Víte, co je růstový spurt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
19.12.12 20:40

@Gladys :lol: mě to mýdlo pomohlo i na totálně pos*aný bílý overaly, proti tomu jsou fleky od mlíka čajíček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
19.12.12 20:50

@panenka87 nedocitam, co ti kdo poradil, ale u me mirne pomaha poloha v leze, misto kojeni v sede. Jako necekej zazrak, ale taky mam problem se silnym spoustecim reflexem. Prinejhorsim necham trocho odtect do pliny. kterou davam diteti okolo krku pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
19.12.12 20:54

@Verca1989 ja mam taky v jednom prsu vic mlika, podle me je to docela caste. Druhe dite jsem posledni pulrok kojila jen z jednoho prsa. Ted je to zatim dobry, al taky ten rozdil uz pocituju. Cim to je nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
19.12.12 21:06

Ze bych i odpovedela na puvodni dotaz :mrgreen:. O spurtu jsem se dozvedela z emimi, a kdyzby ne, tak mi o nem rikala po prichodu z porodnice Health Visitorka. Z cehoz vyplyva, ze nejsem v CR, tak nevim, zda se moje odpoved pocita.
Jinak RS nebyl nikdy oficialne (rozumej vedecky) prokazan, tak mozna proto o nem doktori moc neinformuji…

Jo a mleko mi zacne tect vzdy, kdyz pomyslim na kojeni :mrgreen:. Tuhle jsem byla nakoupit a rikam si „Jeste musim vzit mleko. Mleko, mleko, kde maji asi mleko???“ a uz jsem tekla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
19.12.12 21:07

K tomu spurtu - v porodnici před propuštěním měl primář dětského oddělení cca půlhodinové sezení s maminama, kde nám dával rady ohledně kojení, dokrmování dětí, odstříkávání, růstového spurtu - konkrétně na toto téma mluvil celkem dlouho, jako že se toho nemají maminky zaleknout a hned sahat po UM, ale vrátit se ke kojení z obou prsou atd. Bylo to fajn, něktré věci jsem vůbec nevědala, třeba by mě nenepadlo zamrazovat odstříkané mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.12.12 21:43
@teredes píše:
Jo a mleko mi zacne tect vzdy, kdyz pomyslim na kojeni :mrgreen:. Tuhle jsem byla nakoupit a rikam si „Jeste musim vzit mleko. Mleko, mleko, kde maji asi mleko???“ a uz jsem tekla :lol: :lol:

Tak nějak, pomyslím na dítě, prsa a je mi jasný, že za chvíli to poteče, ještě to ani necítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.12.12 22:37

Mne se jeste ted v roce prcka spusti samo mliko, kdyz zacne brecet :zed: no a u prvniho jsem mela vic mlika v jednom prau, ale prikladla jsem to tomu, ze ze zacatku jsem po porodu 24 hodin v podstate jen lezela kvuli velke krevni ztrate a prcka mi na kojeni davali jen na stranu u zdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
20.12.12 09:07
@teredes píše:
@panenka87 nedocitam, co ti kdo poradil, ale u me mirne pomaha poloha v leze, misto kojeni v sede. Jako necekej zazrak, ale taky mam problem se silnym spoustecim reflexem. Prinejhorsim necham trocho odtect do pliny. kterou davam diteti okolo krku pri kojeni.

Tak dneska jsem to zrovna tak udělala. Je fajn, že se mi tak tím nedávil ale hodně teklo pusinkou bokem na plenku. No co se dá dělat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
25.12.12 10:58

Ahoj, prožila jsem s malou spurt ve 3 a 6-ti týdnech a teď bude mít 3 měsíce a je to tu asi znovu. odtrhává se od prsa, je vzteklá, ale vyžaduje kojení pořád cca po třech hodinách, ne jak před tím po hodině. stolici má skoro při každým kojení a prospívá, ale zaráží mě to, že nemám mléko. předtím jsem normálně odsávala, i když chtěla po hodině. kojím jen z jednoho prsa a vždycky z druhého odsaju kolem 60-80 ml na horší časy do mražáku. jenže teď odsaju po třech hodinách z obou dohromady 20ml. schválně jsem od večera + celou noc kojila z jednoho, co na to „řekne“ to druhé a nic. žádné tvrdnutí, mlíka minimum. přiznám se, že bych ráda už s kojením sekla, protože se mi strašně zhoršila lupénka a kolikrát se na těch kloubech nemůžu postavit, ale na kožním jsem řekla, že to zkusim vydržet, jak dlouho to půjde. podle mě jsou 3 odkojený měsíce, fajn. mohly byste mi, prosím poradit, jestli je to opravdu jen spurt, nebo přestávám mít mlíko? kdyby chtěla přisát po hodině a já měla pocit, že nemám mléko, tak je to nesmysl, ale po celé noci? mockrát děkuju za radu
jak se pozná ztráta mlíka bez ohledu na spurt? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
28.12.12 06:02

Vím, ale musela jsem si na to přijít sama (internet). Doktoři neřeknou, neinformují, neporadí. Prvního prcka jsem přestala kojit ve 3 měsících, druhého v 6 týdnech :zed: :zed: Vědět co dneska, tak pravděpodobně budu kojit dál, i když nejsem od přírody dobře kojící. Teď mám laktační krizi plus první MS, ale bojuji, kojím po hodině, ve dne v noci, dřív bych to asi vzdala, protože bych předpokládala, že mléko došlo :nevim: Ale lahev malému občas dám, ale až když vykojím obě prsa a max. 1× denně - je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová