Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky
Dětská lékařka mi hned od první prohlídky při kojení předepsala Jodid 100, nevíte, jestli ho můžu kombinovat i s jinými vitamíny doporučovanými při kojení? Díky.
@Mirel kombinovat můžeš, ale podívej se na složení daných vitamínů. Na endokrinologii jsem měla „povolené“ buď jodid nebo jakékoliv jiné vitamíny s jodem. Kombinovat jsem to nesměla. Být tebou, tak se zeptám dr. jak to myslí, protože ve většině vitamínů jod je obsažen. Ale pravda je, že já vitamíny při kojení brala jen v zimě, v létě je ovoce a zeleniny dost, to jsem nebrala.
Jedine co jsem brala byl horcik-magnesia lactici medicamenta ![]()
Ahoj, chci začít brát nějaké vitamíny vhodné při kojení, ale potřebovala bych co nejmenší a nejlépe potahované, mám dost problém s polykáním tablet. Které z běžně dostupných vitamínů pro kojící jsou tedy malé?(Třeba femibion mi šel spolknout, ale zas mě celkem odrazuje ta cena..a např. Mamavit fakt nee)..díky
@spiritt píše:
Ahoj, chci začít brát nějaké vitamíny vhodné při kojení, ale potřebovala bych co nejmenší a nejlépe potahované, mám dost problém s polykáním tablet. Které z běžně dostupných vitamínů pro kojící jsou tedy malé?(Třeba femibion mi šel spolknout, ale zas mě celkem odrazuje ta cena..a např. Mamavit fakt nee)..díky
Ahoj, kup si Gravimilk. Je to takovy rozpustny kakao a nemusis polykat nic. Sice neni nejlevnejsi, ale je tak dobrej, ze si nejsem jista, jestli porad nekojim jen kuli tomu, abych ho mohla pit ![]()
@EvkaN2 píše:
Tak jsem v 9 tt a zjistuji co a jak, doktor mi doporučil taky ten Femibion, tak jsem se na něj chtěla optat. Někdo tu píše, že se bere i při kojení, je to tak jo? Je dobré ty vitamíny brát celé těhu + ještě při kojení, jo?
Tak já nemám zrovna zkušenost s těmito vitamíny, já brala Ogestan, na který nedám dopustit, protože obsahuje jen to nejdůležitější a žádný přetěžující látky navíc. Ano, muže se brát po celou dobu těhotenství a kojení, ovšem mluvim o Ogestanu, nikoliv o Femibionu, ale mám dojem, že pokud je složení dobré, tak se muže užívat po celé období.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Máte doporučení na vitamíny při kojení? Zaujaly mě vitamíny od Venira nebo Multivitamín pro těhotné a kojící ženy od Cytoplan, máte zkušenosti?