Chci kojit jen částečně - obří prsa

Anonymní
17.12.12 17:20

Chci kojit jen částečně- obří prsa

Omlouvám se za anonym, ale je tu spousta známých…

Mám obrovské problémy s krční páteří tím pádem obříma prsama. Nosím 85J před kojením a nyní týden po porodu mám neidentifikovatelnou velikost :-( Při kojení mám opravdu strach, že malého přidusím. Má chudinka prso přes celý nosánek. Mlíka mám hrozně moc a prsa to opravdu nezvládají :-( Neustále mám mokré vložky. Prsa bolí, pnou a taky je nemám v čem nosit. Největší kojící podprsenka se dělá ve velikosti 85J- ta je mi malá a už tak je bez kostic a nedrží ani náhodou :-(
Prsa tak šíleně bolí, vazy se natahují a já se nehorázně stydím. Nemám co na sebe, bolí záda, hlava i krční páteř…
Samozřejmě mi dělá radost, že se o malého můžu postarat, ale tak trochu jako krkavčí matka musím myslet i na sebe.
Ráda bych částečně kojení udržela, ale byla bych moc ráda, kdyby se produkce mlíčka snížila a mě prsa trochu „splaskla“.
Je to vůbec možné??
Jak vůbec ubrat mlíčko v prsou?
Prosím vás, ušetřete mě komentářů typu- buď ráda, že kojíš, co by za to jiné dali atd atd!!
Kdybych měla prsa 3ky, kojila bych do aleluja- hrozně mě to v životě omezuje a jsem vážně nešťastná!!!
Díky za každou radu!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
17.12.12 17:22

:hug: v tvém případě bych kontaktovala laktační poradkyni. Nicméně vydrž, mlíko se časem upraví dle potřeb dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.12 17:23

Na rozbehnuti a ustaleni Laktace jsou nejdůležitější první 3 měsíce, když už tak jestli by nebylo dobré laktaci úplně zastavit zastavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
17.12.12 17:25

V porodnici jsem byla s paní, která měla stejný problém, sestry ji daly nějaké kapky, které se šňupají, aby se ji omezila laktace. Nevím jak se jmenovaly, ale zkuz zavolat k ženský doktorce, určitě ti je napíše. Taky prý trochu pomáhají studené obklady na prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 17:27

Ty prsa časem trochu splasknou, jak se tvorba mléka ustálí. Teď po porodu je to nejhorší. Já mám původně 2 a měsíc po porodu jsem měla snad 6 a to fakt nekecám / manžel byl moc spokojen :mrgreen: /, no a pak se to i při plném kojení upravilo na velikost cca 3 a už zůstalo až do ukončení kojení 2 roky. Kojila jsem do 6 měsíců plně. Takže zkus ještě vydržet. Podprsenku si můžeš nechat ušít na míru a s promočenými vložkami si hlavu nedělej, to má zpočátku snad každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.12.12 17:28

Tak z mé zkušenosti - prsa se mi nalévaly jen ze začátku, od čtvrtého měsíce jsem měla splasklé (na můj vkus až dost), ač mlíka bylo dost a od šestého měsíce mi kojící podprda byla vyloženě velká :think:
Jde o to, jak dlouho jsi po porodu.

Taky se přimlouvám za laktační poradkyni, aby sis to kojení úplně nerozhasila, což by tě v budoucnu mohlo mrzet.

Každopádně držím palce a věřím, že to není jen rozmar :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5254
17.12.12 17:33

Nechceš mi půlku svých prsou darovat? Obě bychom měly tak akorát:) Ne, promiň, asi to pro tebe není sranda, ale holky mají pravdu, že nejlepší bude asi kontaktovat laktační poradkyni.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.12.12 17:38

Na omezeni tvorby jsou i homeopatika, Ricinnus Comunnis 15 CH (5CH produkci zvysuje). Zkus pohledat na netu.
Jinak chapu, ja se sice do podprdy vesla, ale mela jsem je 4×! vetsi nez normalne. Vlozky jsem nosila dvojite a porad menila. Trvalo to par tydnu (maximalne 4), behem ty doby to postupne slablo. Ja si koupila i velkou merino podprsenku a mela jsem ji snad 3×, tak to zkus chvili vydrzet :) Muzes si ji nechat i usit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
17.12.12 17:39
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je tu spousta známých…Mám obrovské problémy s krční páteří tím pádem obříma prsama. Nosím 85J před kojením a nyní týden po porodu mám neidentifikovatelnou velikost :-( Při kojení mám opravdu strach, že malého přidusím. Má chudinka prso přes celý nosánek. Mlíka mám hrozně moc a prsa to opravdu nezvládají :-( Neustále mám mokré vložky. Prsa bolí, pnou a taky je nemám v čem nosit. Největší kojící podprsenka se dělá ve velikosti 85J- ta je mi malá a už tak je bez kostic a nedrží ani náhodou :-(
Prsa tak šíleně bolí, vazy se natahují a já se nehorázně stydím. Nemám co na sebe, bolí záda, hlava i krční páteř…
Samozřejmě mi dělá radost, že se o malého můžu postarat, ale tak trochu jako krkavčí matka musím myslet i na sebe.
Ráda bych částečně kojení udržela, ale byla bych moc ráda, kdyby se produkce mlíčka snížila a mě prsa trochu „splaskla“.
Je to vůbec možné??
Jak vůbec ubrat mlíčko v prsou?
Prosím vás, ušetřete mě komentářů typu- buď ráda, že kojíš, co by za to jiné dali atd atd!!
Kdybych měla prsa 3ky, kojila bych do aleluja- hrozně mě to v životě omezuje a jsem vážně nešťastná!!!
Díky za každou radu!!

Neporadím s kojením-jen písnu, že tě plně chápu. Mám také veliká prsa a opradu od určité velikosti je to mindrák. A neuvažješ jednou až už nebudeš plánovat další dítě o zmenšení? Jsem v tomto stadiu, že bych ráda dala prsům tu správnou velikost a tvar. A těšila se z toho, že si můžu na sebe vzít cokoli. A prsa by nepřekážela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.12.12 18:12

Vydrž to, kup si třeba látkovou potprsenku, nemusis mit kojící, mnozství mlícka se ti upraví, neboj. Ted pretekas mlikem, protoze mas strasne hodne hormonu, po 6 ti týdnech bude lepe a za 3 mesice uz to bude lepsi a o maleho se neboj, pokud u kojeni neusnes, tak to bude ok. Kdyby nemohl dýchat tak první pustí prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
17.12.12 18:25

Opravdu neodsavej-popřípadně do úlevy to muzes,, ´mlíčko se ustálí zhruba od 3 měsíce, když tak přikládeej studený oklad :_), nebo odavej a schivej si ho do zásoby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
17.12.12 18:28
@lasička1 píše:
Neporadím s kojením-jen písnu, že tě plně chápu. Mám také veliká prsa a opradu od určité velikosti je to mindrák. A neuvažješ jednou až už nebudeš plánovat další dítě o zmenšení? Jsem v tomto stadiu, že bych ráda dala prsům tu správnou velikost a tvar. A těšila se z toho, že si můžu na sebe vzít cokoli. A prsa by nepřekážela. :lol:

já vás taky chápu, já měla před kojením 75G a teď už rok nekojím a mám 75K (největší podrpsenka, kterou jsem sehnala) a je mi malá :-( nechci strašit, ale mě prsa po kojení nesplaska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
17.12.12 18:35

Já bych mimojiné poradila nechat si podprsenku ušít a nemusí to stát majlant, věř mi :).
A pokud bys měla od lékaře indikované zdravotní problémy kvůli velikostí prsů, tak ti je na náklady pojišťovny mohou lékaři zmenšit.
Hodně štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
3780
17.12.12 18:39

Viděla jsem v nějakým kojícím letáčku, že velký prsa byly při kojení podložený kojícím polštářem, bohužel si už nepamatuju, jak přesně to bylo, no a pak vleže by kojit nebylo pro tebe pohodlnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.12 18:47
@romča36 píše:
já vás taky chápu, já měla před kojením 75G a teď už rok nekojím a mám 75K (největší podrpsenka, kterou jsem sehnala) a je mi malá :-( nechci strašit, ale mě prsa po kojení nesplaska…

Já jsem na tom podobně… Měla jsem před prvním dítětem 80H, pak se mi po každém dítěti zvětšily o „písmenko“… ale to nejhorší byl první cca měsíc, kdy jsem měla prsa opravdu nalitá, pořád jsem byla mokrá, budila jsem se v loužích mlíka… pak se ta tvorba mléka relativně ustálila a bylo to celkem v pohodě.
Prsa mi větší zůstala, ale já mám výhodu v tom, že jsem nikdy neměla problémy s krční páteří ani ničím jiným, jen se mi to moc nelíbí, připadá mi, že vypadám tlustší než jsem, protože se mi na prsou všechno oblečení zvedne a dělá to ze mě slonici :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová