Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zakladatelko, pokud je opravdu životně nutné si těch 20.000 půjčit, tak v bance. Nebo tam máš nějakou „stopku“?
@Iustitia omnibus píše:
Dej si opravdu pozor, hlavně na jejich pokuty. Cetelem je jedna z nejhorších.
V registru nejsem, příjem mám. Potřebuju nutně na opravu auta. Mám konsolidaci s přítelem u Monety a tu platíme.
@Kejt.kejt píše:
V registru nejsem, příjem mám. Potřebuju nutně na opravu auta. Mám konsolidaci s přítelem u Monety a tu platíme.
Pokud v bance platíte, zkusila bych nějakou formu půjčky u nich nejprve. Ačkoliv konsolidace sama o sobě banku trochu varuje, že s penězi to asi moc neumíte - bez urážky, jen to tak je. Ale určitě bych šla nejprve tam. Jinak v původním příspěvku píšeš, že hledáš půjčku bez doložení přijmů, ale ted píšeš že příjem máš, tak tomu moc nerozumím.
@Magdaleeena píše:
Možná mimo téma, ale Cetelem od loňského roku banka, tuším?
@Iustitia omnibus
Ano, patří pod nějakou francouzkou banku či co. Moc jsem to nezkoumala. Ale když fungovali, tak smluvní pokuty měli jedny z nejvyšších, co jsem koukala na pár případů. Ale tyhle nebankovky, to je všechno o hubu, bohužel. ![]()
@Kejt.kejt tak zkus rodinu - klidně třeba sepište smlouvu, kde bude přesně jak a kdy splatíš nebo na kolikrát, prostě ošetřeno tak, aby se nemuseli obávat. Pořád lepší obtelefonovat příbuzné a známé, než lichváři.
Od 1.12.2016 jsou všichni poskytovatele, i nebankovnich půjček, povinni ověřovat příjmy.
Jsem si právě říkala, že musela zřejmě nastavit jiné podmínky, když jsou už banka..
Ještě mě napadá kontokorent u své banky, jestliže před konsolidací platili vyšší částky z platu, třebas by mohli po výplatě srovnat..
@Iustitia omnibus@Iustitia omnibus píše:
Ano, patří pod nějakou francouzkou banku či co. Moc jsem to nezkoumala. Ale když fungovali, tak smluvní pokuty měli jedny z nejvyšších, co jsem koukala na pár případů. Ale tyhle nebankovky, to je všechno o hubu, bohužel.
@Lucie142 píše:
Od 1.12.2016 jsou všichni poskytovatele, i nebankovnich půjček, povinni ověřovat příjmy.
To ano, ale v praxi to chodí u některých společnosti jinak. Napíší si tam co chtějí. Riskují tam nevymahatelnost dluhu v případě, že klient přestane platit. Ale většině zaměstnanců těchto společností jde jen o počet smluv, zbytek se nějak „vyřeší“. Nedávno jsem viděla paní - 72 let, půjčili ji (nebankovka) přes 100000, a v kolonce měla 3× takový důchod než byl skutečně. A ta nevymahatelnost, to je taky dost těžký pak, ono to je složitější než se zdá. Ale za mě rada jasná, nepůjčovat si a když už, tak u své banky za rozumných podmínek.
@Iustitia omnibus píše:
Pokud v bance platíte, zkusila bych nějakou formu půjčky u nich nejprve. Ačkoliv konsolidace sama o sobě banku trochu varuje, že s penězi to asi moc neumíte - bez urážky, jen to tak je. Ale určitě bych šla nejprve tam. Jinak v původním příspěvku píšeš, že hledáš půjčku bez doložení přijmů, ale ted píšeš že příjem máš, tak tomu moc nerozumím.
No jenže tu konsolidaci jsme uzavřeli v květnu tak nevím zda hned něco poskytnou. Ano mám, ale moje účetní není 2× příjemná proto ji nechci obtěžovat s tím ať mi výplní příjem. ![]()
@Iustitia omnibus vim, realita může byt jiná, ale ty „poctivé“ nebankovky to delaji. Hlavně kvůli vymahatelnosti
@Kejt.kejt píše:
Ahojpotřebuju radu, nevíte o nějaké půjčce kde půjčí i bez doložení příjmu? A jde to i online nebo přes telefon. Budu ráda za každou informaci
jedině takové ty rychlo pujčky ale jde o malou částku…musíš si projet internet sama no
@JTom píše:
Opravu auta je potřeba odložit nebo ho prodat.
Auto potřebuju, jsem na něm závislá skrz práce ![]()
@Zahradnice Roku píše:
jedině takové ty rychlo pujčky ale jde o malou částku…musíš si projet internet sama no
Sjíždím, ale nic nenacházím ![]()