsi a bezpecnejsi.. pokud bude platba pres ucet (tzv po staru).. tak odesilatel bude potrebovat jmeno, adresu zasilkovny, telefon a mail.. po zaslani penez na ucet to jen natuka do Zasilkovna aplikace, vygeneruje kod, napise na zasilku a odesle…zadna veda ![]()
Ahoj, chce od vás vinted rodné číslo? Já víceméně jen nakupuju, ale občas mi to nesedne a znovu to prodám. Letos jsem takhle prodala 31 věcí a ačkoli byly za pár korun a příjem je něco přes tisíc, mám prý dát rodné číslo, a to vážně nechci.
Jak to máte vy?
@Cassiopea10 píše: Více
Nikdy bych RČ nedávala, nemají důvod..a Vinted ho nikdy po mně nechtěl
Po mně ano, kvůli těm 31 prodejům ano.
Nenapadá mě mě nic jiného, než že když si něco koupím a nebude mi to sedět, rovnou to vyhodím. RČ nedám.
Jde o nějaké DAC7.
Oni jak jsem pochopila, někdy chtějí RČ, někdy kopii občanky. Ani jedno bych jim nedala.
(Z toho důvodu podle mě nechce dost lidí prodávat přes tlačítko, aby se potom nemuseli buď handrkovat o peníze, nebo ty osobní údaje poslat.)
Ahojky, chtěla bych začít prodávat na vinted, ale vůbec nevím, jak to tam chodí hlavně zda by mi mohl někdo poradit s odesláním zásilky? Učet již mám zařízený, i zasilkovnu, ale našla jsem informaci, že přes zásilkovnu zasílat vinted nejde, co je na tom pravdy? Mohl by mi někdo tady poradit třeba ze své zkušenosti, jak to tam chodí, jak a přes co posíláte? Jak je to s placením? Na webu mi jejich info moc nedalo.. Všichni v okolí jen nakupují a neprodávají, takže neporadí.
děkuji moc