Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Potrebuju poradit. ![]()
Zakecala jsem se s cizí starší paní v obchodě a ona vykladala, jak užívá vitamíny na oci, prý rok a jak je spokojená, že má o dioptrii méně na obou očích.
Moc tomu nevěřím, ALE.. S očima mám problem, kapu si oční kapky, vidím stále hůř
Takže za pokus by to docela stalo.
Věříte, že je to k něčemu, užíváte něco na oči?
![]()
Do přílohy dávám, co užívá ta paní. Je to přírodní, složení za mě supr.
@rejžička No, asi takhle, jo, věřím tomu, že příjem vitamínů a luteinu může ovlivňovat některé onemocnění očí, ale ne to, že by snižovalo dioptrie, tomu nevěřím, to budou spíše změny spojené s věkem.
Jako spíš ti to pomůže na pleť a nehty, ale neuškodí to.
Co na tvé oči říká oftalmolog, proč si furt kapeš kapky?
@rejžička Mně to třeba pomáhá, když dlouho pracuju na počítači - nepálí mě pak oči. Ale že by to snižovalo dioprie, tak to nevím - pořád mi zůstává moje jedna diptrie na dálku.
Vitamíny na oči užívám, protože na moje onemocnění nic jinýho není. Ale zrovna tyhle vitamíny nejsou dobrý. Luteinu potřeješ aspoň 25, lépe 30mg. Na ostrost zraku to moc vliv nemá, jen to zabraňuje stárnutí sitnice. Pokud potřebuješ umělý slzy, tak taky kvalitní Evotears. Ty obyčejný moc nepomáhají.
Příspěvek upraven 23.08.22 v 14:06
@Janli A který Lutein doporucis? A je to makulární degenerace nebo neco jineho?
@Janli To je pravda. I proti tomu pálení očí z dlouhé práce na PC mi dobře fungují jen přípravky s 25-30mg luteinu.
@Janli Tak babičce se to nejlepší, ale ani nezhorsuje, ale tedy byla na nejakych injekcich, lutein bere taky.
@j.a.n.i1 píše:
@Janli Tak babičce se to nejlepší, ale ani nezhorsuje, ale tedy byla na nejakych injekcich, lutein bere taky.
U věkem podmíněné MD je stagnující stav super. Tam se zlepšení čekat nedá. Já mám jinou formu a navíc jsem to zjistila na úplným začátku. Injekce do oka jsou šílený, ale díky bohu za ně. Teď je v Magistra lékárně akce, když koupíš dvě balení Ocuswiss, máš třetí zdarma. Je to jediný přípravek, co má 30mg luteinu, ostatní mají jen 25.
@Ou píše:
Jako spíš ti to pomůže na pleť a nehty, ale neuškodí to.Co na tvé oči říká oftalmolog, proč si furt kapeš kapky?
Oční nemám, nepovedlo se mi k žádnému dostat - neberou. ![]()
Ono je to i tím, že celý den koukám do pc, suché oko, podrážděné od zářivek..
@Janli píše:
U věkem podmíněné MD je stagnující stav super. Tam se zlepšení čekat nedá. Já mám jinou formu a navíc jsem to zjistila na úplným začátku. Injekce do oka jsou šílený, ale díky bohu za ně. Teď je v Magistra lékárně akce, když koupíš dvě balení Ocuswiss, máš třetí zdarma. Je to jediný přípravek, co má 30mg luteinu, ostatní mají jen 25.
Kouknu na to, dekuju!
![]()
@Janli Ještě jsem našla tohle - Ocutein, skvělé recenze Luteinu 25 mg a dá se to koupit všude. Co myslíš? ![]()
@Janli muzu se zeptat pokud mate MD, mela bych par dotazu, klidne i pres sz. Diky
@Jezisimarja píše:
@Janli muzu se zeptat pokud mate MD, mela bych par dotazu, klidne i pres sz. Diky
Ptej se