Vitamíny v těhotenství vs. velké dítě

4497
7.3.12 08:52

Vitaminy v těhotenství vs. velké dítě

Nedávno tady proběhla diskuse zda užívání vitamínů v těhotenství má vliv na velikost dítěte, zde článek pro všechny co to zajímá :-)
 http://ona.idnes.cz/…f-/deti.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6077
7.3.12 09:04

Ahoj, nečetla jsem sice článek, ale já jedla vitamíny prakticky celé těhotenství a nemůžu říct, že bych měla velké dítě.(49cm, 3,44kg) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
7.3.12 09:04

Asi to tak bude jak píšou,ale každopádně určitě maj těhotenské vitamíny vliv na váhu maminky :( takže tentokrát beru vitamíny jen první trimestr a končím :-) Já měla obě děti velké Kryštůfek měl dokonce 4,5kg.Byl krásnej takovej nepomačkanej hezky vypnutej oproti ostatním dětem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
7.3.12 09:06

já si tedy myslím dle vlastních zkušeností, že na to vliv vitamíny nemají.První vymodlené těhotenství,raději jsem vitamíny jedla.Bála jsem se,že kdybych je nebrala mohlo by se něco stát s miminkem.Porodní váha prvního byla 3990g.Druhý bez žádných vitamínu a porodní váha 4000g.Je tedy fakt, že možná kdybych rodila v termínu, by byli kluci o nějaký ten gram lehčí.Tak že jsou v tom určitě geny.I když já měla kolem 3,5 kg a manžel tak nějak taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
7.3.12 09:07
marguaret píše:
Asi to tak bude jak píšou,ale každopádně určitě maj těhotenské vitamíny vliv na váhu maminky :( takže tentokrát beru vitamíny jen první trimestr a končím :-) Já měla obě děti velké Kryštůfek měl dokonce 4,5kg.Byl krásnej takovej nepomačkanej hezky vypnutej oproti ostatním dětem :-)

Tak to bych taky neřekla, za celé těhu přibrala jen 13kg. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.3.12 09:09

V prvním těhotenství jsem vitamíny brala, prcek měl 3850g a já byla 3kila + oproti původní váze.

ve druhým těhotenství jsem vitamíny nebrala, prcek měl 3800g a já přibrala cca 15 kilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.3.12 09:12

Myslím, že vitamíny na to opravdu vliv nemají, je to překonaný názor. Jdu slupnout Femibion :lol: .

• Citovat
  • Upravit
950
7.3.12 09:18

Já jsem vitamíny nejedla, krom prvního trimestru, a malá byla obřík… 54cm/4270g, co se týká mě, tak jsem nabrala + 10kg, ale po porodu mám -15kg. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
7.3.12 09:19

Taky bych řekla, že vitamíny vliv nemají, ani na velikost mimča, ani na přibírání matky, ale tomuhle bych i věřila…

Vyšší příjem potravy se ale na růstu plodu podílí významně. Stejně jako pasivní chování těhotné ženy. „To je bohužel důsledkem nešvaru současné péče, protože se z těhotenství dělá nemoc a těhotné se mnohdy zcela nesmyslně omezují,“ soudí porodník.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…f-/deti.aspx?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.3.12 09:24
j.a.n.i1 píše:
Taky bych řekla, že vitamíny vliv nemají, ani na velikost mimča, ani na přibírání matky, ale tomuhle bych i věřila…
Vyšší příjem potravy se ale na růstu plodu podílí významně. Stejně jako pasivní chování těhotné ženy. „To je bohužel důsledkem nešvaru současné péče, protože se z těhotenství dělá nemoc a těhotné se mnohdy zcela nesmyslně omezují,“ soudí porodník.

S tím také souhlasím a zároveň doufám, že to není úplně pravdu. Mám rizikáč (jsem v začátku) a jen ležím celý den v posteli. Tak jen doufám, že ve finále já nebudu mít +40 kilo a dítě 6 kilo. :lol:

• Citovat
  • Upravit
950
7.3.12 09:25
j.a.n.i1 píše:

Ale taky to bude „kus od kusu“. Ne každá mamča jí opravdu za dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
7.3.12 09:26
Naima píše:
j.a.n.i1 píše:
S tím také souhlasím a zároveň doufám, že to není úplně pravdu. Mám rizikáč (jsem v začátku) a jen ležím celý den v posteli. Tak jen doufám, že ve finále já nebudu mít +40 kilo a dítě 6 kilo. :lol:

No, řekla bych, že stačí hlídat, aby nepůsobili oba faktory, tj. když už musíš ležet, tak aby nebyl příliš vysoký příjem jídla… i když mě tedy nuda k jídlu strašně svádí, takže ti vůbec nezávidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
7.3.12 09:27
eMMari píše:
j.a.n.i1 píše:
Ale taky to bude „kus od kusu“. Ne každá mamča jí opravdu za dva.

To souhlasím a taky ne každé se rodí velké děti a část z těch, co mají velké dítě to má geneticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
7.3.12 09:29

Tak to budu asi já, skoro jsem nejedla, jak mi furt bylo blbě, a mrně nám stejně pěkně narostlo :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
7.3.12 09:32

HOLKY CO MI TO DĚLÁTE!!! A já se celou dobu vymlouvám na vitamíny,že za to můžou že jsem první těhu přibrala přes 30kg :mrgreen: Je pravda,že u druhého moc ne kolem 10kg. Ale je to především o organismu ženy jak ráguje na dávky vitaminu B atd při kterých jde váha rapidně nahoru! Je to všechno individualní,ale každopádně souhlasím,že vitamíny nemají vliv na maličké :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí