Vitamíny na oči - fungují?

7240
23.8.22 10:11

vitamíny na oči - fungují?

Potrebuju poradit. :D
Zakecala jsem se s cizí starší paní v obchodě a ona vykladala, jak užívá vitamíny na oci, prý rok a jak je spokojená, že má o dioptrii méně na obou očích.
Moc tomu nevěřím, ALE.. S očima mám problem, kapu si oční kapky, vidím stále hůř :? Takže za pokus by to docela stalo.

Věříte, že je to k něčemu, užíváte něco na oči? :think: :think:

Do přílohy dávám, co užívá ta paní. Je to přírodní, složení za mě supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101869
23.8.22 10:38

@rejžička No, asi takhle, jo, věřím tomu, že příjem vitamínů a luteinu může ovlivňovat některé onemocnění očí, ale ne to, že by snižovalo dioptrie, tomu nevěřím, to budou spíše změny spojené s věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.22 11:31

Jako spíš ti to pomůže na pleť a nehty, ale neuškodí to.

Co na tvé oči říká oftalmolog, proč si furt kapeš kapky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.8.22 12:01

@rejžička Mně to třeba pomáhá, když dlouho pracuju na počítači - nepálí mě pak oči. Ale že by to snižovalo dioprie, tak to nevím - pořád mi zůstává moje jedna diptrie na dálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.8.22 12:02

Vitamíny na oči užívám, protože na moje onemocnění nic jinýho není. Ale zrovna tyhle vitamíny nejsou dobrý. Luteinu potřeješ aspoň 25, lépe 30mg. Na ostrost zraku to moc vliv nemá, jen to zabraňuje stárnutí sitnice. Pokud potřebuješ umělý slzy, tak taky kvalitní Evotears. Ty obyčejný moc nepomáhají.

Příspěvek upraven 23.08.22 v 14:06

• Citovat
  • Upravit
101869
23.8.22 12:11

@Janli A který Lutein doporucis? A je to makulární degenerace nebo neco jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.8.22 12:23

@Janli To je pravda. I proti tomu pálení očí z dlouhé práce na PC mi dobře fungují jen přípravky s 25-30mg luteinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.8.22 14:05
@j.a.n.i1 píše:
@Janli A který Lutein doporucis? A je to makulární degenerace nebo neco jineho?

Ano je. Beru OcuSwiss, ten má 30mg. Nevím, jestli je to tím vitamínem nebo to funguje jako placebo, ale je fakt, že už pár let se stav nemnění, spíš zlepšuje.

• Citovat
  • Upravit
101869
23.8.22 14:45

@Janli Tak babičce se to nejlepší, ale ani nezhorsuje, ale tedy byla na nejakych injekcich, lutein bere taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.8.22 15:44
@j.a.n.i1 píše:
@Janli Tak babičce se to nejlepší, ale ani nezhorsuje, ale tedy byla na nejakych injekcich, lutein bere taky.

U věkem podmíněné MD je stagnující stav super. Tam se zlepšení čekat nedá. Já mám jinou formu a navíc jsem to zjistila na úplným začátku. Injekce do oka jsou šílený, ale díky bohu za ně. Teď je v Magistra lékárně akce, když koupíš dvě balení Ocuswiss, máš třetí zdarma. Je to jediný přípravek, co má 30mg luteinu, ostatní mají jen 25.

• Citovat
  • Upravit
7240
23.8.22 18:38
@Ou píše:
Jako spíš ti to pomůže na pleť a nehty, ale neuškodí to.Co na tvé oči říká oftalmolog, proč si furt kapeš kapky?

Oční nemám, nepovedlo se mi k žádnému dostat - neberou. :?
Ono je to i tím, že celý den koukám do pc, suché oko, podrážděné od zářivek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
23.8.22 18:39
@Janli píše:
U věkem podmíněné MD je stagnující stav super. Tam se zlepšení čekat nedá. Já mám jinou formu a navíc jsem to zjistila na úplným začátku. Injekce do oka jsou šílený, ale díky bohu za ně. Teď je v Magistra lékárně akce, když koupíš dvě balení Ocuswiss, máš třetí zdarma. Je to jediný přípravek, co má 30mg luteinu, ostatní mají jen 25.

Kouknu na to, dekuju! :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.8.22 06:17

@Janli Ještě jsem našla tohle - Ocutein, skvělé recenze Luteinu 25 mg a dá se to koupit všude. Co myslíš? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.22 22:01

@Janli muzu se zeptat pokud mate MD, mela bych par dotazu, klidne i pres sz. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.9.22 22:08
@Jezisimarja píše:
@Janli muzu se zeptat pokud mate MD, mela bych par dotazu, klidne i pres sz. Diky

Ptej se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí