Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jakou zvolit odsavačku na pomoc laktaci? Dostala jsem nabídku od kamarádky, která má k dispozici odsavačku Medela, jak pákovou, tak elektrickou a to mini elektric…Přečetla jsem si pár recenzí a dost maminek si stěžuje, že ta elektrická je vcelku hlučná a i dost z ní bolí prsa a naopak od pákovky bolí ruce
… máte s nimi zkušenost? : )
No nejlepší je Medela Swing.. Taky jsem četla, že ta mini nic moc.. Hele já vím, že to je od kamarádky, ale je možný si odsávačku půjčit a zas tolik to nestojí.. Miminko nechce sát? Protože jinak je nejlepší co nejvíc přikládat..
@Evca151 píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jakou zvolit odsavačku na pomoc laktaci? Dostala jsem nabídku od kamarádky, která má k dispozici odsavačku Medela, jak pákovou, tak elektrickou a to mini elektric…Přečetla jsem si pár recenzí a dost maminek si stěžuje, že ta elektrická je vcelku hlučná a i dost z ní bolí prsa a naopak od pákovky bolí ruce… máte s nimi zkušenost? : )
Mám zkušenost jen s el. Síla sání se dá regulovat dle toho, jak ti to vyhovuje, takže prsa bolet nemusí. Pomohla mi se rozkojit, takže já doporučuji. Hluk nějaký provozní je, ale doteď mě nenapadlo, že by mi to nějak vadilo. S ruční by ses moc nadřela.. ![]()
Měla jsem od medely všechny krom té profi. Nejlepší je swing, ale ta je dobrá na časté odsávání, měla jsem i na obě prsa, jen jsem odsávala, nekojila, měla jsem i tu minielektric a i pákovou. Pokud máš dost mléka, tak ta páková stačí, je odsáto za chvilku a zas tak moc ruce nebolí, elektrická je komfortnější, takže pokud plánuješ odsávat častěji, tak ber elektrickou
@gabriela82 píše:
No nejlepší je Medela Swing.. Taky jsem četla, že ta mini nic moc.. Hele já vím, že to je od kamarádky, ale je možný si odsávačku půjčit a zas tolik to nestojí.. Miminko nechce sát? Protože jinak je nejlepší co nejvíc přikládat..
Jo jo, taky jsem slyšela, že ten swing je nejlepší z těch elektrickej, ale na půjčení se mi nepodařilo v Plzni nikde najít
…naopak, malá je savec
že mě kolikrát vycucne až do dna, proto bych po kojení chtěla ještě zkusit odsávat, jestli by to té laktaci nepomohlo trochu ![]()
Mám medelu swing…a pecka, bez ní bych nefungovala tak dobře a nemohla do práce, ddoporučuji
Kupovala jsem swing a byla perfektní, takže fakt doporučuji
Co koupit třeba starší a pak jí můžeš prodat.
@Evca151 píše:
Jo jo, taky jsem slyšela, že ten swing je nejlepší z těch elektrickej, ale na půjčení se mi nepodařilo v Plzni nikde najít…naopak, malá je savec
že mě kolikrát vycucne až do dna, proto bych po kojení chtěla ještě zkusit odsávat, jestli by to té laktaci nepomohlo trochu
Já nejsem tady na E-miminu největší odborník na kojení. Ale připadá mi, že by to mohl být 3- týdenný růstový skok. Prostě potřebuje více mléka. Řeší se častějším přikládáním, během několika dní se množství mléka zvýší a bude jí stačit. Zkus častěji přikládat, když jinak není problém s kojením..
Měla jsem pákovou a opravdu jsem se nadřela:( Příště (doufám, že nebude potřeba) koupím elektrickou. Měla jsem na rozkojení půjčenou takovou tu obrovskou profi a to byla paráda! Za pár dní jsem mohla plně kojit ještě s pomocí homeo. Ale malá špatně sála s kloboučkem i bez, takže jsem pak zase musela odsávat.
Odsávačka se podle mě hodí vždy..pak u staršího třeba i na hlídání…