Víte, co je růstový spurt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1258
18.12.12 12:51

Musím s tebou souhlasit. Mě osobně nikdo o něčem takovém neinformoval. Dočetla jsem se o něm až tady. O hladovém mléku jsem toho slyšela taky víc než dost (dokonce mám pocit, že tady nejvíc) :roll: To jsem ale naštěstí neměla. Já totiž měla prý mlíko samou smetanu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
18.12.12 12:54

Už dlouho před dětma z knížek. Ale jinak samo něco bylo i v tom kufříku, problém je, že uživatelé příručky prostě nečtou nebo čtou jenom ty stránky, co se jim líbí ;). Přece se nebudou stresovat před porodem, když se pak můžou zeptat na emiminu :lol:? Jinak názorně mi to předvedl jen synátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
18.12.12 13:00

Diskusi jsem nečetla, já přestala kojit nějak když bylo malý 6 týdnů. Najednou se vztekala, nechtěla jíst. Doktorce jsem to říkala, že mám asi slabý mlíko a ona mi na to jen řekla, že slabý mlíko neexistuje. Ale že by mi řekla, že existuje nějaký růstový spurt, to ne. :zed: Dozvěděla jsem se o něm až když malé byli 3 měsíce, tady na eMiminu, když jsem zakládala diskusi, že se vzteká u jídla :zed: Podle mě je hlavní příčinou to, že dneska doktoři počítají s tím, že si všechno najdeme na netu a nic nám neřeknou, pokud se na to přímo nezeptáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.12.12 13:01

Náhodou já jsem v porodce dostala rozsáhlý návod na použití miminka, kde bylo napsáno o růstovém spurtu, řekla mi o něm i naše dětská dr., takže mě nijak nepřekvapil. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.12 13:02

@Michaela23 my měli přednášku v porodnici u prvního. Nahnali nás ke stolů, kde se obědvá. Většinu z nás nenapadlo vzít si sebou dítě, tudíž většina natahovala uši, zda jí na pokoji neřve.
Mluvilo se tehdy v souvislosti s kojením o tom, jak se má kojit dle potřeby, že nevyprázdněná prsa snižují laktaci, pak už se dr soustředila na hřímání, jak je MM nejlepší a jediné dobré pro dítě a jak všechny můžou kojit. O spurtu nepadlo nic. Moje dr, ačkoliv velmi prokojící, tak taky nic neřekla.
Já měla naštudováno od A do Z kojeni.net, takže jsem věděla.

Příručky v kufřících, asi tam nějaký byly, ale vzhledem k tomu, že já vždycky jen vybrakuju to, co se mi hodí a kufírek s letáky okamžitě vyhazuju, tak zřejmě padli s letáky.
V porodnici mi do postele hodili velkou nakopírovanou přírčku o kojení, bylo tam hafo textu, pidiobrázky kojících poloh. Popravdě, jestli nějaká matka po porodu tohle přečte, tak klobouk dolů, já na to neměla absolutně myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.12.12 13:04

Ten návod bylo dílko přímo porodnice, nebyla to součást těch kufříků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.12.12 13:08

@Gladys my děláme přednášky většinou hned v den příjmu a na pokoji, takže mamča klidně může u toho ležet v posteli ;) Brožurek máme všude taky hafo, nevím jak maminky, ale já jsem si je pročetla všechny i 2×, obě děcka jsem měla 2 dny na fototerapii a na pokoji byla nuda jak blázen :mrgreen: a když jsem měla mimčo u sebe tak furt spalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.12.12 13:09

Já jsem se o tom dočetla na emiminu, když byly malé 2 týdny, tak jsem dr. říkala, že chce jen kojit, ta na to řekla ne ne ne, musí být 3 hodiny interval, o spurtu ani slovo. Naštěstí jsem věděla a co jde, tak jsem na její fakt dobrou radu kašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
18.12.12 13:13

@Gladys hned mě na to upozornila děstká doktorka, když malá málo přibrala a týden jsem nedelala ni jinýho než kojila, přitom to není nějaká propagátorka kojení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.12.12 13:13

Já měla načteno, diskuse, knihy myslím že to bylo kupodivu i v nějakých brožurkách a na kojeni.net.

U pediatrů je podle mně problém jednak v nevědomosti, jednak v lpění na soustavném přibírání :mrgreen: a mýtu „pouze baculaté dítě je zdravé“ který vznikl v počínajícím komunismu těsně po válce, my si už dneska nedovedeme představit, jaké to za války bylo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.12.12 13:14
@micelinka píše:
Já jsem se o tom dočetla na emiminu, když byly malé 2 týdny, tak jsem dr. říkala, že chce jen kojit, ta na to řekla ne ne ne, musí být 3 hodiny interval, o spurtu ani slovo. Naštěstí jsem věděla a co jde, tak jsem na její fakt dobrou radu kašlala.

To je přesně ono. Mně doktorka nadávala, že malý je u prsa třeba hodinu, že vypije moc, že nemůžu kojit dřív jak po 3 hodinách, že mám v noci budit, pak že nebude tolik pít přes den… Nejlepší byla rada, ať dám vždy po kojení ještě láhev s UM, jinak nepoznám, že už nemá hlad. Ale o střídání prsou nechtěla slyšet, protože když vypije obě, tak při dalším kojení nebude mít co pít :think:

• Citovat
  • Upravit
2185
18.12.12 13:15
@Billi píše:
To je přesně ono. Mně doktorka nadávala, že malý je u prsa třeba hodinu, že vypije moc, že nemůžu kojit dřív jak po 3 hodinách, že mám v noci budit, pak že nebude tolik pít přes den… Nejlepší byla rada, ať dám vždy po kojení ještě láhev s UM, jinak nepoznám, že už nemá hlad. Ale o střídání prsou nechtěla slyšet, protože když vypije obě, tak při dalším kojení nebude mít co pít :think:

Bože 8o :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.12 13:17

No jsem ráda, že alespoň u někoho zafunogvala porodnice a pediatr jako zdroj informací :D

@Michaela23 já se nudila též, ale na pobírání informací jsem zkrátka neměla. Vyžádala jsem si knížku z domova, ale návod na kojení zlstal nedotčen. (možná teda i proto, že jsem měla pocit, že to všechno vím, spíš mi chyběla praktická pomoc, ale to už je OT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.12 13:18

@Billi tak to je celkem masakr ty rady 8o Nemá laktační liga nějakou kárnou komisy? Bych paní doktorku nechala předvolat :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.12.12 13:18
@Gladys píše:
V porodnici mi do postele hodili velkou nakopírovanou přírčku o kojení, bylo tam hafo textu, pidiobrázky kojících poloh. Popravdě, jestli nějaká matka po porodu tohle přečte, tak klobouk dolů, já na to neměla absolutně myšlenky.

Já to přečetla vždycky, ale k ničemu mi to nebylo :mrgreen: svoji polohu jsem si vybrala sama a taky jsem musela přijít na to, jak se má správně přisát, že musí mít co nejvíc otevřenou pusu.

A taky že je strašně důležitá hygiena prsou (a samozřejmě rukou!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová