Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rokris píše:
@Ali-Ali Nenávist k… Celý název mi vypadl.
aha. no tu diskuzi cist nebudu, protoze chci mit chvilku klidu u kavy, nez se deti vzbudi ![]()
a jinak k tomu vlastenectvi - ja mam pocit, ze cesi jsou vlastenci nejvetsi kdyz je obdobi mistrovstvi sveta v hokeji a pak kdyz dojde na srovnavani s jinymi narody, protoze z pohledu mnoha cechu jsou obcane jakehokoliv jineho statu uplni trotli.
ale tim mam tak nejak pocit, ze to konci.
@Ali-Ali píše:
aha. no tu diskuzi cist nebudu, protoze chci mit chvilku klidu u kavy, nez se deti vzbudia jinak k tomu vlastenectvi - ja mam pocit, ze cesi jsou vlastenci nejvetsi kdyz je obdobi mistrovstvi sveta v hokeji a pak kdyz dojde na srovnavani s jinymi narody, protoze z pohledu mnoha cechu jsou obcane jakehokoliv jineho statu uplni trotli.
ale tim mam tak nejak pocit, ze to konci.
Moc pěkný. A pravda. Díky. ![]()
Ja zastavam nazor, ze kazdy by si mel chvili zkusit zit v zahranici-ne partydenni dovolena, ale opravdu min.rok zit jinde,kdekoli.Pak zacne CR dotycny vnimat jinak.Tady mame pocit, ze je CR pupek sveta, ale jinak jsme neschopni, lini, vsechno je u nas spatne, obecne, zw umime jen sedet obrazne u piva a nadavat.Po nejake dobe v zahranici zjistime ze 90% toho, co my povazujeme za zahranicni ostudu, toho si v zahranici ani nevsimnou, ze maji ostatni staty taky podobne problemy, ze kupa veci neni vubec tak spatnych a Cesi nejsou jen lini pastikari a zlodeji. Z osobni zkusenosti me i velkeho okoli-ale mluvim tedy o vzdelanych, inteligentnich lidech, to ztracene vlastenectvi nachazi. prave v zahranici.
Na druhou stranu ano, neni tak silne, jako USA apod.,ale zase to je opravdu jine peostredi, mentalita, vnimani sveta.
Za sebe ano, jsem vlastenec, miluju totu, rada rikam, ze jsem Ceska. A to bez ohledu na to, ze soucasny prezident mi pije krev, vadi mi do jiste miry hospodareni, i nekteri ti Cesi zlodejicci apod.,co se mimo CR chovaji jako buranska hovada atd. Myslim, ze mame byt na co hrdi ![]()
@ptacak Také mám potíže být v souladu s reperezentativními občany naší země, kteří ve jménu moci hrabou, přihrávají si a kradou. Vadí mi korupce, vadí mi krádeže peněz v rámci dotací, vadí mi ekonomická devastace naší země, mezilidských vztahů a základních jistot. Vadí mi toho mnohem víc a občas si říkám, proč mám být vlastencem? Nač mám být hrdá? Pak si ale vzpomenu na odkaz našich velkých předků, ale i již zesnulých mých prarodičů. Díky nim jsem hrdá, že jsem pokračovatelem našeho národa a optimisticky věřím, že mezi námi jsou další, kteří to cítí stejně.
Já se za vlastenku považuji, miluji naši krajinu, národní pokrmy, naše tradice, jsem hrdá na naše vědce a umělce (těmi doufám rozumíme totéž —
), jsem pyšná na (malé) české firmy, které se dokázali po komárovi zvednout i trend, který nyní v Čechách je ![]()
A že vola najdeš všude, dobře víme.
Mně poněkud odpuzuje, že se vlastenectvím ohánějí právě ti borci, co si plácaj svá xenofobní játra v „nenávistné“ diskusi - to mám chuť se přihlásit k eskymácké národnosti, třeba.
@Knihomyš píše:
Mně poněkud odpuzuje, že se vlastenectvím ohánějí právě ti borci, co si plácaj svá xenofobní játra v „nenávistné“ diskusi - to mám chuť se přihlásit k eskymácké národnosti, třeba.
Dneska je označován za xenofoba i ten kdo řekne, že jsou sociální dávky vysoké. Takže se klidně přihlaš.
To mi připomíná můj oblíbenej canc na pracovní pohovory, ve smyslu že jsem asi jedinej čech kterýho kdy v životě dotyčnej američan potká a že mne to extra motivuje, protože podle mne si udělají názor na celou zemi. Takhle to píšu napůl ze srandy, ale něco na tom je.
Ovšem američani, to je někde úplně jinde, na svou zemi jsou pyšní a říkají to nahlas, ale taky už mám českou vlajku a na významné české svátky - jako 28.říjen, 17.listopad a na moje narozeniny jí vyvěšuju.
@vilda1 píše:
Dneska je označován za xenofoba i ten kdo řekne, že jsou sociální dávky vysoké. Takže se klidně přihlaš.
Ano, přesně kvůli lidem, co si myslí, že jsou označování za xenofoby proto, že kormě hromady blitků řeknou i „sociální dávky jsou vysoké“, se mi mávání českým vlastenectvím příčí.
@Knihomyš v tomhle Ti rozumim, na druhou stranu, takhle to ale bylo vzdycky, ve jmenu vlastenectvi se pachaly zrudnosti nejvyssiho kalibru, ze
Jenze kazda mince ma dve strany…to pak ale neznamena, ze nemuzes byt vlastenec, hrda na svou zemi.Nase zeme je strasne malicka a i tak se muzeme pochlubit uspechy na ruznych polich, bohatou historii, krasnou krajinou, a ve skutecnosti obrovskou masou normalnich, beznych lidi jako vsude jinde.Ale vzdycky je slyset o. negativech a magorech.
S touhle filozofii by nikdy uz nemohli byt napr. Nemci hrdi na svou zemi. A jsou
(ostatne Merkelova s EU dokazala mirovou cestou to, o cem Hitler zil, ti maji byt ted vubec na co hrdi)
Zdravím všechny.
Už hodnou dobu o tom přemýšlím. Ale k založení mě nakopla až diskuze, která tu zrovna jede. Tak jsem zvědavá, kolik je tu vlastenců/vlastenek a proč se za ně považují. 
Příspěvek upraven 24.02.15 v 15:31