Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
v tvém případě bych kontaktovala laktační poradkyni. Nicméně vydrž, mlíko se časem upraví dle potřeb dítěte.
Na rozbehnuti a ustaleni Laktace jsou nejdůležitější první 3 měsíce, když už tak jestli by nebylo dobré laktaci úplně zastavit zastavit ![]()
V porodnici jsem byla s paní, která měla stejný problém, sestry ji daly nějaké kapky, které se šňupají, aby se ji omezila laktace. Nevím jak se jmenovaly, ale zkuz zavolat k ženský doktorce, určitě ti je napíše. Taky prý trochu pomáhají studené obklady na prsa
Ty prsa časem trochu splasknou, jak se tvorba mléka ustálí. Teď po porodu je to nejhorší. Já mám původně 2 a měsíc po porodu jsem měla snad 6 a to fakt nekecám / manžel byl moc spokojen
/, no a pak se to i při plném kojení upravilo na velikost cca 3 a už zůstalo až do ukončení kojení 2 roky. Kojila jsem do 6 měsíců plně. Takže zkus ještě vydržet. Podprsenku si můžeš nechat ušít na míru a s promočenými vložkami si hlavu nedělej, to má zpočátku snad každá.
Tak z mé zkušenosti - prsa se mi nalévaly jen ze začátku, od čtvrtého měsíce jsem měla splasklé (na můj vkus až dost), ač mlíka bylo dost a od šestého měsíce mi kojící podprda byla vyloženě velká ![]()
Jde o to, jak dlouho jsi po porodu.
Taky se přimlouvám za laktační poradkyni, aby sis to kojení úplně nerozhasila, což by tě v budoucnu mohlo mrzet.
Každopádně držím palce a věřím, že to není jen rozmar ![]()
Nechceš mi půlku svých prsou darovat? Obě bychom měly tak akorát:) Ne, promiň, asi to pro tebe není sranda, ale holky mají pravdu, že nejlepší bude asi kontaktovat laktační poradkyni.
Držím palce.
Na omezeni tvorby jsou i homeopatika, Ricinnus Comunnis 15 CH (5CH produkci zvysuje). Zkus pohledat na netu.
Jinak chapu, ja se sice do podprdy vesla, ale mela jsem je 4×! vetsi nez normalne. Vlozky jsem nosila dvojite a porad menila. Trvalo to par tydnu (maximalne 4), behem ty doby to postupne slablo. Ja si koupila i velkou merino podprsenku a mela jsem ji snad 3×, tak to zkus chvili vydrzet
Muzes si ji nechat i usit ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je tu spousta známých…Mám obrovské problémy s krční páteří tím pádem obříma prsama. Nosím 85J před kojením a nyní týden po porodu mám neidentifikovatelnou velikostPři kojení mám opravdu strach, že malého přidusím. Má chudinka prso přes celý nosánek. Mlíka mám hrozně moc a prsa to opravdu nezvládají
Neustále mám mokré vložky. Prsa bolí, pnou a taky je nemám v čem nosit. Největší kojící podprsenka se dělá ve velikosti 85J- ta je mi malá a už tak je bez kostic a nedrží ani náhodou
Prsa tak šíleně bolí, vazy se natahují a já se nehorázně stydím. Nemám co na sebe, bolí záda, hlava i krční páteř…
Samozřejmě mi dělá radost, že se o malého můžu postarat, ale tak trochu jako krkavčí matka musím myslet i na sebe.
Ráda bych částečně kojení udržela, ale byla bych moc ráda, kdyby se produkce mlíčka snížila a mě prsa trochu „splaskla“.
Je to vůbec možné??
Jak vůbec ubrat mlíčko v prsou?
Prosím vás, ušetřete mě komentářů typu- buď ráda, že kojíš, co by za to jiné dali atd atd!!
Kdybych měla prsa 3ky, kojila bych do aleluja- hrozně mě to v životě omezuje a jsem vážně nešťastná!!!
Díky za každou radu!!
Neporadím s kojením-jen písnu, že tě plně chápu. Mám také veliká prsa a opradu od určité velikosti je to mindrák. A neuvažješ jednou až už nebudeš plánovat další dítě o zmenšení? Jsem v tomto stadiu, že bych ráda dala prsům tu správnou velikost a tvar. A těšila se z toho, že si můžu na sebe vzít cokoli. A prsa by nepřekážela. ![]()
Vydrž to, kup si třeba látkovou potprsenku, nemusis mit kojící, mnozství mlícka se ti upraví, neboj. Ted pretekas mlikem, protoze mas strasne hodne hormonu, po 6 ti týdnech bude lepe a za 3 mesice uz to bude lepsi a o maleho se neboj, pokud u kojeni neusnes, tak to bude ok. Kdyby nemohl dýchat tak první pustí prso.
Opravdu neodsavej-popřípadně do úlevy to muzes,, ´mlíčko se ustálí zhruba od 3 měsíce, když tak přikládeej studený oklad :_), nebo odavej a schivej si ho do zásoby ![]()
@lasička1 píše:
Neporadím s kojením-jen písnu, že tě plně chápu. Mám také veliká prsa a opradu od určité velikosti je to mindrák. A neuvažješ jednou až už nebudeš plánovat další dítě o zmenšení? Jsem v tomto stadiu, že bych ráda dala prsům tu správnou velikost a tvar. A těšila se z toho, že si můžu na sebe vzít cokoli. A prsa by nepřekážela.
já vás taky chápu, já měla před kojením 75G a teď už rok nekojím a mám 75K (největší podrpsenka, kterou jsem sehnala) a je mi malá
nechci strašit, ale mě prsa po kojení nesplaska…
Já bych mimojiné poradila nechat si podprsenku ušít a nemusí to stát majlant, věř mi
.
A pokud bys měla od lékaře indikované zdravotní problémy kvůli velikostí prsů, tak ti je na náklady pojišťovny mohou lékaři zmenšit.
Hodně štěstí ![]()
Viděla jsem v nějakým kojícím letáčku, že velký prsa byly při kojení podložený kojícím polštářem, bohužel si už nepamatuju, jak přesně to bylo, no a pak vleže by kojit nebylo pro tebe pohodlnější?
@romča36 píše:
já vás taky chápu, já měla před kojením 75G a teď už rok nekojím a mám 75K (největší podrpsenka, kterou jsem sehnala) a je mi malánechci strašit, ale mě prsa po kojení nesplaska…
Já jsem na tom podobně… Měla jsem před prvním dítětem 80H, pak se mi po každém dítěti zvětšily o „písmenko“… ale to nejhorší byl první cca měsíc, kdy jsem měla prsa opravdu nalitá, pořád jsem byla mokrá, budila jsem se v loužích mlíka… pak se ta tvorba mléka relativně ustálila a bylo to celkem v pohodě.
Prsa mi větší zůstala, ale já mám výhodu v tom, že jsem nikdy neměla problémy s krční páteří ani ničím jiným, jen se mi to moc nelíbí, připadá mi, že vypadám tlustší než jsem, protože se mi na prsou všechno oblečení zvedne a dělá to ze mě slonici ![]()
Omlouvám se za anonym, ale je tu spousta známých…
Mám obrovské problémy s krční páteří tím pádem obříma prsama. Nosím 85J před kojením a nyní týden po porodu mám neidentifikovatelnou velikost
Při kojení mám opravdu strach, že malého přidusím. Má chudinka prso přes celý nosánek. Mlíka mám hrozně moc a prsa to opravdu nezvládají
Neustále mám mokré vložky. Prsa bolí, pnou a taky je nemám v čem nosit. Největší kojící podprsenka se dělá ve velikosti 85J- ta je mi malá a už tak je bez kostic a nedrží ani náhodou 
Prsa tak šíleně bolí, vazy se natahují a já se nehorázně stydím. Nemám co na sebe, bolí záda, hlava i krční páteř…
Samozřejmě mi dělá radost, že se o malého můžu postarat, ale tak trochu jako krkavčí matka musím myslet i na sebe.
Ráda bych částečně kojení udržela, ale byla bych moc ráda, kdyby se produkce mlíčka snížila a mě prsa trochu „splaskla“.
Je to vůbec možné??
Jak vůbec ubrat mlíčko v prsou?
Prosím vás, ušetřete mě komentářů typu- buď ráda, že kojíš, co by za to jiné dali atd atd!!
Kdybych měla prsa 3ky, kojila bych do aleluja- hrozně mě to v životě omezuje a jsem vážně nešťastná!!!
Díky za každou radu!!